Τάνια Σκραπαλιώρη

φωτογραφίες: Παύλος Φυσάκης

Είσαι ενεργός μουσικά για πάνω από μια δεκαετία –παλιότερα ως Φανταστικοί Ήχοι, τώρα ως Anatolian Weapons. Ποια είναι η στιγμή ή η νύχτα που έχεις να θυμάσαι από αυτά τα 10 χρόνια;

Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη νύχτα που θυμάμαι ως ξεχωριστή. Κάθε event είναι διαφορετικό και έχει τη δική του ξεχωριστή μαγεία η απογοήτευση.

Το μουσικό «μικρόβιο», πώς το κόλλησες;

Οι γονείς μου με έκαναν νέοι και βγαίναμε αρκετά έξω, συνήθως στη συνοικιακή disco που λεγόταν Station One. Άκουσα αρκετή μουσική εκεί και ήμουν 2 ή 3 χρονών. Ο πατέρας μου είχε δισκάδικο, πράγμα που σημαίνει ότι είχα πάλι άφθονη μουσική να με περιβάλλει. Αγόρασα τον πρώτο μου δίσκο σε πολύ μικρή ηλικία, παίρνοντας κρυφά το τρένο και πηγαίνοντας στο Μοναστηράκι. Οι γονείς μου αγόραζαν πάντα μουσικά όργανα, για κάποιον λόγο, χωρίς όμως ποτέ να με σπρώξουν στην κλασική παιδεία η να μου αναθέσουν μαθήματα· με τα καλά του και τα κακά του αυτό. Μετά, στο γυμνάσιο, έπαιξα σε 2-3 μπάντες και πολύ αργότερα άρχισα να συνθέτω τα πρώτα μου κομμάτια. Ασχολήθηκα σοβαρά με αυτό στην ηλικία των 23, όταν απέκτησα την πρώτη μου κάρτα ήχου και τα πρώτα μου μουσικά προγράμματα.

37jAnWp_2.jpg

Το καλοκαίρι θα έχεις καινούρια κυκλοφορία στη Beats In Space. Θες να μας μιλήσεις λίγο γι' αυτήν τη δουλειά;

Άκουσα τη δουλειά του Σείριου Σαββαΐδη μέσω ενός φίλου και με μάγεψε αμέσως. Είχα καιρό να ενθουσιαστώ τόσο πολύ με κάτι. Μετά από μερικές μέρες ήρθαμε σε επαφή και του ζήτησα να συνεργαστούμε, στη βάση του να δημιουργήσω δικές μου εκδοχές της μουσικής του στη μορφή ενός άλμπουμ. Είμαι πολύ χαρούμενος που δέχτηκε, αγαπάω πολύ αυτή τη δουλειά. Και τα δικά του αρχικά κομμάτια, αλλά και το αποτέλεσμα από τη συνεργασία μας. Η Lena Willikens έπαιξε ένα κομμάτι από το άλμπουμ στο σετ της στο Beats In Space, το οποίο ενθουσίασε τον Tim Sweeney. Αποφασίσαμε έτσι να δουλέψουμε μαζί, παράλληλα με τους στενούς του συνεργάτες στη RVNG Intl.

Θ’ ακουστεί κλισέ η ερώτηση, αλλά πώς νιώθεις που η μουσική σου παίζεται από χέρια όπως αυτά του Andrew Weatherall και της Lena Willikens;

Με τιμάει απίστευτα το να παίζεται η μουσική μου από DJs τους οποίους θαυμάζω, όπως η Lena, ο Vladimir Ivkovic ή ο Phuong Dan. O Weatherall νομίζω έπαιξε το ρεμίξ των Khidja, οπότε δεν είμαι σίγουρος αν μετράει.

37jAnWp_3.jpg

Ποιο από τα aliases σου προτιμάς περισσότερο; Υπάρχει ειδοποιός διαφορά μεταξύ τους;

Το κύριο focus αυτή τη στιγμή είναι στο Anatolian Weapons, το οποίο ξεκίνησε για να στεγάσει τις πιο world παραγωγές. Νομίζω ότι τελικά θα επικεντρωθώ σε αυτό.

Πώς είναι η ζωή στα clubs και στα πάρτι του εξωτερικού, σε σύγκριση με αυτά της Ελλάδας; Εντοπίζεις διαφορές ως DJ και performer; Πού προτιμάς να παίζεις;

Κάθε μέρος έχει τον δικό του χαρακτήρα και το δικό του crowd. Έχω την εντύπωση ότι στην Ευρώπη οι άνθρωποι είναι πιο ανοιχτοί στο να αφήσουν τον εαυτό τους ελεύθερο και να εκφραστούν μέσω του χορού. Στην Αθήνα μου αρέσει πολύ να παίζω στο Astron, όπου έχω και το residency μου. Έχει πολύ καλό, ενημερωμένο και μουσικόφιλο crowd και δεν φοβάμαι ποτέ να παίξω οτιδήποτε σκεφτώ πως θα ταιριάζει στη συγκεκριμένη βραδιά. Νομίζω ότι είναι το αγαπημένο μου μέρος στην Αθήνα.

37jAnWp_4.jpg

Η ηλεκτρονική σκηνή στην Ελλάδα γνωρίζει ξεκάθαρα περίοδο ακμής τα τελευταία χρόνια, στο σύνολό της. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτή η απήχηση;

Δεν έχω ιδέα. Ίσως οφείλεται στους κύκλους που κάνουν οι μουσικές τάσεις. Πραγματικά, δεν ξέρω.

Πέρυσι, το ADD Festival άνοιξε όντως τον δρόμο για κάτι το διαφορετικό στον τοπικό χάρτη της ηλεκτρονικής μουσικής;

Πάλι θα με πιάσεις αδιάβαστο, καθώς δεν παρακολούθησα καθόλου το περσινό ADD.

Με ποιον DJ ή παραγωγό θα ήθελες διακαώς ένα back-to-back;

Με τον Σαράντη και τον Roman. Έχουμε να παίξουμε μαζί καιρό και είναι πολύ καλοί φίλοι και φοβεροί DJs.

{youtube}Vaooqh3gAmI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured