Οι δύο μπάντες της βραδιάς είναι ομόσταυλες σε επίπεδο εταιρείας (A Man out of A Man). Βάζοντας και τη SEM όμως στο σκεπτικό, ποιο είναι το στοιχείο που φέρνει 3 σχήματα σε κοινή βραδιά στη Death Disco;

The Man Αnd Ηis Failures: Είναι ουσιαστικά και τα τρία σχήματα φρέσκα και με νέο υλικό, οπότε ήταν μια καλή ευκαιρία αυτή η σύμπραξη. Για να παρουσιάσουμε και οι τρεις τις δουλειές μας κάτω από μία κοινή σκηνή, ένα κοινό βράδυ με έναν κοινό άξονα: την αγάπη για αυτό που κάνουμε και την κοινή μας αγωνία να το μοιραστούμε με κόσμο.

Church Οf Τhe Sea: Το σκεπτικό της συναυλιακής σύμπραξης των Church Οf Τhe Sea με τους The Man And His Failures δεν ήταν πότε η κοινή εταιρεία. Υπάρχει ένας μουσικός σεβασμός αλλά και μία φιλική σχέση μεταξύ των μελών αρκετά χρόνια τώρα, οπότε το κοινό live ήταν λίγο-πολύ δεδομένο. Το ίδιο σκεπτικό έφερε και τη SEM στην παρέα. 

SEM: Η αλήθεια είναι πως η πρώτη επαφή έγινε μέσω του φίλου μου και ταλαντούχου μουσικού Huge Dwarf. Όταν μου προτάθηκε αυτό το live μονομιάς με εξίταρε η σκέψη της πραγματοποίησης μιας τέτοιας μουσικής συνύπαρξης. Πιστεύω ότι μέσα από την αντίθεση των συναισθημάτων που θα βγάλουμε, θα βγει κάτι πολύ ενδιαφέρον.

{youtube}o728KQqWaH0{/youtube}

Ποια είναι η χειρότερη εμπειρία που είχατε ως μουσικοί πάνω στη σκηνή (με τα παρόντα ή παλαιότερα σχήματα);

The Man And His Failures: Η δική μου νομίζω ότι έρχεται από ένα βράδυ με τους Mani Deum στο Βερολίνο, σε μια εμφάνιση στην οποία δεν υπήρχε τίποτα από το rider που στείλαμε πάνω στη σκηνή, η αντιμετώπιση από την παραγωγή ως προς εμάς ήταν αποκαρδιωτική και τέλος, λόγω των δεκάδων τεχνικών προβλημάτων, παίξαμε χωρίς theremin –βασικό όργανο για την συγκεκριμένη μπάντα. 

Church Of The Sea:  Η χειρότερη εμπειρία (μέλους μας σε παλιότερο σχήμα) συνέβη όταν στο τέλος της εμφάνισης, από λάθος του τραγουδιστή, η βάση του μικροφώνου του χτύπησε τον φακό ενός φωτογράφου ο οποίος μας μαγνητοσκοπούσε. Όπως αποδείχτηκε, ο φακός ήταν εξωφρενικά ακριβός και η πιθανότητα να έχει γίνει τέτοια ζημιά είχε προκαλέσει τόσο στεναχώρια, όσο και αρκετά νεύρα. Εν τέλει η ζημιά αποδείχτηκε μικρή, ενώ το χτύπημα δημιούργησε ένα ωραίο πλάνο, το οποίο μπήκε στο τελικό βίντεο.

SEM: Πίστεψέ το ή όχι, δεν είχα κάποια ιδιαίτερα άσχημη εμπειρία στις ζωντανές μου εμφανίσεις μέχρι τώρα. Ίσως φταίει που είμαι πολύ ενθουσιώδης άνθρωπος και στο τέλος κάθε συναυλίας κυριαρχεί το αίσθημα της χαράς. Οπότε, αν έπρεπε αναγκαστικά να διαλέξω, κάτι θα ήταν κάποιο πιάνο που δεν ήταν πολύ καλά κουρδισμένο, όσο πεζό κι αν ακούγεται αυτό.

Ποια είναι τα εγχώρια συγκροτήματα που έχουν δώσει ώθηση παλαιότερα, αλλά και στο παρόν σε σχέση με την καλλιτεχνική σας υπόσταση; Όχι αναγκαστικά και μόνο με τη μουσική τους, αλλά και με τη γενικότερη στάση τους;

The Man And His Failures: Πολλά και διάφορα, που αν τα αναφέρω σίγουρα θα αδικήσω άλλους φίλους, με τους οποίους έχουμε μοιραστεί μαζί τη σκηνή και έχουμε κάνει πράγματα. Υπάρχει όμως μια ανάγκη για από κοινού πράγματα στην εγχώρια σκηνή, που προσωπικά τη χαίρομαι και την υποστηρίζω. 

Church Of The Sea:  Η ώθηση έχει δοθεί και δίνεται από χιλιάδες ερεθίσματα που αφορούν τη μουσική και την τέχνη γενικότερα. Μπορείς να «πάρεις» από οποιοδήποτε gig έχεις παρακολουθήσει, καθώς ο καθένας από εμάς προσθέτει κάτι στο γενικό σύνολο της σκηνής. Ευτυχώς για εμάς ζούμε σε μία πόλη ιδιαίτερα καλλιτεχνική, η οποία όχι μόνο μας δίνει την ευκαιρία να συνεργαστούμε με άλλους μουσικούς, μα και να ακούσουμε και να δούμε και άλλους εκεί έξω· υπενθυμίζοντάς μας κάθε νέα φορά ότι η πόλη ενδιαφέρεται για αυτό που λέγεται μουσική δημιουργία.

SEM: Δεν μεγάλωσα ακούγοντας πολλούς εγχώριους καλλιτέχνες, ούτως ώστε να μπορώ να κατατάξω κάποιους από αυτούς στα είδωλά μου. Καλώς ή κακώς, η ώθηση που έχω εισπράξει και αποτελεί κινητήριο δύναμη για τη μουσική μου πορεία, είναι ξενόφερτη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν έχω πολλούς σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες, τους οποίους και ακούω ακούω σαν μουσικόφιλος. Ορισμένοι κατάφεραν να πετύχουν μια κάποια ανταπόκριση, αρκετοί όμως ακόμα το παλεύουν, δίχως εκπτώσεις στο όραμά τους.

{youtube}AYkYEKHuPU{/youtube}

Εντυπωσιάζει θετικά το ότι κάνατε ειδική φωτογράφηση για τις ανάγκες του promo του συγκεκριμένου live. Πώς αποφασίστηκε κάτι τέτοιο; Δεν είναι συνηθισμένο για live εγχώριων σχημάτων...

The Man And His Failures: Από την αρχή που βρεθήκαμε και οι τρεις, είπαμε ότι πάμε να κάνουμε ένα βράδυ χωρίς headliners και opening acts. Αυτό ήθελε να δείξει και η κοινή φωτογράφηση, ότι είμαστε τρία σχήματα που θέλουν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους από κοινού, με σεβασμό ο ένας προς τον άλλο. 

Church Of The Sea: Ήταν μία ιδέα που βγήκε αρκετά αβίαστα στην πρώτη μας συνάντηση. Μάλλον οι φιλικές μας σχέσεις έκαναν το κλίμα από την αρχή αρκετά «παρεΐστικο».  

SEM: Η ιδέα ήταν του Μάνου Καρακατσάνη. Με την εμπειρία του στην εγχώρια σκηνή, ξέρει πώς να πλασάρει τον εαυτό του. Συνεπώς, δεν μπορούσαμε παρά να τον εμπιστευτούμε. Απ' ό,τι φαίνεται πράξαμε σωστά.

Ποια τα σχέδια και οι δισκογραφικές κινήσεις και κυρίως οι ηχογραφήσεις για το μέλλον;  

The Man Αnd Ηis Failures: Οι The Man And His Failures μόλις τελείωσαν ένα νέο κομμάτι, το οποίο θέλουμε να είναι το πρώτο single για τον επόμενο δίσκο, που θα ακολουθήσει από χειμώνα. Έχουμε νέο line-up πια και αυτό το single αποτυπώνει πιστεύω το πώς παίζει η μπάντα σε αυτήν τη μετα-Persona Νon Grata εποχή.  

Church Οf Τhe Sea: Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την κυκλοφορία σε μορφή βινυλίου του παρθενικού μας ΕΡ Anywhere But Desert από τη Smash Records, ενώ η κασέτα από τη Man out of a Man έχει ήδη εξαντληθεί. Πλέον επικεντρωνόμαστε στη σύνθεση νέου υλικού και υπολογίζουμε να ξεκινήσουμε την ηχογράφηση του πρώτου μας δίσκου στους επόμενους μήνες.

SEM: Τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές ετοιμάζομαι για ακόμη ένα studio session, στα πλαίσια των ηχογραφήσεων του πρώτου μου full-length. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη γι' αυτό το γεγονός. Μέχρι σήμερα, αν εξαιρέσεις ένα EP κι ένα single, όλες μου οι συνθέσεις βρίσκονται στο μυαλό μου και ενίοτε τις παρουσιάζω στις συναυλίες μου. Όμως είναι εντελώς διαφορετικό να τις έχεις αποτυπωμένες σε ένα ενιαίο δημιούργημα με αρχή, μέση και τέλος.

ακούστε το "T.I.M. (This Isn't Me)" της SEM, εδώ

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured