search

DeathDisco

Ωγύγου 16, Αθήνα 105 54, Ελλάδα

Selofan + Monowelt

Selofan + Monowelt

16 Απρ 2016 22:00

DeathDisco

Selofan + Monowelt

Σελοφάν - Στο σκοτάδι / Fabrika records
«Στο σκοτάδι όλα μοιάζουν λίγο πιο ρομαντικά»

Τίποτα δεν είναι αυτό που μοιάζει σε αυτήν την μπάντα που στις 14. Φεβρουαρίου κυκλοφόρησε τον τρίτο της δίσκο στην Fabrika records. Η ατμόσφαιρα των Σελοφάν είναι αυτή ενός υπόγειου σκοτεινού club, όπου όλα είναι πιθανά και τίποτα απαγορευμένο. Τα αγαπημένα παιδιά της αθηναϊκής dark wave σκηνής αλλάζουν και εξελίσσονται με κάθε νέα τους κυκλοφορία όλο και πιο έντονα. Σε μια σχέση ζωής με τα σύνθια τους, πάντα αναλογικοί, ακραία συναισθηματικοί, δίνουν νέο χρώμα στα μουσικά ρεύματα της δεκαετίας του ’80. Εμμονικοί στίχοι, χωρίς γλωσσικό σύνορο, όπως και στα προηγούμενα άλμπουμ τους, για πρώτη φορά όμως με την β’ πλευρά εξολοκλήρου στα ελληνικά! Το σκοτάδι των Σελοφάν είναι μια προσωπική υπόθεση, που καλείστε να ανακαλύψετε μόνοι σας, μέσα από τα δικά σας σκοτάδια. Καλώς ήρθατε σ’ αυτό το μανιφέστο αγάπης!
Ο δίσκος κυκλοφόρησε σε 500 αριθμημένα αντίτυπα και εξαντλήθηκε σχεδόν αμέσως, το cd που περιέχει και ένα επιπλέον κομμάτι μπορείτε να το βρείτε εδώ: www.fabrikarecords.com

Το Σάββατο 16 Απριλίου οι Σελοφάν θα σας περιμένουν «στο σκοτάδι» του death disco με ακραία ρομαντικές διαθέσεις για μια κυριολεκτικά μοναδική βραδιά, εφόσον μέχρι στιγμής δεν εμφανίζονται ζωντανά παρά μόνο μια φορά τον χρόνο.

Η σχέση τους με τα αναλογικά συνθεσάιζερ ξεκινά το 2012. Ηχογραφούν στο σπίτι τους, εκδίδουν τους δίσκους “Verboten” και “Tristesse” στην ελληνική Fabrika records, κάνουν περιοδείες εντός και εκτός Ευρώπης και σύντομα αποκτούν φανατικούς φίλους. Αυτή είναι συνοπτικά η έως τώρα πορεία μιας μπάντας που ξεπήδησε από την καρδιά της αθηναϊκής νύχτας, τα υπόλοιπα θα τα ανακαλύψετε μόνοι σας από κοντά στην πρώτη (και πιθανών τελευταία) παρουσίαση του τρίτου τους δίσκου. Εκτός από το να μας εισάγουν στο σκοτάδι τους, οι Σελοφάν σκοπεύουν επίσης να μας γυρίσουν πίσω στην πιο πειραματική και πάντα σκοτεινή περίοδο των δύο προηγούμενων άλμπουμ τους. Υπόσχονται μια ζωντανή εμφάνιση εφ’ όλης της ύλης, επειδή η συγκεκριμένη παρουσίαση είναι γι αυτούς πιο προσωπική και ξεχωριστή, εφόσον απευθύνεται σε όλους εσάς, τους αγαπημένους τους φίλους. 

Monowelt – Rückschau / Geheimnis Records
Η Geheimnis Records συνεχίζοντας την προσπάθειά της ως προς την ανάδειξη νέων σχημάτων και καλλιτεχνών από τον σκοτεινό εναλλακτικό ήχο, παρουσιάζει στις 18 Φεβρουαρίου το ντεμπούτο άλμπουμ των Βερολινέζων “Monowelt”. Ξεκίνησαν την πορεία τους το 2012 και αποτελούνται από δύο μέλη την Marta Raya και την Daria Leere. Έχουν χαρακτηριστικό minimal – dark/synth ήχο, χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάϊζερς, drum machines και ατμοσφαιρικό μπάσο. Τα στοιχειωμένα φωνητικά τους που έρχονται να πλαισιώσουν την μουσική, δημιουργούν μια αποκαλυπτική, σκοτεινή, κλειστοφοβική, μυστήρια και συνάμα υπέροχη εικόνα. Η πρώτη τους δισκογραφική παρουσία έγινε στην συλλογή "Synthetic Soundscapes of Modern Urban Morality" της Geheimnis Rec. το καλοκαίρι του 2015. Τώρα ήρθε η ώρα να παρουσιάσουν το πρώτο τους LP άλμπουμ σε μία έκδοση 300 αριθμημένων στο χέρι αντιτύπων, μισών εξ αυτών σε μαύρο και μισών σε διαφανές βινύλιο. Θα περιέχει ένθετο με τους στίχους και λεπτομέρειες γύρω από την έκδοση, καθώς και ένα download link γι’αυτούς που επιθυμούν να έχουν το άλμπουμ σε ψηφιακή μορφή.
www.geheimnis-records.gr

Είσοδος: 6€
Διαθέσιμο merchandise από τα συγκροτήματα.×