Ανδρέας Κύρκος

 

Πώς θα συστήνατε το νέο σας άλμπουμ σε ένα κοινό που δεν σας γνωρίζει, με απλά και λίγα λόγια;

Το In Dream είναι το πέμπτο μας άλμπουμ και το πρώτο στο οποίο αποφασίσαμε να κάνουμε την παραγωγή μόνοι μας. Θα λέγαμε ότι τα ακουστικά κομμάτια και οι ηλεκτρονικοί ήχοι, συνυπάρχουν σε ισορροπία. Τα ηλεκτρονικά στοιχεία επηρεάστηκαν από το περιβάλλον στο οποίο ηχογραφούσαμε τον περασμένο χειμώνα, από τη θέα δηλαδή της θάλασσας και τη θέα των βουνών στη δυτική ακτή της Σκωτίας.

Πώς επηρέασαν δηλαδή αισθητικά το αποτέλεσμα οι ηχογραφήσεις στη δυτική Σκωτία;

Η τόση απομόνωση, είναι περίεργο πράγμα. Βρισκόμασταν 30 χιλιόμετρα μακριά από την πλησιέστερη πόλη κι αυτό μας βοήθησε να συγκεντρωθούμε απόλυτα στις ηχογραφήσεις. Η θέα που είχαμε από το στούντιο ήταν καταπληκτική, καθώς βλέπαμε μια υπέροχη ακτογραμμή. Ο καιρός άλλαζε εντωμεταξύ συνεχώς και απότομα, μεταδίδοντας έναν δραματικό τόνο και στη διάθεσή μας. Ήταν πραγματικά μια τοποθεσία που σου προκαλούσε τρομερή έμπνευση.

Editors15_2.jpg

Φαντάζομαι ότι υπήρξε ένα σημείο στην καριέρα σας όπου νιώσατε ανακούφιση μετά τα προβλήματα και τις φουρτούνες που συνέβησαν κατά το The Weight Of Your Love, έτσι δεν είναι;

Δεν θα το έθετα έτσι, αλλά σίγουρα περάσαμε πολύ δύσκολα όταν χάσαμε ένα μέλος της μπάντας. Όμως σχεδόν καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα νέο συγκρότημα φέρνοντας τον Justin και τον Elliott στην παρέα μας. Ο τρόπος με τον οποίον επικοινωνούμε και δουλεύουμε μαζί είναι πιο θετικός από ποτέ. To Weight Of Your Love ήταν ο πρώτος δίσκος που κάναμε μαζί, και η δημιουργία του στάθηκε πολύ σημαντική για να πάρουμε ξανά μπροστά και να δουλέψουμε καλά, με ποιότητα.

Το In Dream επικοινωνεί έντονα την ιδέα των «ονείρων». Τι σας έσπρωξε προς αυτή την κατεύθυνση;

Δεν ήταν μια ιδέα την οποία προσχεδιάσαμε. Το άλμπουμ άρχισε κάποια στιγμή να αποκτά σχήμα και ο Tom συνειδητοποίησε ότι έγραφε πράγματα για ονειρότοπους σε πολλά από τα τραγούδια. Επιπλέον, ο νέος ήχος μας ήταν αρκετά σουρεάλ και ονειρικός. Είχε μια αιθέρια ποιότητα και επομένως, όταν φτάσαμε να συζητάμε για τους τίτλους, το In Dream έδεσε πολύ αρμονικά με αυτά που είχαμε φτιάξει.

Editors15_3.jpg

Μπορείτε να εμβαθύνετε λίγο πάνω στις εικαστικές ιδέες στις οποίες δουλέψατε με τον Rahi Rezvani;

Η δουλειά του Rahi είναι αρκετά gothic στο στυλ της. Μας άρεσαν πολύ οι φωτογραφίες που είχε τραβήξει για λογαριασμό μας και αποφασίσαμε να του προτείνουμε να αναλάβει και το εικαστικό κομμάτι του δίσκου μας. Κάνει πλέον τα πάντα για εμάς, από τα εξώφυλλα και τα videos, μέχρι τη διαφημιστική μας καμπάνια. Έχει αναλάβει όλο το project και μπορεί να δημιουργεί ελεύθερα τις εικόνες του για τη μουσική μας, για την οποία μάλιστα τυγχάνει να παθιάζεται πολύ.

