search

Θέατρο Λυκαβηττού

Λόφος Λυκαβηττού, Αθήνα, Ελλάδα

Tango Azul

Tango Azul

18 Ιουλ 2011 21:30

Θέατρο Λυκαβηττού

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: ΤΡΙΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ

Και να’μαι εδώ μαζί σου σε ένα κόσμο μελαγχολικό, χορεύοντας το τάνγκο που αγαπούσαμε σαν πρωτο-ιδωθήκαμε...
Όσο η μουσική παίζει, αναπολούμε τις ημέρες εκείνες όταν η αγάπη μας ήταν σαν ένας χαρακτηριστικός ήχος που δεν μπορούσαμε εύκολα να ξεχάσουμε ...
Καθώς φιλώ το μάγουλό σου,  ξέρω πως δεν χρειάζεται να μιλάμε ενώ τα βιολιά ,σαν χορωδία, εκφράζουν την επιθυμία...
Τον πόθο που τότε γνωρίζαμε καλά ...
Γιαυτό κράτα με σφιχτά στην αγκαλιά σου το βράδυ αυτό...

Here am I with you in a world of blue
And we're dancing to the tango we loved when first we met
While the music plays, we recall the days
When our love was a tune that we couldn't soon forget
As I kiss your cheek, we don't have to speak
The violins, like a choir, express the desire
We used to know not long ago
So just hold me tight in your arms tonight

Tango Azul [Blue Tango] by Los Tres Diamantes
Το απόλυτο πάθος στη ...σκιά του Λόφου!
Δώδεκα καλλιτέχνες από τη μακρινή Αργεντινή ανεβαίνουν την Δευτέρα 18 Ιουλίου στη σκηνή του Λυκαβηττού για να αφηγηθούν μικρές ερωτικές ιστορίες μιας εκρηκτικής μουσικοχορευτικής παράστασης ... Του TANGO AZUL!
Το Θέατρο του Λυκαβηττού θα μεταμορφωθεί -για λίγες ώρες την Δευτέρα 18 Ιουλίου – σε μια Μιλόνγκα(Milonga)! Το γνωστό και ιστορικό μπαρ της Αργεντινής. Στο σημείο συνάντησής τους λοιπόν, σε ένα τάνγκο μπαρ του Μπουένος Άϊρες, βλέπουμε τρία χορευτικά ζευγάρια και μια τραγουδίστρια που συναντιούνται μετά από καιρό  για να «αφηγηθούν»  με το δικό τους χαρακτηριστικό τρόπο σύντομες ιστορίες από το παρελθόν και το παρόν τους. 
Κοφτές και αισθησιακές κινήσεις γεμάτες πάθος. Γεμάτες πόνο και χαρά. Κινήσεις που στροβιλίζονται στη  σαγήνη και παρασύρονται από τον πόθο!  Γιατί μόνο έτσι ο αργεντίνικος χορός του έρωτα, το Τάνγκο, ξέρει να ...εκφράζεται.
Έξι γνωστοί χορευτές , οι Πάμπλο Ογιέντα & Μπεατρίζ Ρομέρο(Pablo Ojeda & Beatriz Romero), οι Ντανιέλ Φερό & Λορένα Μέρμελσταϊν(Daniel Ferro & Lorena Mermelstein) και οι Χόρχε Ραμίρεζ & Νελίδα Μιλιόνε (Jorge Ramirez & Nélida Miglione) αλλά και μια σημαντική ερμηνεύτρια η Πατρίσια Νόρα (Patricia Nora)- που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από το Tango Passion- αναλαμβάνουν μέσα από τις αριστοτεχνικές χορευτικές τους κινήσεις αλλά και μέσα από τους ερωτικούς στίχους των τραγουδιών, να μας ...μυήσουν στο απόλυτο πάθος ενός ανεκπλήρωτου έρωτα, στον πόνο εκείνου που χάνει ό,τι ποθεί, στην ερωτική απόγνωση  με το εντυπωσιακό Tango Azul.   
Αξίζει να σημειωθεί,  ότι ο Πάμπλο Ογιέντα & η Μπεατρίζ Ρομέρο εκτός από επαγγελματίες χορευτές είναι και καθηγητές και χορογράφοι του αργεντίνικου τάνγκο και θεωρούνται ως ένα από τα πιο ολοκληρωμένα ζευγάρια που ασχολούνται με αυτό το χορό, λόγω της καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής τους εκπαίδευσης.  Ήταν το πρώτο ζευγάρι χορευτών τάνγκο στη Μαδρίτη και ήταν πρωτοπόροι στο να διδάξουν το τάνγκο σχεδόν σε κάθε Ισπανική πόλη.
Την ορχήστρα- η οποία απαρτίζεται από πέντε σολίστες- διευθύνει ο γνωστός βιρτουόζος του μπαντονεόν (και όπως -συχνά - χαρακτηρίζεται, ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς μουσικούς τάνγκο της γενιάς του) Λουτσιάνο Γιούνγκμαν(Luciano Jungman ).
Τις χορογραφίες και την δραματουργία του Tango Azul υπογράφουν η Σούζαν Λαντούα(Susanne Landua) και ο Φιλίπ Λιζόν(Philippe Lizon)-ένας ενθουσιώδης χορευτής τάνγκο και μαθητής του Μωρίς Μπεζάρ (Maurice Béjart).
Μικρές ερωτικές ιστορίες από δώδεκα καλλιτέχνες που ανεβαίνουν στη σκηνή του Λυκαβηττού την Δευτέρα 18 Ιουλίου για να τις «αφηγηθούν» μέσα από μια εκρηκτική μουσικοχορευτική παράσταση μοιραίου πάθους. Του Tango Azul!


Προπώληση Εισιτηρίων:
www.ticketservices.gr, Public,  Στοά Πεσμαζόγλου ( Πανεπιστημίου 39 )
*Θα  υπάρχει  δωρεάν λεωφορείο από την οδό Σαρανταπήχου για την μεταφορά προς το θέατρο  Λυκαβηττού.

Τιμές  Εισιτηρίων:   30€  & 40€
Εκπτωτικό  εισιτήριο για νέους μέχρι 25 ετών & για άτομα άνω των 65 ετών (με επίδειξη ταυτότητας):  20€


×