search

Cine Τριανόν

Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα 104 34, Ελλάδα

Το Τάβλι

Το Τάβλι

10 Ιαν 2012 21:00

Cine Τριανόν

Το Τάβλι

Η παράσταση με τον Κωνσταντίνο Κάππα και το Νίκο Ορφανό, πάνω στο μνημειώδες μονόπρακτο του Δημήτρη Κεχαΐδη

              
Έξη μήνες πριν:
Το φετινό καλοκαίρι επιφύλασσε μια παράσταση- έκπληξη στο ελληνικό Θέατρο. «Το Τάβλι», η παράσταση που έστησαν ο Νίκος Ορφανός με τον Κωνσταντίνο Κάππα, από το ομώνυμο έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη, αφού παίχτηκε με πρωτοφανή επιτυχία και πληρότητα 100 %, σε μια παλιά Αθηναϊκή αυλή στου Ψυρρή, περιόδευσε σε επιλεγμένους χώρους – αυλές, παραδοσιακά καφενεία και εστιατόρια, ξενώνες, προαύλια σχολείων, κλπ- με απρόσμενα μεγάλη προσέλευση.

Η παράσταση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παίχτηκε στα εξής μέρη:
Αθήνα, Κέα, Ιθάκη, Λευκάδα, Μάνη, Κύθηρα, Ζάκυνθο, Αστακό & Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, Χανιά, Αρχάνες & Χουδέτσι Ηρακλείου, Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, Ραφήνα, Πάτρα, Λάρισα και ξανά στην Αθήνα.

Τρεις μήνες πριν:
Η επιτυχία της παράστασης πυροδότησε τη χειμερινή της περιοδεία, που ξεκίνησε στις 11 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Σοφούλη για τρεις εβδομάδες, συνεχίστηκε στο Βραχάτι Κορινθίας, στο θέατρο Όψεις στην Καρδίτσα για άλλες τρεις εβδομάδες, με επόμενο σταθμό την Κρήτη το Δεκέμβριο, όπου παρουσιάστηκε στα Χανιά (2η φορά) στο στούντιο Όξω Νου, το Ρέθυμνο – στο Σπίτι του Πολιτισμού, το Ηράκλειο – στη μουσική σκηνή Πυξίδα, και στον Άγιο Νικόλαο – στον πολυχώρο Περίπου (2η φορά επίσης).

Τώρα:
«Το Τάβλι» επιστρέφει στην πόλη του την Αθήνα, και με ιδιαίτερη χαρά ξεκινάει να ρίχνει τις ζαριές του σε ένα ιστορικό κινηματογράφο της πόλης, το Τριανόν, της οδού Κοδριγκτώνος.
Όπως το καλοκαίρι, που με την παράστασή μας ζωντάνεψε μια «νεκρή» περιοχή στου Ψυρρή, «το Τάβλι» αντιστέκεται με τον τρόπο του στην υποβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, και δημιουργεί ζωντάνια και πολιτιστικά γεγονότα, μέσα στην καρδιά της παρατημένης πόλης.

Ξεκινώντας με μία προ-πρεμιέρα στις 10 Ιανουαρίου, ημέρα Τρίτη, στις 21:00, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα πενήντα χρόνια του Τριανόν, και κατόπιν κάθε Τρίτη & Τετάρτη, την ίδια ώρα, και για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων, με ειδική σκηνογραφική διαμόρφωση, θα βρισκόμαστε σε έναν από τους πιο αγαπημένους κινηματογράφους της πόλης.

Διότι το θέατρο δεν ψηφιοποιείται, δεν «κατεβάζεται», δε μπορεί να «φορτωθεί» σε καμία συσκευή, όσο έξυπνη και αν είναι, παρά συμβαίνει και ανθίζει παρουσία του κοινού και μόνο!

Υπόθεση του έργου:
Ο Φώντας και ο Κόλλιας. Αρχές δεκαετίας του ’70. Στην αυλή του σπιτιού τους, ένα αυγουστιάτικο απόγευμα. Ο Φώντας είναι ταβλαδόρος. Ο Κόλλιας λαχειοπώλης. Μέσα σε ένα απόγευμα θα στήσουν την κομπίνα του αιώνα, προκειμένου να «βγουν και αυτοί επιχειρηματίες στην κοινωνία, να πιάσουν την καλή» όπως λένε. Η κομπίνα στήνεται, τινάζεται στον αέρα, ξαναστήνεται, και μέσα από έναν ολοζώντανο και ξεκαρδιστικό διάλογο, ο Κεχαΐδης σατιρίζει ένα κομμάτι της νεοελληνικής νοοτροπίας, που κυριαρχεί μέχρι σήμερα.
«Το Τάβλι» είναι μια γνήσια λαϊκή κωμωδία χαρακτήρων, σοκαριστικά επίκαιρη, ως σάτιρα της νεοελληνικής νοοτροπίας, σαράντα χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα από το Θέατρο Τέχνης και τον Κάρολο Κουν.

Παραστάσεις:
Τρίτη 10 Ιανουαρίου στις 21:00 – προπρεμιέρα!
Από Τρίτη 17 Ιανουαρίου, και κάθε Τρίτη και Τετάρτη στις 21:00 – για μικρό αριθμό εμφανίσεων!

Τιμές εισιτηρίων:12 € & 10 € το φοιτητικό.
Ειδικές τιμές για άνεργους και γκρουπ.

Κρατήσεις: ταμείο κινηματογράφου Τριανόν: 210-8215469, ώρες ταμείου.


×