Παίζοντας μουσική από το 2009, κλείνετε σχεδόν την πρώτη σας δεκαετία. Ποιες μεγάλες αλλαγές και προκλήσεις αντιμετωπίσατε ως τώρα; Πώς βλέπετε το μέλλον των Black Hat Bones;

Είχαμε να αντιμετωπίσουμε αλλαγές στα μέλη και πολλές αναποδιές, που ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα μπορούσαμε να φανταστούμε. Η μεγαλύτερη πρόκληση, ωστόσο, ήταν να παραμείνουμε το ίδιο ερωτευμένοι με αυτό που κάνουμε, άσχετα με το τι μας συμβαίνει σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Ελπίζουμε το μέλλον των Black Hat Bones να είναι λιγότερο κακότυχο και να έχει έμπνευση και νέες εμπειρίες.

Στην αρχή της χρονιάς κυκλοφόρησε το 3ο σας άλμπουμ, The Ghost Bites Back (2018). Το φάντασμα τίνος πράγματος ή ποιου προσώπου επιστρέφει;

Το φάντασμα του εαυτού μας ίσως ή κάποιο φάντασμα του παρελθόντος το οποίο μας στοιχειώνει. Ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει όπως θέλει.

10dBlHb_2.jpg

Εκπλήσσει η instrumental έκβαση του δίσκου με το "DZ Hunter". Αν και είναι outro, περισσότερο μοιάζει με intro σε κάτι που θα ακολουθήσει. Τι κρύβεται πίσω από αυτήν την «παρέκκλιση»;

Δεν ξέρουμε αν είναι intro, γιατί δεν ξέρουμε ακόμη πώς θα είναι η συνέχεια. Επίσης δεν υπάρχει και κάποια αξιοσημείωτη ιστορία πίσω από τη σύνθεσή του. Γενικά, ήδη από τον προηγούμενο δίσκο, μας άρεσε η ιδέα να έχουμε ένα instrumental κομμάτι σε άλλο στυλ, για να ηρεμεί το αυτί και για να δίνει τη δική του γεύση στο όλο σκηνικό.

Τα 3 τελευταία χρόνια αποτελούν μια εξαιρετικά δραστήρια περίοδο για τους Black Hat Bones, με 3 άλμπουμ και πολλές live εμφανίσεις. Ποιος είναι ο «καταλύτης» σας;

Απλά μας «φοβίζει» η στασιμότητα, κατά κάποιον τρόπο. Και καθώς ακινησία σημαίνει θάνατος, θέλουμε να έχουμε επαφή με τον κόσμο που μας ακούει, και να είμαστε σε διαρκή πνευματική επαγρύπνηση και κίνηση, ώστε να ντύνουμε με μουσική ό,τι μας απασχολεί κάθε περίοδο.

10dBlHb_3.jpg

Δεν σας φάνηκε καθόλου καλή ιδέα το The Unplugged Experience, όπου παίξατε το "High Gain Devil Rockers" το 2015, αλλά αργότερα ακολούθησε κι ένα Syd Session (2017) με το "Eyes N Knives". Θα ακούσουμε κάτι πιο ακουστικό δισκογραφικά ή δεν αλλάζετε με τίποτα την ηλεκτρική κιθάρα και το μπάσο; Τι άλλο να περιμένουμε από τη νέα σεζόν;

Αυτές οι ακουστικές εκδοχές της μουσικής μας έγιναν γιατί μας αρέσει να «πειράζουμε» καμιά φορά τα κομμάτια μας· και κυρίως για να περάσουμε καλά, χωρίς να σκεφτόμαστε αν θα ανοίξουν άλλοι δρόμοι. Δύσκολα λοιπόν θα μπει η ηλεκτρική κιθάρα σε δεύτερη μοίρα.

Για τη νέα σεζόν σκοπεύουμε να κάνουμε όσο περισσότερα live μπορούμε και ίσως ακόμα ένα tour εκτός συνόρων. Εκτός αυτών, έχουμε ήδη ξεκινήσει να γράφουμε νέα μουσική.

Έχετε δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν σας «ψήνει» ο πολιτικός στίχος. Πώς ακριβώς προέκυψε αυτή η απόσταση;

Ο καθένας μας έχει τις δικές του πολιτικές απόψεις και πιστεύω, απλά δεν θέλαμε εξ αρχής να έχει η μπάντα ένα πολιτικό ύφος, ούτε να γράψουμε στρατευμένους στίχους. Σαν συγκρότημα ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε μουσική για να ξεφεύγουμε από τα καθημερινά και τα προσωπικά μας προβλήματα. Επομένως ο πολιτικός στίχος δεν θα μας έδινε αυτό που ζητάμε –να ξεχνιόμαστε και να κάνουμε μουσική για να περνάμε όμορφα.

10dBlHb_4.jpg

Τι έγινε στις 28 Ιουλίου, στο live σας στο Άργος;

Προστέθηκε στη λίστα μας ένα ακόμη τρελό σκηνικό. Μας έκλεισε η αστυνομία γιατί υπήρχε ανησυχία από κάποιον κάτοικο της γύρω περιοχής, σχετικά με την αντοχή του σπιτιού του λόγω των ντεσιμπέλ της μουσικής μας.

Τα θερινά φεστιβάλ αυξάνονται και πληθύνονται χρόνο με τον χρόνο. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι, τόσο ως καλλιτέχνες, όσο και ως fans; Απολαμβάνετε περισσότερο τα φεστιβάλ ή τα μεμονωμένα gigs;

Γενικά πιο απολαυστικά για εμάς είναι τα φεστιβάλ, καθώς έρχεσαι σε επαφή με περισσότερο κόσμο και περισσότερη μουσική, και έχουν μια όμορφη ατμόσφαιρα. Φέτος ως καλλιτέχνες δεν συμμετείχαμε σε αρκετά, ωστόσο ως θεατές βρεθήκαμε σε διάφορες ωραίες διοργανώσεις.

{youtube}XlwqnGVNvzs{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured