Τάσος Μαγιόπουλος

Πώς ξεκίνησες το τραγούδι και πότε αποφάσισες ότι θα το ακολουθήσεις ως επάγγελμα, αντί να το έχεις για χόμπι;

Τραγουδούσα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου: στο σπίτι, στον δρόμο με φίλους, στο σχολείο. Όταν γνώρισα τον παραγωγό μου, τον Oscar Holleman, κάναμε μια συμφωνία –ότι θα αφιερώσουμε τα επόμενα χρόνια της ζωής μας, ώστε να φτιάξουμε το καλύτερο άλμπουμ που μπορούμε. Δεν ήταν ποτέ χόμπι για μένα το τραγούδι. Πάντα ήθελα να γίνω επαγγελματίας τραγουδίστρια.

Οι βασικές επιρροές σου βρίσκονται σε βαθιές, εκφραστικές γυναικείες φωνές σαν και τη δική σου, ή αντλούν έμπνευση και από άλλα μουσικά πεδία;

Οι επιρροές μου είναι πολυποίκιλες, με ονόματα όπως Janis Joplin, Etta James, Tina Turner, Paolo Nutini, Nick Drake και Otis Redding να συγκαταλέγονται σε αυτές.

Έχεις δηλώσει ότι οι καθηγητές σου είπαν σε κάποιο σημείο των σπουδών σου πως έπρεπε να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίον τραγουδάς. Γιατί πιστεύεις οι άνθρωποι έχουν θέμα με το να αποδέχονται τη διαφορετικότητα, ακόμα και στην εποχή μας;

Οι καθηγητές θέλανε να με κάνουν να τραγουδώ όπως θεωρούσαν ότι τραγουδούν οι τεχνικά σωστές τραγουδίστριες. Εγώ πάλι το μόνο που ήθελα ήταν να τραγουδάω όπως μου έβγαινε φυσικό, με ψυχή και συναίσθημα. Οι καθηγητές μπορεί να μην αποδέχονταν τη διαφορετικότητά μου, αλλά το κοινό ευτυχώς το κάνει.

Η σύνθεση ήταν πάντα μέρος της μουσικής σου περσόνας ή την ανακάλυψες στην πορεία;

Όταν ξεκίνησα ερμήνευα ήδη γνωστά κομμάτια, αλλά μόλις ήρθε η ώρα να βγούμε στους δρόμους και να τραγουδήσουμε για τους περαστικούς, είχα ήδη ξεκινήσει να φτιάχνω τις πρώτες μου συνθέσεις. Στη σχολή, επίσης, έπρεπε να γράφω δικές μου συνθέσεις. Όταν λοιπόν αποφασίσαμε να φτιάξουμε αυτόν τον δίσκο, έγραψα μουσική μαζί με διάφορους δημιουργούς –ήταν πολύ καλός τρόπος να εξελίξω τη γραφή μου.

Μίλησε μας λίγο και για την ενδιαφέρουσα ιστορία μεταξύ εσού και του Oscar Holleman. Πιστεύεις ότι κάποια πράγματα στη ζωή είναι καθαρή τύχη ή ήταν η δική σου επιμονή που έκανε αυτή τη συνεργασία να γεννηθεί;

Η πρώτη επαφή ήρθε όταν έκανα like στη σελίδα του στο Facebook. Όταν με αποδέχτηκε, είδα όλους τους καλλιτέχνες με τους οποίους είχε συνεργαστεί και σκέφτηκα ότι έπρεπε να του στείλω ένα demo μου. Με πήρε γρήγορα αφού το άκουσε και μου είπε ότι ενθουσιάστηκε με την εκδοχή μου στο “Strange I’ve Seen That Face Before”. Την επόμενη μέρα καθίσαμε λοιπόν κάτω μαζί και το τελικό αποτέλεσμα είναι ο δίσκος μου Shades Οf Black, που μας πήρε 2 χρόνια συνολικά.

Πόσο καιρό σας πήρε δηλαδή να ολοκληρώσετε το ΕΡ; Δουλεύατε παράλληλα πάνω στον δίσκο;

Το ΕΡ μας πήρε περίπου ενάμιση χρόνο, ενώ ο δίσκος μας τελείωσε στα τέλη του 2014. Θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 24 Απριλίου, τη μέρα δηλαδή της συναυλίας στον Βοτανικό.

Περίμενες αλήθεια την επιτυχία που απολαμβάνει το “My Love” μέχρι στιγμής; Στην Ελλάδα είναι ανάμεσα στα τραγούδια που ακούγονται περισσότερο στο ραδιόφωνο τον τελευταίο καιρό...

Για να είμαι ειλικρινής, θεωρούσα ότι θα έπαιρνε περισσότερο χρόνο για να κάνει επιτυχία το “My Love”. Υποτίθεται ότι θα ήταν η εισαγωγή μου στο κοινό, όμως στην Ολλανδία το ραδιόφωνο ξεκίνησε να το παίζει πολύ από το ξεκίνημα του και η Ελλάδα ήταν η επόμενη χώρα στην οποία έκανε επιτυχία.

Κρίνοντας από το βιντεοκλίπ του, φαίνεται ότι απολαμβάνεις να ασχολείσαι με την ιδιαίτερη πλευρά των πραγμάτων. Μίλησε μας λίγο γι' αυτό, καθώς και για τη διαδικασία ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου κλιπ...

Το βιντεοκλίπ για το "My Love" γυρίστηκε στο Βερολίνο, όπου μια εταιρεία παραγωγής ήθελε να χρησιμοποιήσει τη μουσική μου για την προώθηση της Βερολινέζικης Εβδομάδας Μόδας –οπότε ήθελαν να πρωταγωνιστώ στο σχετικό κλιπ. Ύστερα όμως αποφασίσαμε να αλλάξουμε πορεία και καταλήξαμε να το γυρίσουμε για το τραγούδι. Το «σενάριο» το έγραψα εγώ, μαζί με τον σκηνοθέτη του.

Τι σου αρέσει περισσότερο, να δημιουργείς νέα μουσική ή να τραγουδάς μπροστά στο κοινό;

Η διαδικασία της δημιουργίας ενός νέου κομματιού και η ολοκλήρωσή του στο στούντιο είναι συναρπαστική, αλλά η εμπειρία μιας συναυλίας κάπου στον κόσμο είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί. Ραντεβού λοιπόν στη συναυλία της Αθήνας!

{youtube}CR6M_sqTVqE{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured