search

Μύλος Club

Γεωργίου Ανδρέου 56, Θεσσαλονίκη 546 27, Ελλάδα

The Gladiators

The Gladiators

12 Δεκ 2011 20:00

Μύλος Club

The Gladiators

One Love Reggae Ideas, Rastavibe & Kazan db proudly present:

The Gladiators

Opening Act: Global Vibe

Reggae Το Bone

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα οι One Love Reggae Ideas, Rastavibe και Kazan db σας ετοιμάζουν μια γιορτινή reggae εμπειρία γεμάτη ρυθμό και τζαμαϊκανό πνεύμα.

Ετοιμαστείτε ν’ απολαύσετε μια roots reggae & ragga πανδαισία με τη βοήθεια ενός από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους των δύο αυτών μουσικών ειδών, μια από τις ιστορικότερες roots reggae μπάντες της Τζαμάικα που τα μέλη της θεωρούνται ζωντανοί θρύλοι. Οι μοναδικοί κι αξεπέραστοι The Gladiators θα βρεθούν στη χώρα μας για 2 ανεπανάληπτες συναυλίες σε Αθήνα 11 Δεκεμβρίου και Θεσσαλονίκη 12 Δεκεμβρίου σε Σταυρό του Νότου και Μύλο Club αντίστοιχα
Πολυγραφότατοι, αφού έχουν ηχογραφήσει πάνω από 20 album στην ιστορία τους, ξεκίνησαν στα 1966 με ιδρυτή, τραγουδιστή και κιθαρίστα τον σπουδαίο Albert Griffiths. Αφού σημείωσε κάποιες επιτυχίες όπως το "You Are The Girl"  έφερε στο συγκρότημα τους παιδικούς του φίλους David Webber και Errol Grandison το 1968 όπου και σχηματίστηκαν με την τελική τους μορφή, με το όνομα να προκύπτει ύστερα από πρόταση φίλου που συναντούσαν στο λεωφορείο στην καθημερινή τους διαδρομή  στο στούντιο.
Η πρώτη μεγάλη επιτυχία ήρθε την ίδια χρονιά με το single "Hello Carol", σε συνεργασία με τον σπουδαίο παραγωγό Coxsone Dodd, που για καιρό ήταν στην πρώτη θέση των charts. Την επόμενη χρονιά όμως ο Webber λόγω βαριάς ασθένειας αποχώρησε για να αντικατασταθεί από τον Clinton Fearon, πράγμα το οποίο έκανε κι ο Grandison το 1973 για οικογενειακους όμως λόγους κι αντικαταστάθηκε από τον Dallimore Sutherland.
Με νέους συνοδοιπόρους ο Griffiths έμπαινε σε μια δεκαετία που την εξελιξή της δεν μπορούσε καν να φανταστεί. Αναμφίβολα η μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος ήρθε κατα τη διαρκεια της δεκαετίας του 1970 η οποία θεωρείται κι η χρυσή εποχή τους. Τότε ήταν που κυκλοφόρησαν τα 2 διαμάντια της συλλογής τους τα Trenchtown Mix Up (1976) και Proverbial Reggae (1978) που περιελάμβαναν κομμάτια αξεπέραστα όπως τα  "Hearsay", "Jah Works", "Dreadlocks the Times is Now", "Mix Up", "Music Makers from Jamaica" και "Soul Rebel" –  γραμμένο από τους The Wailers. Την ίδια χρονιά  με τον Dodd και το Studio One κυκλοφόρησαν το Studio One Presenting the Gladiators, (1978) μια συλλογή με τραγούδια τους που κυκλοφόρησαν στο διάστημα 1968 - 1974. Ιδιαίτερο θεωρείται το album “Gladiators” [1980] που ηχογραφήθηκε στο Coach House Studios. Καθώς αποτέλεσε το πρώτο album στο οπόιο δεν έπαιξαν απολύτως κανένα όργανο.
Προσαρμοστικοί αλλα και χωρίς καλλιτεχνικά κολλήματα όταν στις αρχές των 80’s ήρθε η πτώση της roots reggae και κυριάρχησε η ragga οι Gladiators δήλωσαν βροντερά παρών παράγοντας μέσα στη δεκαετία ούτε λίγο ούτε πολύ, 11 album. Με κυριότερα από αυτά τα Symbol of Reality [1982] και Serious Thing [1984]. Στη dancehall δεκαετία του 1990, οι Gladiators κυκλοφόρησαν 3 studio albums τα Valley of Decision [1991], A True Rastaman [1992] και The Storm [1994]. Στην περίοδο αυτή επαναβαπτίστηκαν πήγαινοντας τη dancehall ένα βήμα παραπέρα στη συνειδητοποιημένη dancehall.
To 2005 ήταν μια σπουδαία χρονιά καθώς κυκλοφόρησαν το Fathers and Sons με τον Griffiths να υποδέχεται έτσι τα παιδιά του στο συγκρότημα. Τελευταία τους δισκογραφική απόπειρα αποτέλεσε το RAS Continuation [2009].

Official Myspace page: http://www.myspace.com/gladiatorroots 
Official  Facebook page: http://www.facebook.com/pages/The-Gladiators/32872308933

Οι online πωλήσεις διενεργούνται στο Ticket Arena www.ticketarena.gr και μέσα από την Ticketpro στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ticketpro.gr


Η τιμή Προπωλησης ξεκινά από: 12€
Ταμειο: 24€


×