φωτογραφίες: Αναστασία Παπαδάκη

Την παραμονή της έναρξης του Rock on the Beach Festival, βρεθήκαμε στο Αγγελοχώρι Θερμαϊκού, σε μία υπερπολυτελή βίλα, ως καλεσμένοι της ανερχόμενης εγχώριας δισκογραφικής εταιρείας Rock of Angels Records, με αφορμή τα γυρίσματα του video clip των Outloud. 

Ποιοι είναι οι εν λόγω κύριοι; Εκτός από γκρουπ του αειθαλούς και αεικίνητου Μπάμπη "Bob" Κατσιώνη (επίσης μέλους των Firewind και Serious Black), οι Outloud φαίνεται πως είναι και «η καλύτερη hard rock μπάντα της Ελλάδας», σύμφωνα με το δελτίο τύπου που συνοδεύει την τελευταία best of κυκλοφορία τους Destination: Overdrive.

Outlou_2.jpg

Κι αν ο χαρακτηρισμός ξενίζει κάποιους, στέκεται δίπλα στην επιλογή του σημείου στο οποίο κινηματογραφήθηκε το video clip των Outloud για τη «γκαζάτη» διασκευή στο “I’m So Excited” των The Pointer Sisters. Το σκηνικό είχε ως εξής: μία πισίνα (όχι Ολυμπιακών διαστάσεων, αλλά μια χαρά έκανε τη δουλειά της), καλλίγραμμα κορίτσια με μπικίνι, και μαλλιάδες με τατουάζ να συμπληρώνουν το «φόντο», που όπως φαίνεται κάνει τόσο τους ίδιους, όσο και το κοινό τους να αισθάνονται κάτι παραπάνω από... excited!

Σκουπίζοντας τον ιδρώτα του και παίρνοντας μια ανάσα ανάμεσα στα πολυάριθμα shootings της συγκεκριμένης παραγωγής, ο Bob Katsionis υπέκυψε στους «εκβιασμούς» μας για μια μικρή συζήτηση.

«Δεν είμαστε ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι που κάνουν ένα video clip σε πισίνα με κορίτσια. Αυτό δεν νομίζω να τελειώσει ποτέ»

Sum41, Offspring, Jimmy Eat World... Είναι αλήθεια πως ο κατάλογος με τα rock σχήματα που επέλεξαν αυτό το concept στο παρελθόν, δεν είναι μικρός.

Outlou_3.jpg

«Οι κοπέλες σας, δεν σας δημιουργούν πρόβλημα σε τέτοιες περιπτώσεις;» τον ρώτησα, ρίχνοντας άδεια για να πιάσω γεμάτα. «Οι ποιες;!», μου απάντησε –και μετά από λίγο ξέσπασε σε γέλια. «Τα κορίτσια μας είναι πολύ cool με αυτό που κάνουμε και δεν τις πειράζει... φαντάζομαι! Και στην τελική, ποια δεν θέλει το αγόρι της να είναι ποθητό και να τον γουστάρουν και άλλες, μα στο τέλος της ημέρας να είναι μόνο δικό της;». Έλα ντε; Ποια;

Groupies, ανήθικες προτάσεις on tour, πάντα αναρρωτιόμουν αν αυτές οι καταστάσεις είναι γέννημα του κινηματογράφου και των αστικών μύθων που συνοδεύουν τη rock ’n’ roll κουλτούρα. «Στην περιοδεία είναι μερικές φορές πιο εύκολο να πηδήξεις, απ’ ότι να αλλάξεις μπαταρία στο ασύρματο» λέει ο Μπάμπης, «Από την άλλη δεν είμαστε και οι Skid Row!». Με τον καυτό ελληνικό ήλιο πάνω από το κεφάλι μας, εν τω μεταξύ, άρχισαν να μου μπαίνουν ιδέες! «Γιατί δεν μεταφέρετε το Rock on the Beach Festival στην πισίνα, μια και καλή;» τον ρώτησα. «Βασικά το έχω κάνει με τους Firewind αυτό, όταν παίξαμε στο Wacken Cruise και το stage ήταν ακριβώς όπως είμαστε εμείς εδώ σήμερα, μπροστά από μια πισίνα! Πολύ γέλιο!».

Outlou_4.jpg

Το “I’m So Excited” ακουγόταν από τα ηχεία ξανά και ξανά, όσο το συνεργείο έκανε δοκιμές και κινηματογραφούσε τα ατομικά πλάνα των υπολοίπων μελών. Δεν άντεξα να μην τον ρωτήσω πώς και επέλεξαν το συγκεκριμένο τραγούδι, μιας που φαντάζει εξωφρενική επιλογή για μια metal/rock μπάντα. «Μας αντιπροσωπεύει πλήρως, και σαν attitude και σαν ήχος το συγκεκριμένο τραγούδι, το ξέρουν δε και οι πέτρες! Άσε που είναι ωραίο για να χορεύει ο κόσμος. Βασικά αυτού του είδους οι διασκευές είναι οι σπεσιαλιτέ μου!», μου είπε και το όλο πράγμα άρχισε να μου κάνει όλο και λιγότερη εντύπωση. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που ο Κατσιώνης κάνει κάτι τέτοιο, μιας που οι Outloud έχουν διασκευάσει και το “Enola Gay”, ενώ ο ίδιος, μαζί με τους Firewind, είχαν κάποτε πραγματοποιήσει μια εκρηκτική διασκευή στο “Maniac”, από το θρυλικό Flashdance του 1983.

Outlou_5.jpg

Όσο κι αν οι Outloud έδειχναν να απολαμβάνουν το όλο σκηνικό, θέλησα να μάθω τι είναι αυτό που κάνει τον ίδιο να αισθάνεται πραγματικά excited. Και η απάντηση που πήρα, όσο κι αν ακούστηκε λίγο «εκτός κλίματος» σε σχέση με αυτό που συνέβαινε, δεν μου έκανε καθόλου εντύπωση για έναν άνθρωπο ο οποίος μοιάζει να έχει αφιερώσει τη ζωή του στη μουσική. «Εμένα η ζωή μου είναι με μια κιθάρα ή ένα keyboard μέσα στο στούντιό μου, να δημιουργώ μουσική και στον υπόλοιπο χρόνο να περιοδεύω με όποιον μπορώ. Αυτό για μένα είναι διακοπές και με ενθουσιάζει όσο τίποτα άλλο. Κανείς δεν λέει βέβαια όχι στα γυναικεία κορμιά και στις πισίνες, αλλά εγώ πάντα ανυπομονώ να πακετάρω τα πράγματά μου και να φύγω για tour με τα φιλαράκια μου». Λίγο αργότερα έμαθα πως οι μακρυμάλληδες που πρωταγωνιστούσαν στο video πλατσουρίζοντας στην πισίνα ήταν οι Βρετανοί heavy metallers Monument ένα από τα σχήματα με τα οποία οι Outloud περιόδευσαν μαζί τα τελευταία χρόνια. Σιγά-σιγά όλα έβγαζαν νόημα.

Outlou_6.jpg

Βλέποντάς τον ανήσυχο ως προς την έκβαση του video (κάθε τόσο έδινε σκηνοθετικές οδηγίες, διακόπτοντας με ιδιαίτερα αφηρημένο τρόπο τη συζήτησή μας), τον ρώτησα αν ο ίδιος σκηνοθετεί και μοντάρει τα video, γνωρίζοντας ήδη την απάντηση: «Είμαι control freak. Τα θέλω και τα παθαίνω! Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό, από την άλλη όμως με γεμίζει και με διασκεδάζει όσο τίποτα» μου είπε, δείχνοντας όσο περνούσε η ώρα όλο και πιο ανήσυχος. Η στιγμή για τα δικά του ατομικά πλάνα πλησίαζε απειλητικά και θα έπρεπε σιγά-σιγά να διακόψουμε ό,τι λέγαμε για να πάει να συνεχίσει.

Outlou_7.jpg

Σε μια τελευταία προσπάθεια να κρατήσω την προσοχή του και να πάρω όσο μπορώ περισσότερες πληροφορίες από την κουβέντα μας, μου κατέβηκε μια ιδέα. «Θέλω να παίξουμε ένα παιχνίδι. Θα σου λέω μία λέξη ή φράση και θα μου απαντάς αμέσως με τον πιο σύντομο και αυθόρμητο τρόπο που μπορείς». Και τον είδα και πάλι να συγκεντρώνεται. «Πάμε μία στα γρήγορα», απάντησε κι έτσι μπήκα στο ψητό:

Περιοδείες: «Heaven & Hell»

Δισκογραφικές εταιρείες: «Τις κράζουν όσοι δεν μπορούν να τις έχουν»

Groupies: «Αναγκαίο καλό»

Heavy Metal: «Judas Priest»

Pop Music: «Η καλή ποπ γραφεται μόνο από μεταλλάδες»

Μελέτη: «Χωρίς αυτήν είσαι αγράμματος διανοούμενος»

Αφοσίωση: «101%»

Ελληνική μουσική πραγματικότητα: «Stan»

Outlou_8.jpg

«Πρέπει να φύγω», είπε σ΄εκείνο το σημείο και σηκώθηκε, παίρνοντας την κιθάρα του. Ήπια μια τζούρα ακόμη από το ποτό μου, που είχε σχεδόν τελειώσει, κι έκατσα εκεί, αποσβολωμένος, να παρακολουθώ τη μεγαλύτερη ελληνική hard rock μπάντα να γυρίζει το καινούριο της video clip. I was sooo excited!

{youtube}-tna09g0G4k{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured