Χάρης Συμβουλίδης

φωτογραφίες: Αναστασία Παπαδάκη

Ποια είναι η σύνδεση σας με το ραδιοφωνικό σόου 2 Smoking Barrels, στο πάρτι του οποίου για τα 3 χρόνια εμφανίζεστε σε λίγες μέρες;

Με τα παιδιά, Χάρη και Κυριάκο, είχαμε την τύχη να γνωριστούμε στο προηγούμενο πάρτι τους, πριν περίπου έναν χρόνο. Αργότερα μας φιλοξένησαν στην εκπομπή τους, στα πλαίσια της προώθησης του ντεμπούτου δίσκου μας, Human. Εκτιμώντας πολύ την προσπάθεια που κάνουν για να αναδείξουν την εγχώρια αγγλόφωνη ροκ μουσική με τον οποιοδήποτε τρόπο –μέσα από τις εκπομπές τους, μέσα από τα πάρτι τους– θεωρώ ότι πρέπει όλοι να τους δώσουμε τη στήριξη που αξίζουν.

Εσείς πάλι κλείνετε μια 7ετία στα πράγματα. Ποιες ήταν οι μεγάλες συγκινήσεις στη μέχρι στιγμής πορεία;

Ο χρόνος πετάει, σωστά; Μέσα σε αυτά τα 7 χρόνια ήρθαμε σε επαφή με ερωτήματα των οποίων η απάντηση ήταν επιτακτική –όχι μόνο σε μουσικό, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Όσον αφορά το μουσικό κομμάτι και μόνο, πολύ δυνατή στιγμή πιστεύω για όλους μας ήταν η πρώτη ακρόαση του δίσκου μας. Εκείνη η μαγική στιγμή που ανοίγεις το booklet προσεκτικά για να μην τσακίσουν οι σελίδες. Ο στόχος που έγινε πραγματικότητα. 

Στο πιο πρόσφατο παρελθόν, σίγουρα πρέπει να αναφέρω την εμφάνισή μας στον κινηματογράφο Τριανόν, κατά την οποία ο κόσμος μας έδωσε απλόχερα την αγάπη του και από θεατές έγιναν μέρος του σόου που δώσαμε. Είναι ο κόσμος που μας σηκώνει ψηλά σε συναισθηματικό επίπεδο και γι' αυτό σε κάθε live επιθυμούμε ενεργή συμμετοχή.

Motherom_2.jpg

Σας λύγισε ποτέ η απογοήτευση, ειδικά κατά τα χρόνια της Κρίσης; Τι σας πτόησε περισσότερο και πώς μπορέσατε να το αντιμετωπίσετε;

Μερικές φορές πρέπει να κάθεσαι πίσω και να επανεξετάζεις τα πράγματα. Με τους Mother Of Millions αυτό το έχουμε σαν τακτική: αντιμετωπίζουμε την κάθε δυσκολία που προκύπτει σαν μια καινούργια πρόκληση. Είμαστε επίμονοι και δεν φοβόμαστε να τσαλακωθούμε. Με τα παιδιά γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, έχουμε μάθει τις παραξενιές μας και λειτουργούμε σαν οικογένεια, οπότε οι λύσεις έρχονται γρήγορα και αποτελεσματικά.

Γιατί αλήθεια Mother Of Millions; Είναι κανείς από σας γεωπόνος;

Όχι, κανένας από εμάς δεν είναι γεωπόνος! Βρίσκω κολακευτικό το γεγονός ότι ξέρεις τι είναι το Mother Of Millions! (γέλια) Για αυτούς που δεν ξέρουν, είναι το όνομα ενός τοξικού για την πανίδα λουλουδιού, το οποίο έχει την τάση να πολλαπλασιάζεται με μεγάλη ταχύτητα. Έχει ένα ενδιαφέρον η αντιπαραβολή της φύσης με τον κόσμο των ιδεών, όσον αφορά και το σημείο της αναπαραγωγής, αλλά και αυτό της τοξικότητας. Μητέρα είναι η φύση, μήτρα ιδεών το ανθρώπινο μυαλό.

Motherom_3.jpg

Σας λένε progressive metal, συνήθως, στα δημοσιεύματα –όμως δεν φαίνεται να μεγαλώσατε με Dream Theater, ούτε και με τους Queensrÿche του Operation: Mindcrime και του Promised Land. Ποιοι ήταν οι κοινοί μουσικοί σας ήρωες;

Τα φαινόμενα απατούν! (γέλια) Οι περισσότεροι από εμάς λατρεύαμε τους Dream Theater, αλλά και τους Queensrÿche. Βέβαια είμαστε 5 άνθρωποι που ακούμε τελείως διαφορετική μουσική. Ας πούμε ο Γιώργος (Μπουκαούρης) ακούει, μεταξύ άλλων, και κλασική μουσική. Δεν ξέρω λοιπόν αν μπορώ να αναφέρω κοινά μουσικά ακούσματα, ίσως τους Tool ή τους Pain Of Salvation. Γενικά μιλώντας, πάντως, είμαστε πολύ ανοιχτοί στη μουσική.

Και, μετακινούμενοι στο παρόν, τι παίζει αυτή την εποχή δυνατά στα Mother Of Millions headquarters από δίσκους/μπάντες;

Πρόσφατα είχαμε την τύχη να ακούσουμε τον τελευταίο δίσκο των Leprous. Απίστευτος δίσκος, άρεσε σε όλους πολύ.

Ηχογραφείτε κάτι καινούργιο; Πόσο κοντά θα πρέπει να το φανταστούμε στο ντεμπούτο σας Human και πόσο μακριά;

Έχουμε μπει με δυνατούς ρυθμούς στην παραγωγή του δεύτερου δίσκου μας και ήδη κάποια κομμάτια έχουν ολοκληρωθεί. Μουσικά φαίνεται να εξελίσσουμε τον ήχο μας σε κάτι πιο «ανοιχτό», πιο επιθετικό και πιο εγκεφαλικό –ίσως και πιο σκοτεινό. Θα φανεί στο τέλος, όμως. Τότε θα μπορώ να σου πω με σιγουριά. Επίσης και αυτός ο δίσκος θα είναι concept.

Motherom_4.jpg

Τι τύποι είναι οι Mother Of Millions, έξω από τη μουσική τους ταυτότητα; Αν τους συναντούσαμε π.χ σε ένα μπαρ, τι θα συζητούσαν μεταξύ τους, κατά πάσα πιθανότητα;

Οι Mother Of Millions αποτελούνται από 5 ξεχωριστές προσωπικές. Μιλώντας για τους υπόλοιπους 4, μπορώ να σου πω ότι είναι άτομα με βαθιά κοινωνικοπολιτικούς προβληματισμούς, ερωτήματα, προτάσεις. Στιβαρή άποψη και γνώση. Βέβαια αν βρισκόσουν δίπλα μας σε ένα μπαρ δεν νομίζω να πέρναγες καλά, γιατί, εκτός των άλλων, οι Mother Of Millions είναι και θορυβώδεις τύποι. Και δυστυχώς δεν νομίζω ότι μπορώ να αναπαράγω μέσα σε αυτές τις γραμμές όσα θα άκουγες!

Πώς συνεχίζεται για εσάς η καλοκαιρινή σαιζόν, μετά το 2 Smoking Barrels πάρτι; Τι μπορείτε να ανακοινώσετε για τη συνέχεια;

Κατ' αρχάς, να έρθετε όλοι στο πάρτι για τα 3 χρόνια του 2 Smoking Barrels: έχει free είσοδο και παίζουν πραγματικά απίθανες μπάντες. Από 'κει και πέρα, για τους Mother Of Millions το καλοκαίρι θα συνεχιστεί με μία ακόμα εμφάνιση στην Αθήνα, στις 19 Ιουνίου στη Death Disco, όπου ανοίγουμε σαν support acts τους εξ Αμερικής Atlas Moth. Τέλος, φέτος εμφανιζόμαστε και στο New Long Fest, στις 18 Ιουλίου στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μακρής.

{youtube}XZCcbZCRtKk{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured