Βασίλης Σεβδαλής

Μοναδική συμμετέχουσα από τη χώρα μας στο φετινό Red Bull Music Academy, η Giganta είναι μια νέα και ελπιδοφόρος μουσικός, με ηλεκτρονικό ήχο πρωτότυπο και ολόφρεσκο. Συναντήσαμε την Ελένη Αδαμοπούλου, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, στο ταξίδι μας στη Μαδρίτη (όπου έλαβε φέτος χώρα το Music Academy της Red Bull) και δεν χάσαμε βέβαια την ευκαιρία να ανταλλάξουμε δυο κουβέντες...

Τι εστί Giganta;

Η Giganta είναι η σούπερ-ηρωίδα της μουσικής μου! Έχει την υπερφυσική δύναμη να γίνεται τεράστια. Pitched cut vocals, chip-tunes, beats, glitch hop, synthpunk. Συνεργάζεται με τη Reactify Music (UK) δημιουργώντας μουσικές για applications σε i-phones και i-pads. (http://rjdj.me/music/Giganta/)

Ποια η διαφορά της Giganta σε σχέση με τα άλλα δύο μουσικά projects σου;

H Giganta διαφέρει από τα άλλα δυο project (Magnitophono και Manekinekod), κυρίως ρυθμικά: είναι πιο χορευτική, ενώ τα άλλα δυο projects είναι πιο downtempo.

Giganta_2

Πες μας δυο λόγια για την εμπειρία που έζησες στη Μαδρίτη με το Red Bull Μusic Academy...

H εμπειρία που έζησα στη Μαδρίτη, ήταν ό,τι ονειρεύεται κάθε μουσικός: να μαθαίνεις από καλλιτέχνες των οποίων τον ήχο θαυμάζεις, να συνεργάζεσαι με ανθρώπους από διάφορα μέρη του κόσμου, να παίζεις live, να χορεύεις και να μην θέλεις να κοιμηθείς για να μην χάσεις ούτε ένα λεπτό από τις στιγμές αυτές. Οι νύχτες στα στούντιο του Matadero, το πάρτυ του Boiler room, και το after party με την Εrykah Badu!

Τι πιστεύεις ότι βοήθησε στο να επιλεχθείς, ως μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας, στο φετινό Music Academy της Red Bull;

Βοήθησε το ότι συνεχίζω να ψάχνω και να δημιουργώ τον δικό μου ήχο, και η ειλικρίνεια στις απαντήσεις του ερωτηματολογίου. Το να είσαι ο εαυτός σου, είναι το πιο σημαντικό.

Ποιες είναι αλήθεια οι βασικότερες μουσικές επιρροές σου;

Αγαπώ την κλασική μουσική, τη γιαπωνέζικη ποπ, τα 1990s, το hip hop... Κάποιοι αγαπημένοι καλλιτέχνες είναι οι Dabrye, Black Monk, De La Soul, Frank Chickens, Martyn και Aoki Τakamasa.

Giganta_3

Η μουσική βιομηχανία έχει υποστεί ραγδαίες αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Εσύ, σαν νέος καλλιτέχνης, πιστεύεις ότι θα βοηθήσουν την ίδια τη μουσική;

Oι αλλαγές πάντα βοηθούν, έστω κι αν τερματίζουν μια κατάσταση. Θέλω να σκέφτομαι θετικά. Η μουσική δεν μπορεί να αφανιστεί από τίποτα, θα υπάρχει για πάντα, όπως και οι άνθρωποι που την αγαπούν.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο μουσικό σου όνειρο;

Να ταξιδεύω και να παίζω. Θα ήθελα να παίξω στην Ιαπωνία...

Ποιους καλλιτέχνες ξεχωρίζεις από ό,τι ονομάζουμε σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή;

Τον Jar Moff, τον ΔΔ, τον Matteus, τον Μr. Statik και τη Μay Roosevelt, όλους για τον προσωπικό τους ήχο.

Τι ακούς με πάθος αυτόν τον καιρό;

Τις μουσικές από τους φίλους-συμμετέχοντες στο Red Bull Music Academy! Ghosts On Tape, Boska, Fiordmoss, Raisa K, Xavier Leon, Julius Sylvest, Broke One, Nightwave, Behr...

Πού βγαίνεις στην Αθήνα; Ποια είναι τα αγαπημένα σου μέρη;

Cantina Social, 6 D.O.G.S, Meet Market, Ginger Ale, Υποβρύχιο...

Τι να περιμένουμε από σένα στο άμεσο μέλλον;

Την πρώτη μου κυκλοφορία ως Giganta!

Πού μπορούμε να σε ακούσουμε ζωντανά στο άμεσο μέλλον;

Στις 16 Δεκεμβρίου, στο πάρτυ του Tripradio, και στις αρχές Φεβρουαρίου στο 6 D.O.G.S.


 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured