search

Κηποθέατρο Αλκαζάρ

Λάρισα, Ελλάδα

Χαϊνηδες, Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή

Χαϊνηδες, Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή

06 Ιουν 2011 00:00

Κηποθέατρο Αλκαζάρ

Χαϊνηδες, Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή

Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ξεκινά τις φετινές εκδηλώσεις του για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών με την καθιερωμένη του συναυλία που διοργανώνεται από το Σύλλογο Οικογένειας. Η συναυλία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του  κοινού για το θέμα των ναρκωτικών, στην υποστήριξη του έργου του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και αποτελεί πια θεσμό πολιτιστικής προσφοράς στην πόλη μας με συμβολικό εισιτήριο 10,00 €.
Οι Χαΐνηδες και οι Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή θα τραγουδήσουν για το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 και ώρα 09.30 μ.μ. στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.
Οι Χαΐνηδες σχηματίστηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης το Μάρτιο του 1990. Πηγή έμπνευσής τους η παραδοσιακή κρητική μουσική αλλά και η ποίηση που τη μεταχειρίζονται με σεβασμό και αγάπη. Οι Χαΐνηδες από τον πρώτο τους δίσκο έως και σήμερα συνεχίζουν τη δημιουργική διαδρομή τους με εξαιρετικές δισκογραφικές δουλειές.

Οι Χαΐνηδες αποτελούν ένα μουσικό σχήμα που στις ζωντανές του εμφανίσεις ενώνει την Ανατολή με τη Δύση, σιγοτραγουδάει την παράδοση και τη χρησιμοποιεί σαν γέφυρα για να ενώσει το χθες με το σήμερα και κραυγάζει το τραγούδι της ατομικής και συλλογικής ελευθερίας. Μουσικές και στίχοι για να ανοίξει μια χαραμάδα φως. Ακροβατώντας στο λεπτό σκοινί του παρόντος, οι Χαΐνηδες παντρεύουν φαινομενικά ανυπέρβλητες αντιθέσεις: τη μνήμη με το όραμα, το τοπικό με το οικουμενικό, το λυρικό με το διονυσιακό, τη φόρμα με τον αυτοσχεδιασμό, το φυσικό με τον ηλεκτρικό ήχο.

Οι ζωντανές τους εμφανίσεις μετατρέπονται συχνά σε μουσικά ταξίδια όπου παίζουν ασταμάτητα άλλοτε σε ξέφρενους ρυθμούς και άλλοτε με την ήρεμη δύναμη που τους διακρίνει. Παίζουν με την ψυχή τους, παίζουν από καρδιάς.

Τους Χαΐνηδες αποτελούν οι: Δημήτρης Αποστολάκης (λύρα - τραγούδι), Δημήτρης Ζαχαριουδάκης (κιθάρα - τραγούδι), Μαρία Κώτη (τραγούδι), Μιχάλης Νικόπουλος (μαντολίνο - λαούτο - μπουζούκι - τραγούδι), Αντώνης Σκαμνάκης (κοντραμπάσο), Αλέξης Νόνης (καχόν - μπεντίρ - νταούλι, νταρμπούκα - talking drum - ντέφι, κ.α.), Δημήτρης Μπρέντας (καβάλι - γκάιντα - φλογέρα) & Τάκης Κανέλλος στα ντραμς.

Στο μουσικό αυτό ταξίδι έρχεται να προστεθεί η εξαιρετική ερμηνεία των αδερφών Βουγιουκλή που έχει αποτυπωθεί τέλεια στην καταπληκτική δισκογραφική τους δουλειά που εκδόθηκε το 2009, αλλά παρόλα αυτά στις ζωντανές τους εμφανίσεις είναι ακόμη πιο μαγευτικές με τις ιδιαίτερες φωνές τους και την ολοκληρωτική κατάθεση ψυχής. Δύο καθηλωτικές φωνές που θα μας ξεναγήσουν σε ένα μοναδικό ταξίδι στις αυθεντικές μουσικές του κόσμου.

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή ξεκίνησαν από πολύ νωρίς να εξερευνούν τις μουσικές του κόσμου και να  πειραματίζονται με τις δυνατότητες που προσφέρει η ανθρώπινη φωνή, ως εγγενές μουσικό όργανο. Με ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτότυπη γλώσσα και με σεβασμό στην προφορά και την εκφορά της, τραγουδούν σε πάνω από είκοσι γλώσσες και διαλέκτους, τόσο a cappella όσο και με τη συνοδεία πιάνου, κιθάρας και κρουστών που παίζουν οι ίδιες.
 
Το ρεπερτόριό τους αποτελούν τραγούδια από τις παραδόσεις διαφόρων λαών: ρεμπέτικα και παραδοσιακά ελληνικά σε όλες τις διαλέκτους συμπεριλαμβανομένων ελληνόφωνων της Κ. Ιταλίας, τραγούδια των Βαλκανίων, πορτογαλέζικο fado,  ναπολιτάνικα, ισπανόφωνα, ιρλανδέζικα, γαλλικά, τούρκικα, αραβικά, τσιγγάνικα, αμερικάνικο μπλουζ, σεφαραδίτικα καθώς επίσης και δικές τους συνθέσεις.
Σας περιμένουμε όλους εκεί για να ακούσουμε αγαπημένα τραγούδια και να απαντήσουμε στην κρίση με αλληλεγγύη σε αυτούς που είναι αδύναμοι, σε όσους είναι εγκλωβισμένοι στον κόσμο των εξαρτήσεων, στη φυλακή, στο δρόμο, στο περιθώριο, σε όσους χρειάζονται την αποδοχή μας για να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Προπώληση Εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο “ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ”.


×