Ανδρέας Κύρκος

 

Κοιτώντας πίσω στην 40χρονη ιστορία σας, σου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι επιβιώσατε, παρά τις αλλαγές στη σύνθεση της μπάντας;

Τα πάντα είναι θέμα «χημείας». Και αυτή η «μουσική χημεία» έκανε τη μπάντα να επιβιώσει μέχρι σήμερα. Οι αλλαγές στη σύνθεση είναι πάντα για το καλό της.

Δεν είχατε πάντα καλή σχέση με την κριτική και την αποδοχή από τον μουσικό τύπο. Σας απασχόλησε το λεγόμενο «critical acclaim»;

Ίσα-ίσα, ο τύπος μας βοήθησε και μας στήριξε όλα αυτά τα χρόνια. Και σίγουρα, όπως όλοι, του χρωστάμε πολλά για την υποστήριξή του.

Θεωρείς ότι το συγκρότημα έχει υπογράψει υποτιμημένα τραγούδια, που ίσως να άξιζαν ακόμα μεγαλύτερη απήχηση;

Νομίζω ότι ο κόσμος και ο χρόνος επιβεβαιώνουν ποια τραγούδια είναι καλά και ποια όχι, τοποθετώντας τα πάντα εκεί όπου πρέπει.

2002gria_2.jpg

Πώς αντιμετωπίζεις σήμερα τις παραγωγές των άλμπουμ σας της δεκαετίας του 1970, ακόμα και του 1980; Εντοπίζεις πράγματα που θα ήθελες διαφορετικά ή άλλα, τα οποία ακόμα σε εκπλήσσουν θετικά; 

Σίγουρα, αν είχαμε τα σημερινά μέσα, θα είχαμε πιθανόν φτιάξει αλλιώς κάποια πράγματα στις παραγωγές των δίσκων μας. Με τα μέσα πάντως της τότε εποχής, νομίζω πως έγινε ό,τι καλύτερο μπορούσε.

Στις συναυλίες σας έρχονται πια παιδιά που δεν είχαν καν γεννηθεί όταν κυκλοφορήσατε το Vol. 3. Νιώθετε να έχετε ιδιαίτερη σχέση με αυτό το νέο σε ηλικία κοινό σας;

Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις νεαρά άτομα στις συναυλίες μας! Και σίγουρα μας χαροποιεί η τόσο μεγάλη υποστήριξη των νέων ατόμων στη μουσική μας.

Παρακολουθείς όσα συμβαίνουν στη μουσική γύρω μας; Υπάρχουν καινούρια πράγματα που ακούς; 

Πάντα ένας μουσικός παρακολουθεί τα δρώμενα, όμως δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι υπάρχουν πράγματα τα οποία να με συγκινούν τον τελευταίο καιρό.

2002gria_3.jpg

Οι εμπορικές επιτυχίες των 2002GR θα έβρισκαν το κοινό τους αν έβγαιναν σήμερα, στην εποχή του ψηφιακού promo;

Τα πάντα είναι θέμα timing... Οπότε δεν θέλω να κανώ υποθέσεις! Όταν κάτι είναι καλό, πιστεύω, θα έχει πάντα την αποδοχή του κόσμου. Ανεξαρτήτως εποχών.

Τι ετοιμάζετε να παρουσιάσετε στη σκηνή του Κυττάρου; 

Σίγουρα κάτι χορταστικό... Θα είνα ένα μεγάλο πάρτι για όσους έρθουν στην επετειακή συναυλία μας για τα 41 χρόνια του συγκροτήματος.

Να περιμένουμε άραγε στο μέλλον νέα δισκογραφική σας δουλειά; 

Ένας καλλιτέχνης δεν μπορεί να σταματήσει ποτέ! Σίγουρα λοιπόν θα δείτε ακόμη αρκετά πράγματα από τους 2002GR.

{youtube}WH7BBluvfh4{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured