Ο καινούριος δίσκος Strange Eyes κυκλοφορεί και ως CD και ως βινύλιο, πέρα από τη digital έκδοσή του. Τι πιστεύεις ότι δίνει στο ακροατήριό σου η φυσική παρουσία ενός άλμπουμ, όταν έχουν ψηφιοποιηθεί σχεδόν τα πάντα πλέον;

Σαν συλλέκτης μουσικής, πίστευα και πιστεύω ότι ένας δίσκος δεν είναι μόνο η μουσική του. Είναι το artwork, το packaging, τα credits που διαβάζεις ενώ τον ακούς, καθώς και το format. Είναι σαφώς πολύ καλό που έχουν ψηφιοποιηθεί τα πάντα σχεδόν για να μην χαθούν, αλλά τόση πολλή πληροφορία δεν πιστεύω ότι μπορεί εύκολα να αφομοιωθεί.

Ήθελα, θέλω και θα θέλω να κυκλοφορούν σε φυσική μορφή οι δουλειές μου, γιατί μέσα σε αυτές υπάρχει μια ολόκληρη ιστορία για το πώς φτιάχτηκαν.

Ποια είναι η κατεύθυνση που δίνεις στη μουσική σου με αυτόν τον δίσκο;

Πιστεύω ότι σε σχέση με τον προηγούμενό μου δίσκο, το Strange Eyes είναι μια πιο εξωστρεφής δουλειά, απενοχοποιημένη από τις ελληνικές μουσικές καταβολές. Θέλω επίσης να πιστεύω ότι είναι ένας πιο ώριμος δίσκος.

96ffRSN_2.jpg

Πώς έγινε η επιλογή των συνεργατών; Τι φέρνει ο καθένας στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα;

Αρχικά, όλοι μου οι συνεργάτες είναι πρώτα άνθρωποι τους οποίους εκτιμώ και ύστερα πολύ καλοί , ο καθένας στον τομέα του.

Συνεργάστηκα κατα κύριο λόγο με τους μουσικούς της μπάντας μου (RSN Electric Quartet), ενώ για τα φωνητικά συνεργάστηκα με τον MC Yinka, την Kid Moxie, την Kathrin deBoer και την Polina Leshnevskaia. Στις μουσικές που είχα, φανταζόμουν ήδη τις φωνές τους. Το design του δίσκου ανέλαβαν οι Till Noon, όπως και σε κάθε δίσκο μου. Υπάρχει απίστευτη εμπιστοσύνη και εκτίμηση μεταξύ μας.

Το Strange Eyes είναι λοιπόν μια συλλογική δουλειά: ο καθένας έχει βάλει τον εαυτό του μέσα σε αυτό και τους ευχαριστώ πολύ όλους.

Πώς βλέπεις το ελληνικό κοινό στον χώρο όπου δρας ως δημιουργός; Και ποιες θεωρείς ότι είναι οι αναφορές του;

Η μουσική σκηνή στην Ελλάδα έχει ανέβει πολλά σκαλιά σε σχέση με παλιότερα, το ίδιο και ο κόσμος.

Ο κόσμος πηγαίνει πολύ περισσότερο σε συναυλίες και πηγαίνει υποψιασμένος για το τι θα ακούσει. Όσο ανεβαίνει η ελληνική σκηνή, τόσο περισσότερο εκπαιδευμένο θα είναι και το κοινό. 

96ffRSN_3.jpg

Έχεις παρατηρήσει διαφορά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη μουσική σου το ξένο ακροατήριο;

Ιδιαίτερα στο είδος της μουσικής που δημιουργώ εγώ, πιστεύω ότι το ξένο κοινό είναι πιο υποψιασμένο και έχει περισσότερες αναφορές: δεν του φαίνεται ξένο λ.χ. ένα πιο αφηρημένο κομμάτι. 

Ποιο είναι ένα άκουσμά σου που δεν θα περιμέναμε να έχεις;

Η βαλκανική μουσική. Από παιδί πήγαινα κάθε καλοκαίρι στη Γουμένισσα, στο Κιλκίς, και εκεί είχα την τύχη να ακούσω τα χάλκινα της περιοχής. Υπάρχει μια μουσική γειτονιά στην πόλη, όπου ζουν και παίζουν 200 και πλέον πνευστοί (κατά κύριο λόγο), οι οποίοι έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο παίζοντας!

96ffRSN_4.jpg

Τι μπορούμε να περιμένουμε στο μέλλον; Τι πλάνα υπάρχουν μετά τη συναυλία στο Six d.o.g.s. τέλη του Σεπτέμβρη;

Αυτόν τον καιρό δουλεύουμε εντατικά για την παρουσίαση του Strange Eyes στο Six d.o.g.s. (Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου)! Θα είναι μια συναυλία σαφώς πιο δυνατή μουσικά από τις προηγούμενες και με περισσότερες εκπλήξεις.

Ύστερα θα ακολουθήσουν και άλλα live, εντελώς διαφορετικά, για τα οποία θα μάθετε σύντομα.

Νέες μουσικές, βίντεο καθώς και νέες συνεργασίες, δουλεύονται ήδη!

Χρήσιμα links

www.facebook.com/arisrsn 

Release Live at six dogs: https://www.facebook.com/events/242625949853240/ 

{youtube}f4vyug_68MI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured