Η punk μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της street κουλτούρας, συνδεδεμένη άρρηκτα με το skateboarding και την όλη ιδεολογία και αντίληψη πίσω από αυτό. Στη 5η επιστροφή του Vans Shop Riot Series στη χώρα μας –το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, στο Maroussi Skate Park του OAKA– τα πιο γνωστά skateshops της Ελλάδας, εκπροσωπούμενα από τους κορυφαίους αθλητές skateboarding σε Ελλάδα και Κύπρο, θα διαγωνιστούν και... θα ρολάρουν υπό τους ήχους δύο σχημάτων που χαίρουν της εκτίμησης και του σεβασμού της εγχώριας punk (και όχι μόνο) σκηνής, χάρη στην ιστορία, την ποιότητά τους, αλλά και τη συνέπεια απέναντι στο υλικό και στο κοινό τους.

Για ένα μόνο βράδυ, σε μια συνύπαρξη που αναμένεται εκρηκτική, η Vans καλεί λοιπόν on stage δύο ελληνικές μπάντες που γνωρίζουν καλά τι σημαίνει δυνατό live! Despite Everything και Day Oof προσγειώνονται στο Vans Shop Riot, με δωρεάν είσοδο για το κοινό (οι συναυλίες ξεκινούν στις 21:00, Facebook event εδώ).

Με αυτήν την αφορμή, επιχειρήσαμε μία διπλή συνέντευξη με κοινές ερωτήσεις, η οποία τελικά απέβη πολύ πιο διασκεδαστική και ...πολύχρωμη απ’ όσο αναμενόταν!

Περιγράψτε μας το πιο αστείο/αμήχανο σκηνικό που σας έχει συμβεί εν ώρα συναυλίας...

Despite Everything: Ακόμα γελάμε με αυτό... Ισπανία, Βαρκελώνη. Ξεκινάμε το set μας και στο δεύτερο ή τρίτο κομμάτι καταφέρνουμε να σπάσουμε χορδή, όχι ένας, όχι δύο, αλλά και οι τρεις έγχορδοι! Ακόμη και το μπάσο! Σπάνε χορδές οι μπασίστες;;; 3 στα 3!

Day Oof: Οκτώβριος του 2010 στο Κύτταρο, αν θυμάμαι σωστά. Λίγο πριν τελειώσει το τελευταίο κομμάτι του set, ο Mike μένει τσίτσιδος. Το παίρνω χαμπάρι λίγο μετά, αφού βλέπω όλο τον κόσμο να χειροκροτάει. Μέσα στον κόσμο που χειροκροτάει και η μητέρα του Νίκου!

Από όλους τους προορισμούς όπου έχετε ταξιδέψει για να παίξετε τη μουσική σας, ποιος είναι ο αγαπημένος σας και γιατί;

Despite Everything: Κάθε προορισμός και κάθε live που έχουμε κάνει είναι μοναδικός και έχει ένα μικρό μέρος στην καρδιά μας. Αν πρέπει να διαλέξουμε, μάλλον θα διαλέξουμε την πρώτη μας περιοδεία στην Ανατολική Ακτή της Αμερικής, πίσω στο 2012. Ξεκίνησε σαν μια ιδέα για να παίξουμε σε ένα από τα αγαπημένα μας φεστιβάλ (το FEST, στο Gainesville της Φλόριντα) και εξελιχθηκε σε μια ατελείωτη περιπέτεια!

Day Oof: Δεν έχω μόνο έναν. Γι' αυτό θα πω δύο! Tolmin, Σλοβενία: εκεί όπου γίνεται το Punk Rock Holiday κάθε χρόνο. Απίστευτο τοπίο μέσα στο πράσινο και το ποτάμι κυριολεκτικά στα πόδια σου! Ιδανικό μέρος να συνδυάσεις live μουσική με διακοπές και όμορφο κόσμο, που έρχεται από όλες τις γωνιές του πλανήτη! Lauf, Γερμανία: φοβερό μέρος, γραφικός οικισμός, πολύ θερμοί και υποστηρικτικοί οι άνθρωποι στο live. Το live γινόταν σε ένα μέρος σαν πολιτιστικό κέντρο, μέσα είχε μάλιστα και μια pub σε ξεχωριστό δωμάτιο. Στον έναν τοίχο υπήρχε τηλεόραση, η οποία έδειχνε το live που γινόταν στο δίπλα δωμάτιο. Γαμάτο!

Ποιος είναι ο ευσεβής πόθος ή το μεγάλο –ακόμη κι αν είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί– όνειρο που βρίσκεται πίσω από τις επιδιώξεις και τις προσπάθειες του συγκροτήματος;

Despite Everything: Να συνεχίσουμε να γράφουμε μουσική με πάθος (ό,τι κι αν σημαίνει για τον καθένα αυτό).

Day Oof: Θεωρώ πως ο τετραγωνισμός του circle pit είναι ένας μεγάλος πόθος και ταυτόχρονα μία μεγάλη πρόκληση! Πιστεύω ότι πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά σε αυτό! Κατά τα άλλα, να κυκλοφορούμε ένα στούντιο άλμπουμ κάθε 2-3 χρόνια.

92jDeDo_2.jpg

Ποια είναι η πιο ένοχη μουσική απόλαυσή σας;

Despite Everything: 1980s German Disco After-Show Squat Parties. Ίσως η μοναδική φορά που θα μας δείτε να χορεύουμε!

Day Oof: EDM, Lil Peep (R.I.P.).

Τι παίζει αυτόν τον καιρό στα ακουστικά ή στο στερεοφωνικό σας;

Despite Everything: The Lawrence Arms – Metropole, IDLES – Joy Αs Αn Act Οf Resistance, Tragedy – Fury,  Jimmy Eat World – Integrity Blues, California X – Self Titled, Birds Ιn Row – We Already Lost Τhe World

Day Oof: Κάτι λίγο από Darko (UK), Thousand Oaks (IT) και Fair Do's (UK). Ωραίες μπάντες για τσεκάρισμα. Κατά τα άλλα καμιά φρέσκια σκατοπανκίλα τύπου Pmx, Almeida... Επίσης all-time classics όπως Rufio, Propagandhi και Marshmello!

Εκτός από μπάντα είστε και παρέα; Όταν είστε όλοι μαζί και δεν παίζετε μουσική, τι κάνετε;

Despite Everything: Ναι. Ευτυχώς ή δυστυχώς κάνουμε σχεδόν τα πάντα μαζί. Διακοπές, συναυλίες/live, ποδήλατο, βοηθάμε τον Jack να patch-άρει τις κονσόλες του για 20ή φορά στον ίδιο μήνα…

Day Oof: Είμαστε χρόνια φίλοι και μας αρέσει πολύ να κάνουμε παρέα. Όταν δεν παίζουμε μουσική, συνήθως βλέπουμε διάφορα άκυρα αστεία βίντεο –κυρίως από ό,τι να 'ναι ταινίες – με σκοπό την αξιοποίησή τους στο μέλλον, για προωθητικούς λόγους. Μερικές φορές γυρνάμε από μόνοι μας και κανένα. Κάποιες άλλες απλά κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλον, σα να μην υπάρχει αύριο.

92jDeDo_3.jpg

Μουσική και skate, skate και μουσική. Πάνε μαζί; Υπάρχει στο βιογραφικό σας σχετική εμπειρία όπου οι δύο αυτές δραστηριότητες παντρεύονται;

Despite Everything: 100%. Η κουλτούρα του πατινιού είναι συνυφασμένη με την underground μουσική, από πάντα. Είτε χιπ χοπ, είτε punk rock, είτε κάποιο από τα παρακλάδια του. Έχουμε παίξει live σε half-pipe στη Βουλγαρία, μετράει;

Day Oof: Αναμφίβολα! Θέλουμε η μουσική μας να βγει στους δρόμους και να εξαπλωθεί σαν ιός. Γι' αυτό και είμαστε υπερκαυλωμένοι για το επερχόμενο live του Vans Shop Riot 2018! Η καλύτερη περίοδος της ζωής μας ήταν τότε που σκοτωνόμασταν στην πλατεία Συντάγματος με το skate μας ακούγοντας 1990s skate punk anthems! Είχαμε εντωμεταξύ πάθει και ζημιά με το Tony Hawk 1. Παιχνιδάρα, με μουσικάρες και μπαντάρες που σε πώρωναν! Κάποιοι από εμάς εκεί ανακάλυψαν πως, πέραν του κόσμου του skate, υπάρχει και αυτός ο κόσμος όπου το skate και η μουσική πάνε μαζί. Τότε ήταν που ξεκίνησες να βλέπεις άτομα στον δρόμο να κάνουν skate ακούγοντας μουσική την ίδια ώρα!

{youtube}XNJeJSUDyT8{/youtube}

Ποιο τραγούδι σας θα προτείνατε σε έναν skater για να …ρολάρει και γιατί;

Despite Everything: “If You Are Going Through Hell” για street skating, “Stings Like Hell” για να σπας σανίδια.

Day Oof: “The Skate Αnd Recycle”. Ε, να μη σε ντοπάρουμε με λίγο αδρεναλίνη; Ωστόσο πιστεύουμε πως όλο το The Vlack Album μας (2016) είναι φτιαγμένο για να σε κρατήσει energized and pumped πάνω στην τροχοσανίδα σου, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο κομμάτι!

Τι θα παρουσιάσετε στο Vans Shop Riot; Πείτε μας έναν λόγο για να είμαστε εκεί...

Despite Everything: 45 λεπτά punk rock. Κομμάτια απ' όλο το φάσμα της δισκογραφίας μας μέχρι τώρα, αλλά και αρκετό ιδρώτα, όπως πάντα. Επίσης τον Μάριο, ο οποίος πήρε τη θέση του Ορέστη στην κιθάρα μετά από μονομαχία σε διαγωνισμό σούζας.

Day Oof: Η στρατηγική μας είναι να αγκαλιάζουμε κάθε live σαν να είναι το τελευταίο μας πάνω στη Γη. Πόσο μάλλον τώρα, που παίζουμε σε ένα τόσο γαμάτο σκηνικό! Γαμήστε τους!!!

{youtube}m4gTwpxqCUQ{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured