Υπάρχουν οι μπάντες που προσπαθούν να τραγουδήσουν με ξένο στίχο και ακούγονται σαν κακή αντιγραφή Βρετανών και Αμερικάνων συναδέρφων τους. Υπάρχουν και άλλες που δεν πάει καν ο νους σου ότι μπορεί να έζησαν και να μεγάλωσαν στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Τέτοια περίπτωση αποτελούν και οι Mary’s Flower Superhead, για τους οποίους σπάω το κεφάλι μου ότι θα συνεχίσουν να μας απασχολούν για πολλά χρόνια. Αν θέλετε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα, η σημερινή τους εμφάνιση στην πλατεία Κοτζιά στα πλαίσια της φετινής Γιορτής της Μουσικής αποτελεί μια καλή ευκαιρία. Όπως αποτέλεσε βέβαια και για τη συνέντευξη αυτή με το Avopolis Greek...

 

 

Η ταυτότητα σας στο myspace με μπερδεύει. Τελικά είστε indie, post-punk  ή…other;

 

Μάλλον προς το other πάμε, γιατί και εμείς έχουμε μπερδευτεί με τις ταμπέλες! Σίγουρα πάντως παίζουμε με κιθάρες.

 

Τελικά η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να γεννάει μπάντες και μετά το 2000, αν κρίνω από εσάς;

 

Η Θεσσαλονίκη έχει σίγουρα φήμη για τις καλές της μπάντες, αλλά πλέον νομίζω πως υπάρχει μια άνοδος της σκηνής σε όλη την Ελλάδα. Το επίπεδο έχει βελτιωθεί και σε κάθε πόλη γεννιέται μια πολύ καλή μπάντα.

 

Ποια η γνώμη σας για τη DIY προσέγγιση; Μήπως τελικά τείνει και αυτή να γίνει μόδα;

 

Για όσο υπάρχουν οι δισκογραφικές που εκμεταλλεύονται τις μπάντες το  DIY θα ανεβαίνει. Πλέον οι πωλήσεις γίνονται (εάν γίνουν κιόλας) περισσότερο μέσω ίντερνετ. Όλοι ξέρουμε πόσο εύκολη (και σχεδόν δωρεάν) είναι η προβολή σε myspace, facebook κτλ. και τη μεγάλη απήχηση που έχουν τα site αυτά… Από ’κει και πέρα, do the math!.

 

Τι απέγινε τελικά η έρμη ελληνική εναλλακτική σκηνή της δεκαετίας του 1990;

 

Τι απέγινε; Έβαλε τις βάσεις για αυτό που ακούς σήμερα. Αυτό απέγινε…

 

Τι σας σπρώχνει να γράφετε με αγγλικούς στίχους; Τα ελληνικά σύνορα για μία rock μπάντα είναι τελικά πολύ περιορισμένα;

 

Γράφουμε με αγγλικό στίχο γιατί αυτό το είδος μουσικής έτσι πρέπει να στολίζεται στιχουργικά. Και μην μου πεις ότι ακούς ρουμάνικο indie, δεν θα σε πιστέψω. Όσο για τα σύνορα νομίζω πως ισχύουν, αλλά μόνο και μόνο επειδή είτε δεν είχαμε να δείξουμε το κατάλληλο δυναμικό, είτε δεν μας δόθηκε σαν χώρα η κατάλληλη προσοχή (aka β΄ διαλογής).

 

Πριν δυο χρόνια είχατε πει σε μία συνέντευξη ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να αλλάξει άμεσα στην Ελλάδα είναι «η προχειρότητα σε ό,τι αφορά καλλιτεχνική παραγωγή». Θα ήθελα να μου εξηγήσετε ακριβώς τι εννοούσατε. Θεωρείτε ότι έχουν γίνει κάποια βήματα;

 

Όταν αναφερόμαστε σε μια καλλιτεχνική παραγωγή δεν αναφερόμαστε μόνο στη δισκογραφική παραγωγή – στην οποία τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει εξαιρετικά βήματα – αλλά περισσότερο στον τομέα των συναυλιών, τον διαχωρισμό των ρόλων της μπάντας ή του καλλιτέχνη, του promoter, του διοργανωτή κ.λ.π. Συνήθως όλα τα events διακρίνονταν από μια προχειρότητα και η μπάντα καλούνταν να παίξει όλους τους παραπάνω ρόλους. Πάντως τον τελευταίο καιρό η γνώμη μου είναι ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα βελτίωσης και ότι θα γίνουν ακόμη περισσότερα.

 

Το Sway γιατί καθυστέρησε να κυκλοφορήσει;

 

Το Sway καθυστέρησε να κυκλοφορήσει γιατί κατ’ αρχάς την παραγωγή του δίσκου την κάνουμε εμείς σε στούντιο που ανήκει στον Θάνο – ο οποίος δουλεύει επαγγελματικά και με άλλες παραγωγές. Οπότε λίγο ο φόρτος εργασίας, λίγο η αναβάθμιση του στούντιο με καινούργια μηχανήματα αλλά και οι δικοί μας πειραματισμοί ώστε να δώσουμε στην παραγωγή το ύφος που θέλουμε και να τη φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο, καθυστέρησαν την κυκλοφορία του Sway. Πάντως η κυκλοφορία έχει δρομολογηθεί για τον Οκτώβρη και δεν νομίζω να υπάρξει άλλη καθυστέρηση.

 

Τι πρέπει να γίνει για να θεωρήσετε ένα άλμπουμ, σε αυτή την περίπτωση το Sway, ως επιτυχημένο;

 

Συνήθως η επιτυχία ενός άλμπουμ κρίνεται από τις πωλήσεις του αλλά έτσι όπως πάει η δισκογραφία δεν θα τολμήσω να βάλω τις πωλήσεις σαν κριτήριο… Για εμάς θα είναι επιτυχημένο κατ’ αρχάς αν εκπληρώσει τις δικές μας προσδοκίες όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα, τις γνώμες των φίλων που ξέρουν τη μπάντα όλα αυτά τα χρόνια αλλά και τον κόσμο που θα φέρει το Sway στις συναυλίες μας για να ακούσουν τα τραγούδια live

 

Τι άλλα μελλοντικά σχέδια έχετε;

 

Τα άμεσα μελλοντικά σχέδια, πλην ασφαλώς την κυκλοφορία του Sway, περιλαμβάνουν πολλές συναυλίες και πολλές πρόβες για να ψάξουμε τον ήχο μας. Όπως και καινούργιες συνθέσεις…

 

Μπορείς να μου μιλήσεις για το τραγούδι που…έγραφες και άφησες στην μέση για να απαντήσεις τις ερωτήσεις μου;

 

Το τραγούδι μιλούσε για μια καλημέρα σε μια όμορφη κοπέλα, για τα tracks που θα παίξω σε ένα party σήμερα το βράδυ, αλλά και τι θα μαγειρέψω γιατί έχω αρχίσει να πεινάω!.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured