Μιχάλης Τσαντίλας

 

Πότε, πώς και από ποιους σχηματίστηκαν οι Trashformers;

Το “Trash Party” ξεκίνησε στην Πάτρα το 2004 από τον Gizmo και τον Jimfast, από μια αυθόρμητη ιδέα: μια διαφορετική, εναλλακτική 1990s βραδιά, χωρίς μουσικά όρια και ταμπού. Το 2008 η βάση μεταφέρθηκε στην Αθήνα και μπήκε στο team και ο Αρείων. Κάπου εκεί προέκυψε και το “Trashformers”, δίνοντας μια νέα ταυτότητα στο σχήμα. Τελευταία προσθήκη ήταν ο Ιταλός, με τον οποίον οι Trashformers έφτασαν στη σημερινή τους μορφή.

Ποιοι ήταν οι στόχοι της ομάδας στο ξεκίνημά της και πώς έχουν εξελιχθεί μέσα στα χρόνια;

Ο κύριος στόχος ήταν –και τόσα χρόνια μετά παραμένει σταθερός– η ειλικρινής διασκέδαση. Θεωρούμε θεμελιώδες να διασκεδάζουμε και εμείς οι ίδιοι στα events μας κι έτσι παραμένει βασικό μας κίνητρο για αυτό που κάνουμε. Φυσικά, μετά από τόσα χρόνια, έχουν προστεθεί και άλλοι στόχοι. Όπως το να συνεργαζόμαστε με καλλιτέχνες με τους οποίους παλιότερα δεν μπορούσαμε καν να το φανταστούμε!

Trashformers_2.jpg

Τι σημαίνει ο όρος «trash» για εσάς;

Γενικά ο όρος «trash» έχει παρεξηγηθεί αρκετά. Δεν το βλέπουμε ως κάτι κακό, ή αναγκαστικά μη-ποιοτικό. Έχεις ποτέ κατεβάσει όλο το πατάρι μες τη μέση του σαλονιού, με τη μητέρα σου να παθαίνει υστερία, ενώ εσύ είσαι χαμένος στις αναμνήσεις και στις μυρωδιές από τα παλιά σου παιχνίδια, comics και κονσόλες; Ε, λοιπόν, ακριβώς αυτό. 

Έτσι σκεφτήκαμε και το όνομα. Όταν ξεκινήσαμε το πάρτυ μας, παίζαμε μουσική από τα τέλη των 1980s και σχεδόν τα πάντα από 1990s. Δηλαδή ό,τι ακούγαμε στα σπιτικά πάρτυ ή και στους χορούς των σχολείων μας. Παίζαμε βίντεο –στις αρχές από VHS!– με διαφημίσεις, τηλεπαιχνίδια και τα intros από σειρές και cartoons που βλέπαμε μικροί με τις ώρες. Δεν είχαμε μια λέξη για να περιγράψουμε όλη αυτή την πληροφορία και η «νοσταλγία» ακουγόταν πολύ βαρύγδουπη για να μπει σε αφίσα.

Οφείλεται όμως η επιτυχία στη νοσταλγία του κοινού για πιο «αθώες» και «ανέμελες» εποχές του παρελθόντος; Ή υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες;

Σίγουρα το ότι περνάμε όσο καλά περνάει ο κόσμος μας, είναι ένας σημαντικός παράγοντας... Είναι μεταδοτικό, τι να κάνουμε; Λατρεύουμε τους ήχους των 1990s… Μπορεί να φταίει το ότι με αυτά μεγαλώσαμε, αλλά μπορεί και απλά να ήταν οι καλύτερες μουσικές...

Trashformers_3.jpg

Τι ακριβώς συμβαίνει, αλήθεια, στα περίφημα Trash Party σας;

Τα πάρτυ μας περιλαμβάνουν πολλή μουσική από τα 1980s, τα 1990s και τα early '00s, προβολές με παλιά βιντεοκλίπ-διαφημίσεις-κινούμενα σχέδια και φυσικά πολύ, πολύ χορό! Έχουμε και special guests live, αγαπημένους καλλιτέχνες από εκείνα τα χρόνια! Όσο και να έχουμε προσπαθήσει να το εξηγήσουμε, είναι κάτι που πρέπει να βιώσεις ώστε να το «νιώσεις».

Στις 15 Μαΐου μας καλείτε στο Fuzz, στην «πιο εξελιγμένη μορφή ψυχαγωγίας στον Γαλαξία». Με ποιους ρόλους θα ενσωματωθούν στη συγκεκριμένη βραδιά οι προσκεκλημένοι σας Γιώργος Λεμπέσης, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Στέλλα Γεωργιάδου & Δημήτρης Μεντζέλος; Και τι άλλες εκπλήξεις ετοιμάζετε;

Το να κάνεις το νούμερο 1 διαγαλαξιακό πάρτυ είναι μεγάλη ευθύνη! Μέσα από τη μεγάλη διαδρομή μας έχουμε βρει την απίστευτη φόρμουλα της ακραίας διασκέδασης. Θα εντάξουμε λοιπόν τα λαμπερά «αστέρια» που φέρνουμε μαζί, δηλαδή τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες, στο σούπερ πρόγραμμα, για ασταμάτητο χορό μέχρι το πρωί! Εκπλήξεις θα υπάρξουν σίγουρα, όπως κάθε φορά άλλωστε!

Trashformers_4.jpg

Έχει τύχει να προτείνετε συμμετοχή σε κάποιον καλλιτέχνη, ο οποίος να θεώρησε προσβολή την πρόταση λόγω της χρήσης του όρου «trash»;

Μετράμε συνεργασίες με περισσότερους από 25 γνωστούς καλλιτέχνες, όπως ο Κώστας Μπίγαλης, ο Πασχάλης, η Μπέσσυ Αργυράκη, ο Δάντης, η Σοφία Αρβανίτη, ο Θάνος Καλλίρης, η Πωλίνα κ.ά. Καλλιτέχνες με τόσο μεγάλη εμπειρία μπορούν απευθείας να καταλάβουν τι είσαι και τι προθέσεις έχεις, όταν προτείνεις συνεργασία. Γενικά αναγνωρίζουν αυτό που κάνουμε και την αγάπη που τους δείχνουμε και έτσι ο όρος trash δεν στάθηκε ποτέ εμπόδιο.

Πώς σκέφτεστε τη συνέχεια των Trashformers; Υπάρχουν σχέδια για μελλοντικές κινήσεις και διοργανώσεις;

Αν κάτι μας χαρακτηρίζει, είναι η όρεξη που έχουμε να εξελίσσουμε και να εμπλουτίζουμε συνεχώς αυτά που παρουσιάζουμε. Για την ώρα έχουμε επικεντρωθεί στο ALL*Stars event, μιας και είναι πολύ μεγάλη παραγωγή, με πολλές απαιτήσεις. Το καλοκαίρι θα έχουμε αρκετό χρόνο να προετοιμαστούμε για την επόμενη χρονιά!

φωτογραφία 3: Μάριος Σαμπάνης

{youtube}pwZghdw1K-c{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured