Μετά τον πρώτο προσωπικό του δίσκο Peak, ο Serafim Tsotsonis αρχίζει να βλέπει λίγο πιο μακριά...

Με ποιον καλλιτέχνη θα ήθελες να συνεργαστείς;
Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αρκετοί καλλιτέχνες με τους οποίους θα ήθελα να συνεργαστώ. Μία εξ αυτών, την οποία εκτιμώ βαθύτατα ως καλλιτέχνη, με έχει μαγέψει η φωνή της και θεωρώ εξαιρετικές τις ερμηνείες-επιλογές της, είναι η Σαββίνα Γιαννάτου. Θα ήθελα πραγματικά πολύ να συνεργαστώ μαζί της.

Τι έχει περισσότερη σημασία για σένα όσον αφορά τη μουσική; Το συναίσθημα ή η πρωτοποριακή και λεπτομερής σύνθεση;
Το ένα συνοδεύει το άλλο. Μου αρέσει η λεπτομέρεια και ο πειραματισμός στη δομή ενός κομματιού αλλά δεν σταματάω ποτέ εκεί. Σημασία για μένα έχει όταν ένα κομμάτι τελειώνει να προκύπτουν συναισθήματα. Τότε μόνο πιστεύω ότι έχει προκύψει ολοκληρωμένη σύνθεση.

Τι θα αγοράσεις πρώτα στην κόρη σου; Έναν υπολογιστή ή ένα μουσικό όργανο;
Νομίζω πως θα διάλεγα ένα φυσικό όργανο για την πρώτη της επαφή με τη μουσική.

Πώς φαντάζεσαι τον ιδανικό προσωπικό σου δίσκο;
Τον φαντάζομαι μ’ ένα πάντρεμα φυσικών και ηλεκτρονικών οργάνων, με αντρικά και γυναικεία φωνητικά, με πολλούς εξωτερικούς ήχους και με video art υλικό.

Ποιος θα ήθελες να σου πει ότι ακούει το Peak από το πρωί μέχρι το βράδυ;
Η κόρη μου, αλλά δεν μπορεί να μιλήσει ακόμα...

Οι μουσικές γνώσεις που διαθέτεις σε βοήθησαν όσον αφορά την ταχύτητα με την οποία υλοποιείς τους στόχους σου ή στην εξέλιξη των ιδεών σου;
Η μουσική είναι ένας χώρος που σήμερα πια εξελίσσεται ταχύτατα και που πρέπει να τον παρακολουθείς για ό,τι καινούργιο υπάρχει, γιατί έτσι μόνο μπορείς να είσαι ενημερωμένος. Οι γνώσεις μου στη μουσική δεν σταματούν ποτέ. Ό,τι γνωρίζω μουσικά μέχρι σήμερα με έχει βοηθήσει τόσο στην υλοποίηση των ιδεών μου όσο και στην ποικιλία των ήχων μου.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured