search

Gazarte - Theater Stage

Βουτάδων 32, Αθήνα 118 54, Ελλάδα

Το '21 του Άρη Μπινιάρη

Το '21 του Άρη Μπινιάρη

17 Απρ 2016 21:00

Gazarte - Theater Stage

Το '21 του Άρη Μπινιάρη

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή των παραστάσεων από το κοινό και τους κριτικούς "ΤΟ “21" του Άρη Μπινιάρη επιστρέφει στο Theater Stage του Gazarte για 4 παραστάσεις.

 
Τoν Οκτώβριο το GAZARTE εγκαινίασε τη θεατρική του δραστηριότητα με την πιο πολυσυζητημένη παράσταση του περσινού Φεστιβάλ Αθηνών: «To '21» του Άρη Μπινιάρη. Μια ρηξικέλευθη ματιά στην Ελληνική Επανάσταση υπό τη μορφή ροκ ορατόριου, που πηγαίνει ακόμα πιο μακριά τη φόρμα που ο ιδιοφυής νέος δημιουργός εγκαινίασε με το «Θείο Τραγί». Τον Απρίλιο δίνεται ξανά η ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να δει την παράσταση αυτή καθώς επιστρέφει στο  GAZARTE για 4 βράδια.
 
Ο Άρης Μπινιάρης, με αφετηρία κείμενα από πηγές της επαναστατικής περιόδου (αποσπάσματα από τα πρακτικά των Εθνοσυνελεύσεων και από απομνημονεύματα αγωνιστών, άρθρα της εφημερίδας του Μεσολογγίου «Ελληνικά Χρονικά», αλλά κι από την επιστολογραφία της εποχής), χρησιμοποιεί ως όχημα το κλασικό ροκ τρίο – ο ίδιος στην κιθάρα, ο Βίκτωρας Κουλουμπής στο μπάσο και ο Πάνος Σαρδέλλης στα ντραμς - και την ηλεκτρική ένταση του garage ήχου του, για να δημιουργήσει μια σκηνική εμπειρία μοναδική, με ενεργειακό πεδίο τόσο ισχυρό που ο κάθε θεατής νιώθει να φτάνει σ’ αυτόν η πύρα από ένα ανοιχτό καμίνι. Μνήμες που ο κάθε Έλληνας φέρει στα κύτταρά του ξυπνάνε φρέσκες και σημερινές από έναν καλλιτέχνη που ανήκει αληθινά στον 21ο αιώνα, χωρίς να ξεχνά την πανάρχαια, ομηρική τέχνη της αφήγησης.
 
Τα Μedia για το “21”
 
"Μπάσο και ντραμς, σε μια μίνιμαλ σκηνική συνθήκη ροκ ορατορίου, με τη μουσική να αναβαπτίζει το νόημα, και αυτά τα υπέροχα αδόμενα, σπαρακτικά ερμηνευμένα «όχι» του Άρη Μπινιάρη, να δονούν τις αισθήσεις, να κατασπαράζουν τις αντιστάσεις του θεατή, να τον οδηγούν σε μια πρωτοφανή μέθεξη. Αυτός είναι ο ρομαντισμός. Σε κάνει να κλαις"
Τζωρτζίνα Κακουδάκη – popaganda.gr
 
“Ο Άρης Μπινιάρης με τους μουσικούς συνδημιουργούς του κατάφερε πάλι να καθηλώσει ένα, και ηλικιακά, ετερόκλητο κοινό, να το προβληματίσει, να το συν-κινήσει «από τη θέση και τη διάθεση» του έμφοβου υπόδουλου σ’ εκείνην του αέναου μαχητή για την ελευθερία. Θέση που δεν κερδίζεται άπαξ, αλλά στο διηνεκές, με διαρκείς μάχες. Ακόμη και ενάντιες στις προηγούμενες, προκειμένου... νέοι ζυγοί να μην αντικαταστήσουν τους παλιούς• ή, όπως λέει κι ο εμπνευστής του Μπινιάρη Γιάννης Σκαρίμπας στο ’21 και η αλήθεια του, «το να μη ξαναπέσεις σε ζυγό, αυτό είναι επανάσταση».
Άννυ Κολτσιδοπούλου - Καθημερινή
 
“Πώς φτιάχνει κανείς μια ιστορία από την Ιστορία με τον λόγο και τη μουσική να πρωταγωνιστούν ισότιμα; Πώς η ιστορία της ελληνικής Επανάστασης του ’21 γίνεται ένα ευφρόσυνο θέαμα-ακρόαμα, μια ηλεκτρική πλατφόρμα καταιγιστικής αφήγησης; […] Μια πρωτότυπη ως περιεχόμενο και ως φόρμα ματιά πάνω στην ελληνική Επανάσταση. Ο δημιουργός, μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το «Θείο Τραγί», επιστρέφει μ’ ένα ροκ ορατόριο, μια παράσταση που αποτελεί θεατρικό, μουσικό και οπτικό γεγονός ταυτόχρονα”.
Έφη Μαρίνου – Εφημερίδα των Συντακτών

Τιμές εισιτηρίων: 15€
Μειωμένο: 12€

Σκηνοθεσία, ερμηνεία & σύνθεση κειμένων: Άρης Μπινιάρης
Σύνθεση & ερμηνεία μουσικής: Βίκτωρας Κουλουμπής (μπάσο), Πάνος Σαρδέλλης (τύμπανα)

*** Τα εισιτήρια είναι θεάματος & δεν περιλαμβάνουν ποτό
    
More info: http://gazarte.gr/
Follow us:
https://www.facebook.com/Gazarte?fref=ts
https://twitter.com/gazarte


×