search

Six D.O.G.S.

Αβραμιώτου 6, Αθήνα 105 51, Ελλάδα

XDB w/ Roman + Manu

XDB w/ Roman + Manu

07 Οκτ 2011 23:00

Six D.O.G.S.

XDB (Metrolux, Echocord, Sistrum / DE) w/ Roman + Manu

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

“Αν η αγάπη αποτελείται από εμπιστοσύνη και σεβασμό, τότε  η παιδεία και η πολυμορφία βάζουν τα θεμέλια για μία εξαίσια φήμη”.

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και μετά από την επιτυχημένη περσυνή του εμφάνιση στην Αθήνα, o ελληνικής καταγωγής XDB (METROLUX-DE), κατά κόσμον Κώστας Αθανασιάδης, έρχεται ξανά για να δώσει στο dance floor του six d.o.g.s την φυσική ένταση και το πλάτος συναισθημάτων που χαρίζουν τα DJ set του. Την βραδιά θα ανοίξει το δίδυμο των Roman & Manu σε ένα back2back DJ set με δίσκους deep house & dub techno. Spread it out and let the music MELT-your body-Down!
Τι χρειάζεται λοιπόν ένας καλλιτέχνης για να ξεχωρίσει ανάμεσα στους τόσους της ηλεκρονικής μουσικής?

Ο γερμανοελληνικής καταγωγής XDB ξεκίνησε να παίζει δίσκους στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Το 2006, και έχοντας δουλέψει χρόνια σε δισκοπωλείο, δημιουργεί το δικό του label. Μεγάλο μέρος των παραγωγών του γίνεται μέσα στο σκοτάδι, άφου μπαίνει στο studio για δουλειά αργά τη νύχτα και συνεχίζει μέχρι το ξημέρωμα. Συνήθως, η ολοκλήρωση του κάθε κομματιού διαρκεί μεγάλη χρονική περίοδο, μέχρι να φτάσει στο σημείο που να ικανοποιούνται τα υψηλά του πρότυπα. Τον Απρίλιο του ’09 κυκλοφόρησε μεσω του blog “mnml ssgs”, το 25ο podcast σε 2 μέρη. Οι bloggers είχαν δει τον XDB επί το έργον 6 μήνες νωρίτερα στο φεστιβάλ “Labyrinth” στο Τόκυο και άρπαξαν την ευκαιρία να μοιραστούν με τους αναγνώστες τους live set του ηχογραφημένο στο Αμβούργο. Τον επόμενο μήνα, η Intrusion παραχώρησε στο RA podcast εμπεριέχοντας live έκδοση του “Decap”, το οποίο κυκλοφόρησε  από την Metrolux και εν συνεχεία επανακυκλοφόρησε το 2007 από το Wave Music Label του Francois K’s κάνοντας μεγάλη θραύση. Τα παλλόμενα bassline του είναι προγενέστερα του ταχέως και ευρέως δημοφιλούς διαδεδομένου “ήχου του Berghain”. Αυτός είναι και ο λόγος όπου μία από τις τελευταίες του κυκλοφορίες είναι ένα βήμα μπροστά από αυτές οποιουδήποτε άλλου. Το Mihon EP κυκλοφορεί από την Delikat. Το ομώνυμο track είναι γρήγορο και όπως και το Descap EP, έτσι και αυτή η κυκλοφορία  συμπεριλαμβανει live, αλλά και σε studio ηχογραφήση του “Unago”.  Σημαντική και η συνεργασία του με την Sistrum Recordings (Detroit), όπου ο επιλεκτικός στις κυκλοφορίες ιδρυτής της Patrice Scott, καθώς και ο ιδιος ο XDB οραματίζονται να προωθήσουν έναν ήχο ναι μεν με επιρροές Detroit, όχι όμως παγιδευμένο από την ίδια του κληρονομιά.
Με αυξανόμενη συλλογή βινυλίων στην κατοχή του – η οποία υπερβαίνει τους 5.000 δίσκους – θέλει τα DJ set του να είναι γεμάτα από φυσική ένταση και πλάτος συναισθημάτων – αυτό είναι και το σημείο όπου o XDB ανταποκρίνεται στην φήμη του ειδικού της ηλεκτρονικής μουσικής διεθνώς – με ήχους μεταξύ deep & soulful Detroit house & raw, analogue sounding dub techno. Η τακτική του να αφήνει την μουσική να μιλά μόνη της είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των θαυμαστών του.
Αν δεν είναι αυτό αγάπη, τότε τι είναι?

Subbed Out 1st BIRTHDAY:2562 aka Made Up Sound (NL) w/ Mr. Statik (BPitch Control) & Runner (d2)Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 00:00 τα μεσάνυχταΕΙΣΟΔΟΣ 10 ευρώTotal Recall για τον Mr. Statik & τον Runner μιας και η έναρξη της νέας σαιζόν για το Subbed Out συμπίπτει με τα πρώτα του γενέθλια. Ένας χρόνος μετά το επιτυχημένο ξεκίνημα των υβριδικών techno/bass parties με καλεσμένους όπως ο Scuba(Hotflush), ο DJ Pete(substance/hardwax) & οι εγχώριοι Ekelon(creative space/tube10/dub police), Zorz (Hospital) & Cassegrain(Prologue/Mikrowave).

To 4ο Subbed Out session στη σειρά λοιπόν, υπό την σκέπη του six d.o.g.s. με το τουμπανιασμένο, εεεε συγνώμη ανανεωμένο ηχοσύστημα στο Gig Space και με καλεσμένο τον πολυναμενόμενο Dave Huismans ή αλλιώς 2562/A Made Up Sound ο οποίος ξεκινώντας σχεδόν παράλληλα με τον ομόεθνό του Martyn μέσα από το χώρο της πλήρους ελευθερίας που έδινε το dubstep πριν 5 χρόνια περίπου, έχει φτάσει σήμερα να είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς και ειδικά DJs του ‘είδους’ παίζοντας μουσική που βρίσκεται μεταξύ dubstep, techno, house, garage και οτιδήποτε ενδιάμεσα και τριγύρω.

Είστε ευπρόσδεκτοι να γιορτάσετε μαζί μας την 1η επέτειο του Subbed Out concept με τον 2562 ο οποίος μετά το απλά φοβερό Fever LP φέτος έρχεται για ένα σπέσιαλ DJ set ενώ ο πολυταξιδεμένος & εντελώς παραγωγικός Mr Statik(BPitch Control) σε συνεργασία με τον βαρύτονο Runner θα το τραβάνε – από τα μαλλιά – μέχρι το πρωϊ στον αγαπημένο μας, definitive χώρο του six d.o.g.s Gig Space.

 


×