Έχω την εντύπωση ότι αυτό τον καιρό είστε πιο φιλόδοξοι από ποτέ σαν μπάντα, ισχύει λέτε κάτι τέτοιο;

Πάντα είχαμε φιλοδοξίες σαν συγκρότημα και πάντα θέλαμε να φτάσει σε όσο γίνεται περισσότερο κόσμο η μουσική μας. Αυτό που πλέον διαφέρει, είναι ότι ήδη έχουμε 5 άλμπουμ στο ενεργητικό μας και αρκετή εμπειρία από μεγάλα φεστιβάλ, στα οποία έχουμε παίξει ως headliners. Οπότε νιώθουμε ότι μπορούμε να παίξουμε και να σταθούμε σε κάθε συναυλιακό μέρος και να εντυπωσιάσουμε οποιοδήποτε κοινό.

Editors15_4.jpg

Θεωρείς ότι τα ηλεκτρονικά μέρη των τραγουδιών σας διακινδυνεύονται, όταν παίζετε ζωντανά;  

Είναι σίγουρα μια πρόκληση να προσπαθήσουμε να παίξουμε ζωντανά τα καινούρια μας τραγούδια, πάντα όμως είχαμε ηλεκτρονικά στοιχεία στη μουσική μας οπότε δεν είναι και κάτι καινούριο για εμάς. Αν όμως αναφέρεσαι στην ισορροπία μεταξύ ακουστικών οργάνων, που φέρνουν ενέργεια και δυναμική σε ένα live, και στη διατήρηση της αυθεντικής ηλεκτρονικής στόφας του στούντιο, νομίζω το έχουμε καταφέρει: το νέο μας υλικό λειτουργεί εξαιρετικά πάνω στη σκηνή. 

Πέρασε καιρός από τότε που το "Munich" έσκασε σαν σίφουνας στα ροκ ραδιόφωνα. Πώς έχετε εξελιχθεί σαν συγκρότημα από τότε;

Είναι δύσκολο να δω την αλλαγή, γιατί έζησα όλη αυτή τη διαδρομή. Τα πράγματα αλλάζουν όσο αλλάζουμε κι εμείς –σαν άνθρωποι πρώτα, και σαν συγκρότημα μετά. Νομίζω πως βασική διαφορά είναι ότι έχουμε αποκτήσει αρκετή αυτοπεποίθηση, ώστε να παίζουμε κάθε βράδυ ζωντανά, μπροστά σε κοινό. Τώρα πια λ.χ. είμαστε και πιο ώριμοι σαν μουσικοί, αλλά νιώθουμε και την αυτοπεποίθηση να δουλέψουμε μόνοι μας τις παραγωγές μας.

Φαίνεται να έχετε ιδιαίτερη σχέση με το ελληνικό κοινό. Ποιες είναι οι αναμνήσεις σας από την Ελλάδα και τι να περιμένουμε να δούμε από εσάς;

Έχουμε κάνει μερικές πολύ ωραίες συναυλίες στην Ελλάδα, που δεν τις ξεχνάμε. Ειδικότερα αυτές που δώσαμε σε μικρά club, ήταν πολύ παθιασμένες και δυνατές! Δεν βλέπουμε λοιπόν την ώρα να έρθουμε και να παρουσιάσουμε το υλικό μας σε ένα κοινό το οποίο σεβόμαστε τόσο πολύ. Είμαι βέβαιος ότι οι ελληνικές στάσεις της περιοδείας μας θα είναι οι πιο δυνατές σε ολόκληρη την τουρνέ.

{youtube}5xRVm-JX5Rk{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured