avopolis.team

 

Το Avopolis Music Network ήταν εκεί, παρακολούθησε όλο το line up, με τον tj | VeeKay που ψήφισε το κοινό, την ομάδα RunninSquad ως headliners και το after party DJ με τον Skvll και μίλησε με τους πρωταγωνιστές.

cu_kosmos.jpg

RunninSquad: "H dance σκηνή της Αθήνας είναι unstable"

Τους headliners πολλοί από εσάς τους γνωρίζετε. Το group τους αποτελείται από τα μέλη των STFU Parties, Postriper και MNDL, σε συνεργασία με τον Mc Nick. "Συγκεκριμένα, η ιδέα της υλοποίησης του group ήρθε μετά από αναρίθμητα b2b set του Postriper με τον MNDL, όταν και αποφασίσαμε να γίνει ένα καινούργιο ενιαίο act έχοντας στο hype τον MC Nick, δίνοντας ενέργεια μέσα από κάθε set και μιξάροντας διαφορετικά είδη της ηλεκτρονικής μουσικής χωρίς όρια και φραγμούς", μας είπαν μετά το live. Kάνοντας ένα διάλειμμα με αφορμή το rebranding των STFU, γεννήθηκε η ιδέα ενός νέου concept μέχρι την επανεμφάνισή τους: το event με το όνομα City’s Finest. "Το City’s Finest προς μεγάλη μας χαρά έχει γίνει δεκτό με απίστευτα μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο του alternative, και όχι μόνο, clubbing. Οι κύριες επιρροές μας είναι stadium acts όπως Jack U (Skrillex και Diplo), οι οποίοι καθιέρωσαν τα διαφορετικά στυλ μουσικής μέσα από τα DJ set τους".

cu_running.jpg

Τους ρωτήσαμε αν η προσέγγισή τους αλλάζει όταν παίζουν π.χ. πλάι σε ονόματα όπως ο Skrillex ή οι Noisia... "Σαφώς και κάθε DJ set είναι διαφορετικό, πόσο μάλλον πλάι σε καταξιωμένους καλλιτέχνες της σκηνής. Προσπαθούμε να έχουμε την ίδια ενέργεια που έχουμε σε κάθε σετ, παίζοντας είτε πιο παλιά κομμάτια είτε πιο "ψαγμένα" αλλά πάντα στο style που μας εκφράζει. Ένα πολύ σημαντικό πράμα και πάντα τεράστιο challenge είναι ότι δίπλα σε τέτοια acts δεν πρέπει να τους «καις» κομμάτια και ταυτόχρονα πρέπει να παραμένεις ένα δυνατό show για το κοινό. Γενικότερα έχουμε ένα συγκεκριμένο style το οποίο αφήνουμε να κατευθύνει τις επιλογές μας, καθώς και οι 3 μας έχουμε διαφορετικές επιρροές και ακούσματα. Οπότε βάζει ο καθένας το input του και χρησιμοποιούμε την λογική του χορευτικού flow στο dancefloor για να επιλέξουμε το πώς και με ποια σειρά θα κολλήσουν τα κομμάτια αυτά".

Δεν χάσαμε την ευκαιρία να τους ρωτήσουμε και για τη dance σκηνή της Αθήνας και την αποδοχή της από τον κόσμο. Οι ίδιοι χαρακτήρισαν αυτή τη σκηνή "unstable", καθώς βγαίνουν από παντού νέα trends και νέα styles, τα οποία αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς. "Αυτό φυσικά δεν είναι κακό αναγκαστικά, καθώς δείχνει πως υπάρχει μία δημιουργική έκρηξη γύρω από την dance μουσική και πως πλέον είναι στο spotlight", μας είπαν και συνέχισαν: "Όμως ο κόσμος έχει μάθει, τουλάχιστον εδώ, να μην είναι πολύ ανεκτικός στην εξερεύνηση του μη ραδιοφωνικού hit. Τουλάχιστον όχι στην έξοδο του".

Όσον αφορά στην εμφάνισή τους στο Six d.o.g.s., στο CU ONSTAGE, τη χαρακτήρισαν πολύ ιδιαίτερη, "όχι μόνο επειδή η προσέλευση κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, παρόλο τον καύσωνα, ή επειδή η ενέργεια και το vibe του κόσμου ήταν απίστευτα, αλλά και επειδή όλοι εκεί βρίσκονταν σε ένα event το οποίο βοηθάει νέους καλλιτέχνες να κάνουν τα πρώτα βήματά τους και να βρεθούν σε γνωστά stages και προσεγμένα event. Και για αυτό χαιρόμαστε πάρα πολύ που το Vodafone CU μας επέλεξε να βρισκόμαστε και να συμμετέχουμε ενεργά σε ένα τέτοιο εγχείρημα και να βοηθήσουμε τον διαγωνιζόμενο TJ | Veekay να ανέβει και να παίξει στο stage του Six D.o.g.s."

cu_vkayy.jpg

TJ | Veekay: "Η μεγαλύτερη μου επιρροή είναι ο πατέρας μου. Μπορούσε να παίξει ό,τι όργανο πιάσει στα χέρια του!"

Ποιος είναι όμως αυτός ο TJ | Veekay που επιλέχθηκε να παίξει στο stage του Six D.o.g.s.; Οι εμπειρίες του στον χώρο μπορεί να μην είναι τεράστιες, αλλά διαθέτει την απαραίτητη τρέλα και το ταλέντο για να εξελιχθεί. Ξεκινώντας από τα πάρτι του λυκείου, παράλληλα με τη μπάντα στην οποία συμμετείχε, κάνοντας event promoting από το πρώτο έτος της σχολής του, έβρισκε την ευκαιρία να πάει στο booth και να παρακολουθεί τι έκαναν τα παιδιά που έπαιζαν. Μακριά από την Αθήνα, σπουδάζοντας στο Ηράκλειο, δεν είχε τόσες ευκαιρίες όσες θα είχε αν ήταν μόνιμα στην Αθήνα, ιδιαίτερα αν προτιμούνται από τον κόσμο οι πιο mainstream ήχοι. Φέτος, όμως, φαίνεται να είναι το... τυχερό του καλοκαίρι...

Τον ρωτήσαμε πώς βρήκε την εμπειρία της εμφάνισης μπροστά σε εκατοντάδες άτομα και ο ίδιος φάνηκε εξαιρετικά ευγνώμων γι' αυτή την ευκαιρία. "Αν μπορούσα θα τους ευχαριστούσα έναν-έναν ξεχωριστά όσους έδωσαν το παρών μέσα στη ζέστη του φετινού καλοκαιριού στις 15 Ιουλίου", μας είπε. Φυσικά ευχαρίστησε τα παιδιά του CU Onstage για την εμπιστοσύνη, αλλά και το ολόκληρο δίωρο που είχε στη διάθεσή του, όπως και τα παιδιά της Runninsquad και τον SKVLL, "για την βοήθεια που μου προσέφεραν και κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας και αφού είχαμε κερδίσει".

cu_kosmos2.jpg

Όσο για το set του; Βασική του επιρροή, όπως δηλώνει είναι οι οι Blasterjaxx, "επειδή ήταν από τους πρώτους γνωστούς DJs της τελευταίας 5ετίας που ανάμειξαν House drops με κλασσικά Hip-Hop κομμάτια σε μεγάλες διοργανώσεις όπως το Ultra Music Festival, κάτι το οποίο λατρεύω να κάνω και εγώ". Ο εγχώριος όμως DJ που έχει παρακολουθήσει ώρες ατελείωτες να παίζει καταπληκτική μουσική ("και χωρίς να το ξέρει μου έχει μάθει πάρα πολλά") είναι ο Agent Greg, με τους κλασικούς αλλά και τους πιο groovy house ήχους του. "Η μεγαλύτερη μου επιρροή παρολαυτά είναι ο πατέρας μου", μας αναφέρει. "Μπορούσε να παίξει ό,τι όργανο πιάσει στα χέρια του, από ακορντεόν μέχρι σαντούρι και από φλογέρα μέχρι τούμπα, επειδή ήξερε πιάνο, αρμονία και μαθηματικά. Τον έχασα πέρσι το φθινόπωρο από καρκίνο και αυτό που μου έμαθε είναι να μην απογοητεύομαι για τα στραβά της ζωής, αλλά να τα χρησιμοποιώ ως κίνητρο για να προχωρώ μπροστά. Έτσι έχω μάθει να ζω και πάντα να ψάχνω το “silver lining” σε κάθε τι που μου συμβαίνει σε αυτόν τον κόσμο. Για αυτό δεν παράτησα το όνειρο μου και ακόμα δεν σκοπεύω να αλλάξω πλάνα".

Είναι πάντως φανερό ότι στα set του αρέσει το απρόβλεπτο (ακούμε π.χ. το “I Love Rock & Roll” να σκάει κάποια στιγμή μέσα στα δυνατά ηλεκτρονικά beat). "Ήμουν, είμαι και θα είμαι ροκάς", μας είπε, συμπληρώνοντας: "όταν μου δίνεται η ευκαιρία να αναμείξω τα τραγούδια που αγαπώ για χρόνια με σημερινά beats και drops, θα την αδράξω στο δευτερόλεπτο. Ειδικά όταν τα παιδιά από το CU OnStage μου είπαν πως δεν έχω κανέναν περιορισμό στο τί θα παίξω αρκεί να περάσουμε καλά, τότε χάρηκα ακόμη περισσότερο!"

Skvll: "Μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες υπήρχε κόσμος στο dancefloor να χορεύει υπό τους ήχους πολλών, και όχι αναγκαστικά σχετικών μεταξύ τους, ειδών μουσικής!"

Τελευταίος στο line-up ήταν ο Skvll. Ξεκίνησε παίζοντας μουσική στο, τότε πολύ γνωστό, ΤΩΡΑ Κ44, και από την πρώτη του εμφάνιση έως και τώρα, η πορεία του στον χώρο ήταν γρήγορη και, ευτυχώς, ανοδική. Ως μέλος των STFU Parties, μετά τον πρώτο του χρόνο και, αργότερα, των All Together Now Parties, έφτασε να παίζει στα μεγαλύτερα events της αθηναϊκής σκηνής, όπως τα “Open Partara”, “NEON Party” και “Skins Party Greece”. Επίσης, έχει κάνει εμφανίσεις ως support act με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής, όπως HUCCI, jPhelps, LAXX κ.α.

Trap, twerk και all-around ΕDΜ… Του ζητήσαμε να εξηγήσει σε κάποιον που δεν έχει απαραίτητα μεγάλη σχέση με την ηλεκτρονική, όλες αυτές τις διαφοροποιήσεις που παίζουνε σε τόσα πολλά είδη και υποείδη... "Οι διαφορές μεταξύ της Trap και της Twerk είναι μηδαμινές", μας λέει και συμπληρώνει: "Η κύρια διαφορά τους είναι στην ταχύτητα, δηλαδή στο πόσο γρήγορο ή αργό είναι ένα κομμάτι, η Twerk είναι πιο γρήγορη. Κάποιος που δεν έχει γνώσεις επί του θέματος δεν θα καταλάβει εύκολα κάποια διαφορά στο αυτί του, κάποιος που έχει θα καταλάβει την διαφοροποίηση στα bpm (beats per minute). Προσωπικά χρησιμοποιώ πολύ συχνά κομμάτια είδους Twerk καθώς ο γρήγορος ρυθμός τους “ξυπνάει” το κοινό και τους βάζει όλους σε χορευτικό mood. Ο όρος All-around EDM προσδιορίζει το τεράστιο φάσμα μουσικών επιλογών οι οποίες βρίσκονται υπό την EDM (Electronic Dance Music) ομπρέλα, όπως είναι η Trap, Dubstep, House κ.α."

cu_dj.jpg

Είναι τα set του προετοιμασμένα; "Δεν μπορεί να θεωρηθεί κάποιος Dj αν δεν μπορεί να χωρέσει επιτόπιες αλλαγές στα set του", μας λέει, αλλά "πριν από κάθε event φτιάχνω τις playlist μου ανάλογα με το τι ώρα παίζω, το είδος του πάρτι και τις προσδοκίες μου προς αυτό, άλλωστε είναι πρακτικά αδύνατο να ψάχνεις ανάμεσα σε 1.000+ κομμάτια το κατάλληλο για εκείνη την στιγμή".

Ο ίδιος εντυπωσιάστηκε από την προσέλευση του κόσμου παρά τη ζέστη που επικρατούσε: "Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις τόσο μεγάλη υποστήριξη σε ένα event το οποίο έχει σκοπό την προώθηση νέων καλλιτεχνών και τους δίνει μια ευκαιρία να δείξουν στον κόσμο αυτό που έχουν να προσφέρουν. Μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες υπήρχε κόσμος στο dancefloor να χορεύει υπό τους ήχους πολλών, και όχι αναγκαστικά σχετικών μεταξύ τους, ειδών μουσικής. Είναι χαρά μου και είμαι περήφανος που ήμουν μέρος ενός τόσο ιδιαίτερου event, ανάμεσα στους Runninsquad και στον ανερχόμενου TJ | Veekay"!

cu_kosmos4.jpg

Τα σχέδια των RunninSquad και Skvll

Για το τέλος αφήσαμε τα σχέδια για το υπόλοιπο του καλοκαιριού. Το CU Onstage ήταν το τελευταίο event για τον Skvll, αλλά όχι και για τους RunninSquad: "Όπως κάθε καλοκαίρι τα τελευταία 4 χρόνια, έτσι και φέτος από πρώτη Αυγούστου, σε συνεργασία με τους sponsors και συνεργάτες μας στη Luv N Roll, θα κατέβουμε στην Ίο για το summer tour μας που περιλαμβάνει τα Far Out Beach Club (1/8), Disco 69 (1/8), The Bank (2/8), Slammer Bar (3/8) και Rehab Bar (4/8) σαν Postriper και MNDL μαζί με τον Jesse Onix. Σαν RunninSquad θα ξαναβρεθούμε στα decks της Αθήνας από Σεπτέμβριο με νέες δουλειές και η νέα season γενικά θα περιέχει πολλές εκπλήξεις τόσο από εμάς όσο και από τα STFU Parties". Τα λέμε εκεί έξω παιδιά!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured