Toro Y Moi

O Toro Y Moi ζωντανά για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Opening Act: Spectralfire

O βασιλιάς του chillwave πέθανε.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνία Εκδήλωσης 18-01-2013 22:30
Individual Price 18.00€
Τοποθεσία Bios
Ζήτω ο βασιλιάς!

Toro Y Moi | www.toroymoi.com

Ο 25χρονος Chaz Bundick ή αλλιώς Toro Y Moi  θεωρείται ο πρωτοστάτης της λεγόμενης “chillwave” σκηνής όπως ο ίδιος την όρισε με το πρώτο του LP το 2010 με τίτλο “Causers of This”. Μαζί με τον Washed Out και τον Neon Indian, με τους οποίους άλλωστε συνεργάστηκε, δημιούργησαν ένα μουσικό ιδίωμα που ξέφυγε πολύ γρήγορα από το underground και βρέθηκε να φιγουράρει στην πρώτη γραμμή του mainstream μέχρι και σήμερα.  Πολυπράγμων και μουσικά ανήσυχος, ο Toro Y Moi δεν έμεινε στη συγκεκριμένη ταμπέλα αλλά εξέλιξε τη μουσική του σε μουσικά μονοπάτια τα οποία φλέρταραν με την ίδια ευκολία με το R’n’B, το folk ή ακόμα και το French house.

Οι συνεργασίες του ποικίλες και ιδιαίτερες είτε με τους Tegan & Sara, The Longcut και Cut Copy είτε με τον Tyler, The Creator είτε ακόμα ως “Les Sins” με αποκλειστικό προσανατολισμό στη χορευτική σκηνή. Στην Αθήνα θα εμφανιστεί με το συγκρότημά του, τέσσερις μόλις ημέρες πριν την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου νέου του LP με τίτλο “Anything in Return” στην Carpark Records.

 
Δισκογραφία
2010 | Causers Of This
2011 | Underneath The Pine
2013 | Anything In Return

 

Spectralfire | www.facebook.com/spectralfire

Spectralfire ονομάζεται το solo project του Λάμπη Κουντουρογιάννη, συνδημιουργού και κιθαρίστα του συγκροτήματος Modrec. Ακούσματα όπως Marvin Gaye, Jamie Lidell, Afghan Whigs και Boards of Canada είναι μερικές από τις επιρροές που συντέλεσαν στο να δημιουργηθεί το ομώνυμο album “Spectralfire”. Το πρώτο album του Spectralfire κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2012 και αμέσως βρέθηκε στις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς που μας πέρασε. Μετά από live που πραγματοποίησε σto An και  Six D.o.g.s, σειρά έχει η σκηνή του Bios για το πολύπλευρο ταλέντο του Λάμπη συνοδεία των μουσικών που τον πλαισιώνουν όπως οι  Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (Planet of Zeus), Ορέστης Φαληρέας (Imam Baildi), Νίκος Αγγλούπας και Ματίνα Κουντουρογιάννη.


Ώρα Προσέλευσης | 22:30
Spectralfire | 22:45
Toro Y Moi | 23:40

Παραγωγή | plisskën festival


Τιμή Εισιτηρίου
18 Ευρώ Προπώληση | 20 Ευρώ Ταμείο

Προπώληση Εισιτηρίων
Προπώληση εισιτηρίων στο www.bios.gr και στο BIOS/ Πειραιώς 84 καθημερινά 11:00-18:00 

Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων!

 

Πληροφορίες για τον χώρο - Bios

Κέντρο συνάντησης για τις τέχνες και τα μέσα του σήμερα

T. 210 3425335