search

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

Καρύτση 8, Αθήνα 105 61, Ελλάδα

Trio 92 & Friends

Trio 92 & Friends

23 Φεβ 2013 20:30

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

Με φρέσκες και δυναμικές παρουσίες νέων καλλιτεχνών συνεχίζεται ο κύκλος συναυλιών “Νέοι Κλασικοί” για το 2013, με καλεσμένους το “Τrio 92” και τον πολυβραβευμένο κοντραμπασίστα Damian Posse από τη Βιέννη, που θα πραγματοποιήσουν μία συναυλία το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και ώρα 20.30, στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.

Το Τrio 92, με όνομα που παραπέμπει στο έτος γέννησης των μελών του σχήματος, αποτελείται από τους Maciej Skarbek, πιάνο, Magdalena Wieckowska, βιολί και Λουκία Λουλάκη, βιολοντσέλο. Στην συναυλία τους στην Αθήνα, συμπράττουν με τον βιρτουόζο Ισπανό κοντραμπασίστα Damian Posse, και παρουσιάζουν στο πρώτο μέρος, το ρομαντικό Ντουέτο για τσέλο και κοντραμπάσο σε ρε μείζονα, γραμμένο το 1824 από τον Gioacchino Rossini, και το Τρίο για πιάνο, βιολί και τσέλο αρ. 44 του Joseph Haydn, που εντάσσεται στα ύστερα έργα για πιάνο και έγχορδα που έγραψε ο συνθέτης, και, που μαζί με τα κοντσέρτα του Mozart, θεωρούνται τα πιο έξοχα και ευφυή έργα για πιάνο που γράφτηκαν πριν από τον Beethoven.

Στη συνέχεια, θα ακουστούν το “Trio élégiaque” αρ. 1 σε σολ ελάσσονα του Sergei Rachmaninoff, που έγραψε ο συνθέτης σε ηλικία 19 ετών και έκανε την πρεμιέρα του στις 30 Ιανουαρίου του 1892 με τον ίδιο στο πιάνο, το “Capriccio di Bravur” του βιρτουόζου κοντραμπασίστα, συνθέτη και μαέστρου, Giovanni Bottesini, γνωστού για την εξέλιξη των σολιστικών δυνατοτήτων του κοντραμπάσου, και το Τρίο για πιάνο αρ. 2 σε μι ελάσσονα (έργο 67), του Dmitri Shostakovich που γράφτηκε εν μέσω Β' Παγκοσμίου Πολέμου στη μνήμη του αγαπημένου φίλου του συνθέτη, Ivan Sollertinsky.

Το Trio 92 δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 από τρεις νεαρούς μουσικούς, τον πιανίστα Maciej Skarbek και τη βιολονίστα Magdalena Wieckowska από την Πολωνία, και την Ελληνίδα τσελίστα, Λουκία Λουλάκη, έχοντας ως κοινό τους παρονομαστή την αγάπη και το πάθος τους για τη μουσική δωματίου. Το διεθνές τους background αποτελεί την πηγή της συναισθηματικής τους έκφρασης, της δυναμικής ενέργειας και της έμπνευσής τους. Με σπουδαίους καθηγητές, τόσο στο Πανεπιστήμιο Μουσικών και Καλών Τεχνών της Βιέννης (Stefan Vladar, πιάνο και Edward Zienkowski, βιολί) όσο και στο Konservatorium Wien Privatuniversitat (Natalia Gutman, βιολοντσέλο), και υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας Marialena Fernandes, το σχήμα πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τον Οκτώβριο 2012 στο Sulkowski Castle στο Bielsko-Biala (Πολωνία). Στα άμεσα σχέδιά του, το Trio 92 θα εμφανιστεί στην Αυστρία, Πολωνία, την Ελλάδα, μεταξύ άλλων, καθώς και στο Haydnhaus της Βιέννης.

Ο Damian Posse γεννήθηκε το 1985 και ξεκίνησε την καριέρα του ως σολίστ ήδη από τα 15 του χρόνια. Το 2005, εισήχθη στο Κονσερβατόριο της Σαλαμάνκα από όπου αποφοίτησε με διάκριση και το 2008 συνέχισε τις σπουδές του στο University for Music and Performing Arts της Βιέννης, συμμετέιχε στην Φιλαρμονική Oρχήστρα της Βιέννης και την “Ossiach Academy Orchestra” του Kaertner, στην Αυστρία. Τον Ιούνιο του 2012 εμφανίστηκε με το “Ensemble Berlin”, ενώ έχει δώσει συναυλίες σε Ισπανία, Αυστρία, Κροατία, Γερμανία, Ελβετία, Πολωνία, Γαλλία και Κίνα και έχει συμπράξει με ορχήστρες, όπως οι “Symphony Orchestra of Galicia”, “Orchestra Rostov state”, “Ensemble Wien Klang”, “Metropolitan Kammerorchester Wien”, ”Orquesta Ciudad de Palencia”, ”Purpur Orchestra”, ”Verbier Chamber Orchestra”, μεταξύ άλλων.

Τιμή εισιτηρίων:
Πλατεία και εξώστης: 10 ευρώ
Νεανικό (έως 25 ετών): 5 ευρώ
Διακεκριμένη ζώνη: 15 ευρώ

Πληροφορίες / Κρατήσεις: Υπηρεσία εισιτηρίων / www.ticketservices.gr
Τηλ. +30 210 7234567
 


×