Ανδρέας Κύρκος

 

Καλησπέρα από Αθήνα, πώς πάει η τουρνέ μέχρι τώρα;

Όλα καλά μέχρι στιγμής!  Αρκετή οδήγηση και λίγος ύπνος –ειδικότερα για τον οδηγό μας.  Κατά τα άλλα, όλα μια χαρά.

Έχετε εξελιχθεί αρκετά μέσα στα χρόνια, αλλά και το είδος του alternative metal έχει εξελιχθεί αρκετά μαζί σας. Σκέφτεστε καθόλου τη θέση σας στην ιστορία και τη συνεισφορά σας στο γενικότερο ρεύμα του stoner/sludge metal;

Αυτό που σίγουρα κάνουμε είναι να αξιολογούμε τη δουλειά μας σε σχέση με τη δική μας ιστορία και πορεία. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ναι. Όμως σε καμία περίπτωση δεν καθόμαστε να συγκρίνουμε τους δίσκους μας με εκείνους των συνοδοιπόρων μας. Αν τελικά έχουμε καταφέρει να διαδραματίζουμε κάποιον ρόλο στην εξέλιξη της μουσικής που παίζουμε, τότε μια χαρά.  

Διαθέτετε την ικανότητα να μην παίρνετε τον εαυτό σας πολύ στα σοβαρά, παρ' όλα αυτά είστε όσο heavy και όσο gloom χρειάζεται. Μοιράζεστε όλοι αυτή την ποπ (ας πούμε) ευαισθησία; 

Από μία άποψη, οπωσδήποτε παίρνουμε τον εαυτό μας στα σοβαρά, από την άλλη ποτέ δεν επιτρέπεται να πάρεις τον εαυτό σου πολύ στα σοβαρά: είναι μονόδρομος προς την καταστροφή. Όσον αφορά το ποπ στοιχείο που αναφέρεις, όλοι μας κουβαλάμε διαφορετική οπτική, όμως οι κοινές μας επιρροές είναι εκείνες οι οποίες έχουν νόημα και μας διαμορφώνουν. Ξέρουμε δηλαδή ποια είναι αυτά που μας αρέσουν και ξέρουμε πότε θέλουμε να τα ακούσουμε. Όλοι συμφωνούμε στο ότι προτιμάμε τα βαριά, metal πράγματα, αλλά ποτέ δεν ντραπήκαμε να στραφούμε σε μελωδίες.

Torche_2.jpg

Μίλησέ μου σχετικά με την έμπνευση και με την ανάγκη να είστε σχετικοί με το παρελθόν. Τι μουσική ακούτε όταν είστε μεταξύ των συναυλιών;

Μπορώ να σου πω ότι δεν έχω το παραμικρό ενδιαφέρον για το αν θα βρίσκομαι στην επικαιρότητα ή για το αν θα παραμείνω «σχετικός» με τις διάφορες τάσεις του παρόντος. Εμείς κάνουμε το δικό μας πράγμα και δεν μας ενδιαφέρει αυτή η σκέψη. 

Όταν βρισκόμαστε σπίτι ή όταν ταξιδεύουμε με το βαν, οι επιλογές και οι διαθέσεις μας, είναι πολύ διαφορετικές. Θα έλεγα ότι γενικά προτιμάμε μπάντες σαν τους High On Fire, τους Big Business, τους Helms Alee, τους Melvins... Μας κρατάνε ακόμα ζωντανό το ενδιαφέρον για να γράφουμε heavy μουσική. Προσωπικά μου αρέσουν και άλλου τύπου ονόματα, όπως οι παλιοί Van Halen, οι AC/DC, οι Black Sabbath, οι Led Zeppelin. Τα γνωστά, ξέρεις…

Υπάρχει μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα που θέλετε να δημιουργήσετε στις συναυλίες σας;

Ναι, πάντα φανταζόμουν τις συναυλίες μας με την αίσθηση του πυροτεχνήματος. Θέλω έτσι όλα να είναι εντυπωσιακά και τεράστια! Ακόμα και όταν οι διαθέσεις είναι gloom & doom.

Torche_3.jpg

Υπάρχει κάτι που βλέπεις να έχει αλλάξει στις εμφανίσεις σας, σε σύγκριση με παλιότερα χρόνια;

Είναι δύσκολο να το δω εγώ κάτι τέτοιο... Μάλλον θα πρέπει να ρωτήσεις το κοινό μας. Θα έλεγα πάντως ότι είμαστε ακόμα όσο πιο heavy γίνεται, αλλά χωρίς να βγαίνουμε τόσο εκτός ελέγχου, όσο νεότεροι. 

Πού θα οδηγηθεί μουσικά η μπάντα μετά το φετινό άλμπουμ, Restarter;

Δεν θέλω να αποφύγω την ερώτηση, όμως ποτέ δεν προγραμματίζουμε αυτό που θα μας ενθουσιάσει. Δεν σκεφτόμαστε δηλαδή ποτέ «πώς θα ακούγεται ο επόμενος δίσκος». Αρχίζουμε απλώς και γράφουμε, με την ελπίδα ότι έχουμε βελτιωθεί σαν μουσικοί, και το στυλ των τραγουδιών έρχεται μόνο του. Πάντως είναι αλήθεια ότι, μετά το Harmonicraft, νιώσαμε ότι θέλαμε να απομακρυνθούμε από εκείνο το «φωτεινό» στυλ. Αλλά μέχρις εκεί.

Torche_4.jpg

Το τραγούδι σας "Minions", ακούγεται σαν να τζαμάρουν οι Alice In Chains με τους Black Sabbath –ένα φοβερό κομμάτι. Έχεις κάποια αγαπημένα για τη σκηνή;

Ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι πολύ που σου αρέσει! Καθώς μπήκα στους Torche στις αρχές του 2011, με συναρπάζει να παίζω τα παλιότερα τραγούδια της μπάντας. Είναι τρομερό το συναίσθημα και με ικανοποιεί απόλυτα.

Τι να περιμένουμε από εσάς στο An Club, στις 3 Δεκεμβρίου; Τι θα μας παρουσιάσετε;

Θα είναι η τελευταία συναυλία της τουρνέ, οπότε θα κάνουμε ένα δυνατό πάρτι και θα είναι τρομερά!  Επίσης θα είναι η πρώτη μου φορά στην Αθήνα, μια πόλη την οποία ήθελα να επισκεφθώ από μικρός. Περιμένουμε όλοι πώς και πώς το live αυτό.

{youtube}s7uokNi7qEw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured