Πέννυ Γέρου

Πώς αισθάνεστε που κρατάτε στα χέρια σας το πρώτο σας βινύλιο ως Psychic Readers; Ποια η σχέση σας με τις «φυσικές» κυκλοφορίες;

Αισθανόμαστε πραγματικά πολύ όμορφα που βγάλαμε βινύλιο. Από μικρή ηλικία αγοράζαμε δίσκους και μας είχε κακοφανεί όταν είχε γίνει η έκρηξη του CD, με τα βινύλια να περνάνε έκτοτε σε δεύτερη μοίρα. Εκτός από την αξία τους σαν αντικείμενα, οι δίσκοι σού δίνουν και την ευκαιρία να ακούσεις καλύτερα τη μουσική και να μπεις πιο βαθιά μέσα σ' αυτήν, από συναισθηματική, ψυχολογική και ακουστική άποψη. Με προηγούμενα συγκροτήματα δεν είχαμε βγάλει ποτέ βινύλιο, οπότε είναι κάτι πρωτόγνωρο και συναρπαστικό για μας. Είχαμε βγάλει όμως 2 CD με τους T.E.N.S.· οπότε, υπό ένα τέτοιο πρίσμα, ήμασταν έμπειροι.

Τι απέγιναν αλήθεια οι T.E.N.S. και πώς γεννήθηκαν οι Psychic Readers μετά τη διάλυσή τους το 2009; Τι έχει μεσολαβήσει για εσάς έκτοτε;

Ύστερα από σχεδόν δεκαετή πορεία, οι T.E.N.S. είχαν κλείσει τον κύκλο τους και νιώσαμε ότι είχε έρθει η ώρα του αποχωρισμού. Μετά ο Κώστας έπαιξε για λίγα χρόνια με ένα άλλο γκρουπ και ο Αντώνης ασχολήθηκε με το θέατρο σαν διέξοδο δημιουργίας. Ώσπου στις αρχές του 2016, οι δυο φίλοι ξανασμίξαμε και αρχίσαμε το τζαμάρισμα στο στούντιο, ξεκινώντας το project που κάποια στιγμή ονομάστηκε The Psychic Readers. 

Τι σχέση έχετε με το psychic reading; Πώς αποδόθηκε αυτή η μεταφυσική ιδιότητα στο νέο συγκρότημα;

Όλοι έχουμε μέσα μας κάτι από μια μεταφυσική ικανότητα-ιδιότητα, είτε είναι ένα ένστικτο για κάποιους ανθρώπους που γνωρίζουμε, είτε ένα προαίσθημα για κάτι που θα συμβεί (κακό, συνήθως), είτε οτιδήποτε άλλο. Πρέπει λοιπόν να εμπιστευόμαστε τα ένστικτά μας και να τους δίνουμε την απαραίτητη σημασία. Από την άλλη, εμείς στον ελεύθερό μας χρόνο ρίχνουμε και τα χαρτιά, οπότε …όσοι πιστοί προσέλθετε! 

Υπήρξε κάποιο “Unexpected Twist” κατά τη διάρκεια της δημιουργίας, σύνθεσης και παραγωγής του δίσκου;

Μα, το ομώνυμο κομμάτι, φυσικά! Εκτός όμως απ' αυτό, είχαμε ακυρώσει μια φορά την ηχογράφηση λόγω αφόρητου hangover, και άλλη μία λόγω ενός μπλόκου της τροχαίας, η οποία μας έκανε εξονυχιστικό έλεγχο και μας καθυστέρησε πολύ. Πλάκα είχε, ήταν σαν σκηνικό ταινίας. Από 'κει πήραμε την έμπνευση και γράψαμε το εν λόγω τραγούδι.  

“Anybody Sane”: εσείς νιώθετε «λογικοί» μέσα στην παράνοια της επικαιρότητας; Αν ναι, σε τι το οφείλετε; Αν όχι, πώς επιβιώνετε μέσα στη «λογική» των άλλων;

Η αλήθεια είναι πως η «λογική» και η «τρέλα» είναι κάτι το υποκειμενικό, οπότε και διαφορετικό ίσως για τον καθένα. Επομένως, σε μια ανεκτική και στοιχειωδώς δημοκρατική κοινωνία, είσαι υποχρεωμένος να δέχεσαι πολλά από τα πράγματα που σου φαίνονται τρελά. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει η οργάνωση και οι δομές ώστε, όταν κάτι φαίνεται τρελό ή άδικο στην πλειονότητα, να μπορεί να το αλλάξει. 

Περί διαδικτυακού εκφυλισμού (“Online Degeneration”) κάνετε λόγο στον δίσκο σας. Ποια σημεία της ιντερνετικής ζωής γέννησαν αυτό το τραγούδι;

Τα προβληματικά σημεία του διαδικτύου είναι πολλά και σίγουρα δεν περιμένετε εμάς για να τα ακούσετε για πρώτη φορά. Η υπερβολική ενασχόληση-εξάρτηση από το ίντερνετ, τα fake news, η έλλειψη ιδιωτικότητας, η αντικατάσταση της πραγματικής ζωής από την εικονική πραγματικότητα, η παρενόχληση-bullying, η έλλειψη δικλείδων ασφαλείας κυρίως για τα παιδιά, και άλλα. Φυσικά το ίντερνετ έχει και πολλά θετικά, όμως αυτό δεν αναιρεί τα αρνητικά του, πάνω από τα οποία πρέπει να σκύψουμε όλοι.

«I went to start a revolution and nobody came»: ποιες συνιστώσες πιστεύετε ότι κρατούν τον κόσμο –ή μεγάλο μέρος αυτού, εάν θέλετε– σε απραξία;

Η απογοήτευση του κόσμου για τους πολιτικούς είναι μεγάλη, και  δικαιολογείται ως ένα σημείο. Αυτό που δεν δικαιολογείται είναι η αποστροφή για την πολιτική. Η ενασχόληση με τα κοινά θα έπρεπε να είναι βασική προτεραιότητα όλων μας. Το θέμα βέβαια είναι επίσης ψυχολογικό και ιδεολογικό –οι περισσότεροι πιστεύουν ότι δεν μπορούν να αλλάξουν κάτι. Όμως δεν είναι αλήθεια. Επίσης δεν υπάρχει το απαραίτητο ιδεολογικό υπόβαθρο, το οποίο θα βοηθούσε να απαιτήσουμε ένα καλύτερο αύριο. Και τέλος, υπάρχει και η έλλειψη οργάνωσης, όπως αναφέραμε και προηγουμένως.    

Ποια είναι τα σχέδιά σας για αυτόν τον δίσκο; Θα τον ακούσουμε live προσεχώς;

Κάνουμε ό,τι μπορούμε για την προώθηση του δίσκου, αν και οι επιλογές μας είναι μάλλον περιορισμένες –όπως και για τα περισσότερα συγκροτήματα του είδους μας. Στόχος μας είναι να κάνουμε περίπου 10 ζωντανές εμφανίσεις τον χρόνο. Για φέτος ξεκίνησαν στις 27 Απριλίου και θα κλείσουν την Τρίτη 4 Ιουνίου, στο Six d.o.g.s. Μας έχουν πει ότι δίνουμε ωραία live, οπότε ελπίζουμε να σας δούμε εκεί.

{youtube}ml7DKTSeLTE{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured