Το νέο σας άλμπουμ Wealth, έχει ως βάση παλιά ακούσματά σας, από τα χρόνια της εφηβείας. Ποια ήταν αυτά και πώς βλέπετε να έχει αλλάξει η σχέση σας με, και η επιρροή σας από, αυτά; Έχετε παρατηρήσει αλλαγές στον τρόπο με τον οποίον ακούτε μουσική;

Στην εφηβεία μας ακούγαμε το indie/alternative εκείνης της δεκαετίας, καθώς και punk. Το Wealth επηρεάστηκε λοιπόν από εκείνα τα ακούσματα λόγω της έντασης που θέλαμε να έχει ο δίσκος. Θέλαμε επίσης να πάρει έναν πιο post-punk προσανατολισμό, με πιο απλές δομές.

Επιστρέψατε δισκογραφικά έπειτα από σχεδόν 6 χρόνια σιωπής. Τι μεσολάβησε για το γκρουπ, σ' αυτά τα χρόνια;

Σε αυτά τα χρόνια μεσολάβησαν πολλές ώρες στούντιο, αλλά και μεγάλες παύσεις. Ήταν αρκετός χρόνος για να μπορούν να γίνουν και τα δύο. Πολλές αναθεωρήσεις γενικότερα και μια συνεχόμενη κατάσταση «γράψε-σβήσε».

42eeMfs_2.jpg

Στον δίσκο σας επιστρέφει ένα μοτίβο φυγής ή απομόνωσης από την πραγματικότητα (όπως στο "Run To Τhe Wild" και στο "The Cave", αντίστοιχα), το οποίο προκύπτει κυρίως ως επακόλουθο μιας ζωής-αγώνα δρόμου, όπου δεν έχει πια σημασία αν θα χάσεις ή θα κερδίσεις. Από ποια πράγματα θέλετε να ξεφύγετε; Πώς θα γίνει να ανατραπούν οι όροι αυτού του αγώνα;

Ναι, αυτό είναι ένα μοτίβο που κυριαρχεί στον δίσκο και θέλαμε το δώσουμε και αισθητικά, με το artwork. Μια αίσθηση ελευθερίας μέσω της φυγής και της απομόνωσης. Μακριά από τη ματαιοδοξία και τον αγώνα δρόμου που επιβάλει ο σύγχρονος τρόπος ζωής, αυτής της ψεύτικης ευτυχίας. Η ανατροπή δυστυχώς είναι πολύ δύσκολη. Χρειάζεται ένας επαναπροσδιορισμός κάποιων αξιών, για αρχή.

Τι περιλαμβάνει ο «πλούτος» των Mary's Flower Superhead και πώς επικράτησε ως ο τίτλος του νέου δίσκου;

Ο «πλούτος» μας περιλαμβάνεται στην απλότητα και αφορά τον συναισθηματικό και πνευματικό πλούτο, όχι τον υλικό. Το κρατήσαμε από το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου, χάρη στο θέμα του, αλλά και το «emotional wealth» που αναφέρει.

42eeMfs_3.jpg

Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από το "She Flows";

Μια ιστορία απογοήτευσης για κάποιον που είναι ξεχωριστός και μη αποδεκτός. Δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτή η ιστορία και το θέμα μού ήρθαν κατευθείαν στο μυαλό με το που γράψαμε τη μουσική.

Προσεχώς αναμένονται 2 εμφανίσεις σας, σε Αθήνα (4/5, Ρομάντσο) και Θεσσαλονίκη (19/5, Eightball). Να περιμένουμε κάτι στο μεταξύ; Τι άλλα σχέδια έχετε για το φετινό καλοκαίρι, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να απασχολεί συναυλιακά το ελληνικό κοινό;

Θα γίνει ένα μικρό tour εκείνη την περίοδο, που θα περιλαμβάνει την Πάτρα, τη Λάρισα και το Βόλο, μαζί με τις εμφανίσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Πιο πριν δεν θα κάνουμε κάτι, λόγω άλλων υποχρεώσεων. Για το καλοκαίρι συζητάμε και για φεστιβάλ, αλλά ακόμα δεν είναι ανακοινώσιμα.

42eeMfs_4.jpg

Αναφέρετε ότι ανυπομονείτε για τα lives που έρχονται, για να μεταφέρετε όλη αυτήν την ενέργεια που σας διακατέχει επί σκηνής. Πότε ένα live είναι πραγματικά επιτυχημένο για εσάς; Ποια στοιχεία ή ποιες συγκυρίες σας αφήνουν ευχαριστημένους, στο τέλος της βραδιάς;

Ναι, οι ζωντανές εμφανίσεις είναι κάτι που μας έλειψε στο μεγάλο διάστημα που πέρασε από τον προηγούμενο δίσκο μας. Ένα live είναι επιτυχημένο όταν καταφέρουμε να περάσουμε τη δική μας ενέργεια και ζωντάνια στον κόσμο. Όταν νιώθουμε αυτόν τον ηλεκτρισμό μεταξύ μας. Δεν μας νοιάζει να παίζουμε και σε 30 άτομα. Το live θα είναι ωραίο όταν αυτοί οι 30 το νιώσουν.

Μετράτε 15 χρόνια ύπαρξης –ένα αξιόλογο διάστημα για να κρίνει κανείς την εξέλιξη και την πρόοδο των μουσικών πραγμάτων στην Ελλάδα. Ποια είναι λοιπόν η δική σας εκτίμηση; Πάμε προς το καλύτερο ή είναι πολύ πιο μακρύς ο δρόμος από ό,τι νομίζαμε;

Τα πράγματα πηγαίνουν προς το καλύτερο, από την άποψη ότι υπάρχουν πολλές αξιόλογες μπάντες, σε πολύ καλό επίπεδο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει αρκετός κόσμος για να υποστηρίξει αυτές τις μπάντες. Από εκεί ξεκινάνε όλα, και αυτό δεν είναι κάτι το οποίο αλλάζει εύκολα σε αυτήν τη χώρα, δυστυχώς.

{youtube}HezJV6DZ140{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured