Yiannis Kassetas

Στις 18 Μαρτίου κυκλοφόρησε από την Puzzlemusik το East N Blues, το  νέο άλμπουμ του σαξοφωνίστα και συνθέτη Γιάννη Κασέτα.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνία Εκδήλωσης 05-04-2014 23:00
Individual Price 5.00€
Τοποθεσία Jazz Point
O Κασέτας στην τέταρτη αυτή δουλειά του αφήνει πίσω του την avant-garde jazz των τελευταίων ετών και της προηγούμενης συνεργασίας  του με τον ντράμερ Γιώργο Σπανό και στήνει ένα return-to-form άλμπουμ. Τα funk στοιχεία των πρώτων άλμπουμ του Κασέτα έχουν σε ένα βαθμό υποχωρήσει  αφήνοντας χώρο για άρωμα ανατολής σε ορισμένες από τις συνθέσεις (Istanblues, Eastern Funk Attack) ή για blues στοιχεία όπως το εντυπωσιακό Dive Jazz. Το East N Blues ηχογραφήθηκε στη Νέα Υόρκη πράγμα που μάλλον δεν προξενεί έκπληξη σε όσους παρακολουθούν την πορεία του Γιάννη, ο οποίος από το 2007 ήδη και το ντεμπούτο του (The Truth About The Alien Invasion In Egypt) έδειξε ότι είναι ένας jazz συνθέτης που  παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις της jazz σκηνής. Πλέον – 7 χρόνια και 4 άλμπουμ μετά – δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι είναι ένας καταξιωμένος συνθέτης διεθνών προδιαγραφών. Το σχήμα που θα συνοδέψει τον Γιάννη Κασέτα στο live στο Floral απαρτίζεται από τους μουσικούς: Κωστής Χριστοδούλου (πιάνο/πλήκτρα), Απόστολος Λεβεντόπουλος (κιθάρα), Μάνος Λούτας (μπάσο), Βασίλης Ποδαράς (ντραμς)

Πληροφορίες για τον χώρο - Jazz Point

To Jazz Point βρίσκεται Ακαδημίας 18, δυο βήματα από το Σύνταγμα... Είναι η επιλογή για όποιον θέλει να απολαύσει τον καφέ του, να πιει ένα ποτήρι κρασί ή τσίπουρο, να γευματίσει ελαφρά με σπιτικές πίτες, καλοφτιαγμένα σάντουιτς και ωραίες σαλάτες, να χαλαρώσει με ένα ποτό ή δροσερά κοκτέιλ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας... με σπουδαία μουσική, επιλεγμένη από όλο το εύρος της jazz, του blues, της world κ.ά. Μπορεί κάποιος να βρει εκλεκτές επιλογές από δίσκους (βινίλιο και CD) ιαπωνικής παραγωγής και εκτύπωσης καθώς και το σύνολο σχεδόν της ελληνικής jazz σκηνής. Επίσης, επιλεγμένα βιβλία που ξεχωρίζουν και περιοδικά με άποψη. Και, φυσικά, μπορεί να βρει όλα τα τεύχη του περιοδικού Jazz &Τζαζ...

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ 7.30π.μ.- 18.00μ.μ.

ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7.30π.μ.- 23.00 μ.μ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ΤΗΛ. 210 3235910