Ροζίνα Αράπη

 

Φωτογραφία 2: Αντώνης Ζαχαριάδης

Φωτογραφίες 1 &3: Ιωάννα Χατζηανδρέου

Πείτε μας αρχικά λίγα πράγματα για τις διαδικασίες ηχογράφησης του Civil Servant....

Οι ηχογραφήσεις του άλμπουμ, ύστερα από δυσκολίες που ξεπεράστηκαν και είχαν διάρκεια σχεδόν 2 χρόνια, ολοκληρώθηκαν στο Lizard Sound Studio του Δημήτρη Καρπούζα. Ήταν για εμάς κάτι πρωτόγνωρο, άσχετα με το αν είχαμε ήδη εμπειρία ηχογράφησης από την προηγούμενή μας κυκλοφορία, το Avido EP. Διότι πρώτον ήταν περισσότερα τα κομμάτια και δεύτερον ήταν άλλες οι περιστάσεις και διαφορετικός ο τρόπος προσέγγισης από μας και τον παραγωγό μας, ως προς αυτό που θέλαμε να ακούσουμε εν τέλει. Στις επόμενες δουλειές μας, αν όλα πάνε καλά, θα θέλαμε σίγουρα να δοκιμάσουμε κι άλλους τρόπους ηχογραφήσεων –με μεγάλο μας στοίχημα έναν live δίσκο.

Διάβασα κάπου ότι είναι ένα concept album. Ποιες ιδέες θέλατε να εκφράσετε μέσα από αυτό;

Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δεν το είχαμε σκοπό να γίνει concept album: μας προέκυψε στη συνέχεια, με την ολοκλήρωση του δίσκου. Μέσα στο δικό μας κεφάλι βλέπουμε να διαδραματίζεται μια ιστορία, η οποία εξελίσσεται από κομμάτι σε κομμάτι –είτε μουσικά, είτε στιχουργικά. Κάθε ένας μπορεί βέβαια να το αναλύσει διαφορετικά κι αυτός είναι και ένας από τους σκοπούς μας για το Civil Servant. Όσον αφορά στο όνομα του δίσκου, αντιπροσωπεύει τις δυσκολίες που περάσαμε για την ολοκλήρωσή του.

Bombing_2.jpg

Από τι επηρεάζεστε συνήθως για να γράψετε τα τραγούδια σας;

Κυρίως από προσωπικά μας βιώματα, ιστορίες που μας δυσκολεύουν να κοιμηθούμε και από τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους.

Πόσο σας επηρεάζει η σημερινή κοινωνική και οικονομική κατάσταση, ως νέους ανθρώπους και ως μουσικούς;

Για έναν περίεργο λόγο, οι σημερινές κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες –που αντιμετωπίζουμε όλοι μας πια– κατέληξαν να γίνουν κινητήριες μουσικές δυνάμεις και τρόπος διαφυγής. Ως ανθρώπους βέβαια μας επηρεάζουν όσο επηρεάζουν τον κάθε άνθρωπο και, όσον αφορά σ’ εμάς τους ίδιους, διαφορετικά τον καθένα μας.

Γιατί αποφασίσατε να κυκλοφορήσετε το Civil Servant, όπως και το EP Avido, ανεξάρτητα και δεν μπήκατε στη διαδικασία να απευθυνθείτε σε κάποιο label;

Θεωρήσαμε πως για ντεμπούτο άλμπουμ θα ήταν αρκετά δύσκολο να υπογράψουμε με κάποια εταιρία· πιστεύαμε επίσης πως δεν θα υπήρχαν και μεγάλες διαφορές, σε πρώτη φάση. Αλλά και ο χρόνος ήταν ένας ακόμα παράγοντας που μας απέτρεψε από το να βρούμε κάποιο label. Όπως προαναφέρθηκε, ήταν μια δουλειά 2 χρόνων, σίγουρα λοιπόν θα μας έπαιρνε κι άλλο χρονικό διάστημα μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη εταιρεία. Θα αναλωνόμασταν στο τέλος σε πράγματα τα οποία δεν είναι η ουσία αυτού που θέλουμε να κάνουμε με τη μουσική.

Bombing_3.jpg

Το όνομά σας είναι αρκετά πρωτότυπο, από πού προέκυψε η ιδέα;

Η ιδέα είναι του τραγουδιστή/κιθαρίστα μας, του Πάνου, ο οποίος είχε μια ομάδα graffiti όταν ήταν μικρός, τη Bombing The Avenue. Την υιοθετήσαμε λοιπόν για την ονομασία της μπάντας.

Εκτός του ότι βρίσκεστε στην ίδια μπάντα, είστε και αδέρφια. Είναι τελικά πιο εύκολο ή πιο δύσκολο να συνεργάζεσαι με συγγενείς σου;

Κατά τη γνώμη μας, υπάρχει αυτή η οικειότητα μεταξύ μας, η οποία μας έχει βοηθήσει και έχει κάνει τη συνεργασία μας πολύ εύκολη. Και κάποιες βέβαια φορές πολύ δύσκολη.

Πέρσι επιλεχθήκατε να ταξιδέψετε στην Ταϊλάνδη, για να εκπροσωπήσετε την Ελλάδα στο Global Battle Of The Bands. Πώς ήταν η εμπειρία;

Η χαρά μας ήταν αρκετά μεγάλη, γιατί θα ήταν και η πρώτη φορά που θα παίζαμε live εκτός συνόρων. Οι εμπειρίες που κρατήσαμε είναι η ίδια η Ταϊλάνδη –μια πανέμορφη χώρα, αξίζει να την επισκεφτεί κανείς– οι άνθρωποι εκεί, αλλά και η γνωριμία μας με τις υπόλοιπες μπάντες του φεστιβάλ.

Και τώρα, ποια τα μελλοντικά σας σχέδια;

Στα μελλοντικά μας σχέδια, αν όλα πάνε καλά, περιλαμβάνεται σίγουρα μια περιοδεία για το Civil Servant, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και σιγά-σιγά να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για τον επόμενό μας δίσκο.

{youtube}uS_qXvPPgMM{/youtube} 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured