Ανδρέας Κύρκος

Στο Superfetish έχετε εξελιχθεί κατά πολύ στιχουργικά σε σχέση με το πρώτο σας EP, χωρίς μάλιστα να πέφτετε σε παγίδες λυρισμού ή άλλων κλισέ ευκολιών. Ποια θέματα είναι αυτά που σας απασχολούν και σας εμπνέουν να μιλήσετε;

Οι στίχοι του Superfetish έχουν έναν κυνισμό και μια εσωστρέφεια που έρχονται σε αντίθεση με την κατά κύριο λόγο εξωστρεφή και κάπως αισιόδοξη μουσική. Mας αρέσει αυτή η αντίθεση. Προσφέρει παραπάνω τρόπους ακρόασης. Είναι σαν το κωμωδιόδραμα, με το οποίο άλλος γελάει, άλλος κλαίει και άλλος είναι στο ενδιάμεσο. Μας είναι πολύ δύσκολο να πούμε τι ακριβώς  μας εμπνέει. Όσο γενικό και να ακούγεται, είναι η καθημερινότητα. Αλλά κάτι τέτοιο ακούγεται σαν να μην απαντάμε πραγματικά στην ερώτηση…

Έχουν αλλάξει οι επιρροές σας από τότε που δισκογραφείτε; Τι πράγματα ακούγατε όσο φτιάχνατε το πρώτο σας άλμπουμ;

Οι επιρροές μας αλλάζουν συνεχώς. Όταν γράφαμε το Superfetish, ακούγαμε μπάντες που παίζουν έντονα μαζί, στις οποίες φαίνεται η μουσική επικοινωνία τους. Αυτό μας φαίνεται συγκινητικό και είναι κάτι που προσπαθήσαμε να πετύχουμε και οι ίδιοι. Όταν συμβαίνει, είναι σαν το γκρουπ να έχει έναν εντελώς δικό του κώδικα, ο οποίος κάνει τα πάντα να μπορούν να σταθούν. Oι Τortoise, οι Bad Plus, ο Flaming Lips έχουν αυτό το δέσιμο. Και οι Οf Montreal έχουν παρόμοιο τρόπο με εμάς στον τρόπο με τον οποίον δένουν τη μουσική με τους στίχους τους.

77aaMeltm_2.jpg

Ο δίσκος σας αφήνει μια αίσθηση ανοιχτών πιθανοτήτων, δίχως περιοριστικά όρια και φραγμούς. Είναι έτσι;

Εκτός από το να στέκονται αυτούσια τα κομμάτια, θέλαμε να στέκεται και ο δίσκος σαν σύνολο. Να βγάζει παραπάνω νόημα δηλαδή μετά από μια ολοκληρωμένη ακρόαση και ακόμα παραπάνω μετά από πολλές.

Η pop ευαισθησία και οι ονειρικές κιθαριστικές διαδρομές, μοιάζουν προϊόν ανέμελης τραγουδοποιίας, θεωρώ όμως ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα απαιτεί πολλή δουλειά στην παραγωγή και ότι είναι γενικά μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Ισχύει;

Μας πήρε πολύ καιρό να γράψουμε τα κομμάτια και να τα προβάρουμε. Οι πολλές πρόβες χρειάστηκαν γιατί σκοπός μας ήταν να γραφτεί live ο δίσκος. Θέλαμε να έχει την αίσθηση του ζωντανού παιξίματος. Έτσι  η ηχογράφηση έγινε μέσα σε λίγες μέρες, στο Urban Studio, μαζί με τον Γιάννη Βούλγαρη. Βέβαια η μίξη στη συνέχεια μας πήρε αρκετό χρόνο.

77aaMeltm_3.jpg

Ποιες είναι οι πρώτες αντιδράσεις των fans και των φίλων σας στα νέα τραγούδια; Έχετε θετικό feedback;

Γενικά υπάρχει αρκετά θετικό feedback. Βλέπουμε, επίσης, ότι όσο περνάει ο καιρός, αυξάνεται και το ενδιαφέρον.

Πώς θα προωθήσετε το νέο υλικό σας; Έχετε προγραμματίσει ζωντανές εμφανίσεις;

Έχουμε ήδη κλείσει 3-4 live για μετά τον Σεπτέμβριο. Θα κλείσουμε όσα πιο πολλά μπορούμε. Αρχίσαμε επίσης να δουλεύουμε το καινούργιο videoclip, όπως και νέα κομμάτια.

77aaMeltm_4.jpg

Πόσο δύσκολο είναι (αν είναι) να βρείτε ευρύτερο ακροατήριο, παρότι ανήκετε σε μια εταιρεία σαν την Inner Ear;

Η σχέση με τον κόσμο χτίζεται σταδιακά. Θέλει χρόνο και φροντίδα από την πλευρά της μπάντας. Από την άλλη το ενδιαφέρον, σε έναν βαθμό, είναι θέμα τύχης και συγκυρίας. Από τη δική μας πλευρά προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, να γράφουμε κομμάτια που να μας αρέσουν πραγματικά ελπίζοντας πως θα αρέσουν και στον κόσμο το ίδιο πολύ.

{youtube}7NeJg9Y6uLI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured