Πώς ξεκινήσατε να φτιάχνετε μουσική μαζί με τη Sanae Yamada; Και πώς έχεις εξελιχθεί μουσικά, ως μέρος των Moon Duo; 

Ξεκινήσαμε στo διαμέρισμά μας, στο Σαν Φρανσίσκο. Η κεντρική ιδέα ήταν να απλοποιήσουμε την κλασική φόρμα μιας ροκ μπάντας και να παίξουμε μινιμαλιστικό rock ’n’ roll. Προσωπικά δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω λόγο για εξέλιξη, δεν είμαι σίγουρος δηλαδή αν έχω εξελιχθεί στο ελάχιστο ως μουσικός. Κάθε μέρα είμαι ένας διαφορετικός μουσικός, κι αυτή η αέναη αλλαγή είναι που αντικατοπτρίζεται στις δημιουργίες μου. 

Γιατί Moon Duo; Τι ρόλο διαδραματίζει το Φεγγάρι στη μουσική σας, στα σόου σας, στην προσωπικότητά σας;

Το Φεγγάρι είναι ένα αποτύπωμα του σύμπαντος στη Γη. Όλοι σχεδόν το βλέπουν κάθε νύχτα, ωστόσο σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον καθένα. Ο καθένας μπορεί με κάποιον τρόπο, για κάποιον ξεχωριστό λόγο, να συνδεθεί μαζί του· γι' αυτό και θεωρήσαμε ότι θα ήταν καλό σύμβολο για τη μουσική μας. 

Moond_2.jpg

Tι το καινούριο φέρνει το πρόσφατό σας άλμπουμ, Shadow Of The Sun;

 Περιέχει εξ ολοκλήρου νέες συνθέσεις, ενώ ηχητικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι λίγο πιο εκπλεπτυσμένο. Η μουσική μας εξελίσσεται αργά, αλλά σταθερά. 

Σε κομμάτια από το προηγούμενό σας LP, Mazes, έγιναν remixes από καλλιτέχνες όπως οι Psychic Ills και ο Sonic Boom. Πώς ακούτε αυτές τις εναλλακτικές εκδοχές;

Τις λατρεύουμε! Το κάναμε με το “Mazes”, όπως και με το “Circles”. Είναι υπέροχο να βλέπεις κάποιους από τους αγαπημένους σου καλλιτέχνες και μουσικούς να δίνουν τη δική τους πνοή, τη δική τους εκδοχή στις ηχογραφήσεις σου. Μόνο έτσι συνειδητοποιείς τις δυνατότητες της σύνθεσης, πόσες επιλογές μπορεί να σου δώσει ένα τραγούδι που μπορεί να μιξαριστεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Moond_3.jpg

Δώσε μας το κλασικό top-5 αγαπημένων σου δίσκων...

 High Rise – II

Terry Riley – A Rainbow In Curved Air 

The Stooges – Funhouse 

? and the Mysterians – 99 Tears 

Monoshock – Walk To The Fire 

Έχετε ξαναβρεθεί στην Ελλάδα για συναυλίες και σύντομα θα παίξετε στο φετινό Eject Festival. Αναμνήσεις από τις προηγούμενες επισκέψεις; Πώς βρίσκετε αλήθεια το ελληνικό κοινό;

Οι περισσότερες αναμνήσεις μας από την Ελλάδα έχουν να κάνουν με το φαγητό! Έχω φάει μερικά από τα καλύτερά γεύματά μου στην Ελλάδα. Αλλά και όσον αφορά στη μουσική, το κοινό είναι όντως φανταστικό. Υπάρχει πραγματική, απτή ενέργεια. Ποτέ δεν κάναμε κακό live στην Ελλάδα. 

Moond_4.jpg

Ποια είναι τα απαραίτητα συστατικά ενός καλού live;

Ένα καλό σύστημα ήχου σίγουρα βοηθάει σε κάθε περίπτωση, αλλά καταλύτης είναι πάντα το κοινό. Έχουμε δώσει βέβαια καλά σόου και σε «νεκρά δωμάτια». Ακόμα κι αυτό μπορεί να μας δώσει κίνητρο, κατά έναν περίεργο τρόπο. Αλλά το καλύτερο είναι όταν ο κόσμος είναι ανοιχτός, συνεισφέρει την ενέργειά του στη συναυλία και αυτή ρέει αμφίδρομα. 

Ποιο είναι, κατά τη γνώμη σας, το μέλλον ενός είδους, γεννημένου και ανδρωμένου στα 1960s, όπως η ψυχεδέλεια; Έχουν μείνει ιστορίες να ειπωθούν; Και τι σημαίνει η ψυχεδέλεια για εσάς;

Προσωπικά μιλώντας, η ψυχεδέλεια είναι η ζωή μου. Προσπαθώ να ζω την κάθε μέρα αφυπνισμένος, σε ετοιμότητα, με ζωντανό ενδιαφέρον για κάθε τι. Φυσικά δεν είναι πάντοτε δυνατό. Ωστόσο η ψυχεδέλεια υπάρχει από τα γεννοφάσκια της ίδιας της μουσικής. Δεν είναι μόνο ένα στυλ των 1960s: είναι οτιδήποτε ανοίγει μια τρύπα στη μουντή πραγματικότητα. 

Και ποιο είναι το επόμενο βήμα των Moon Duo;

Έχουμε προγραμματισμένη περιοδεία μέχρι το τέλος του χρόνου και το φθινόπωρο πιθανότατα θα μας βρει να δουλεύουμε νέο άλμπουμ. 

{youtube}GqYv1lYDNQU{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured