search

An Club

Σολωμού 13, Αθήνα 106 82, Ελλάδα

Savage Republic

Savage Republic

15 Ιαν 2016 22:00

An Club

Savage Republic

ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ART PUNK... από το Los Angeles, επιστρέφουν για μια εκρηκτικη βραδια στο Αν club! Αστείρευτη ενέργεια, θορυβώδες ροκ μελωδίες, και ηλεκτρισμένη Industrial ατμόσφαιρα.

Την δεκαετία του 80΄ήταν το underground φαινόμενο δίνοντας εντυπωσιακά και ανορθόδοξα show σε Αμερική και Ευρώπη παίζοντας με μεγάλα ονόματα όπως Einsturzende Neubaten, Minutemen, Sonic Youth and Live Skull, Bad Religion, Angry Samoans, Final Conflict.
Γνωστοί για το εκκεντρικό παίξιμο τους, οι εμφανίσεις τους ήταν από ρεαλιστικές εως εκρηκτικές.
Ξεκινώντας το 1982 με το 'Tragic Figures", φθάνοντας ως το 1998 με το άλμπουμ 'Customs", το οποίο ηχογραφήθηκε κατά την περιοδεία τους στην Ελλάδα.
Επηρεασμένοι από τις συνθέσεις του Μίκη Θοδωράκη, ψυχεδελικές, punk, και folk - pop επιρροές.
Ακούγονται τελείως διαφορετικοί από άλμπουμ σε άλμπουμ καθώς και από κομμάτι σε κομμάτι του ίδιου άλμπουμ.
Το 1979 η μπάντα διασπάστηκε. Το 2002 βρέθηκαν πάλι και ξεκίνησαν τα live. Το 2005 η συνύπαρξη τους επισημοποιήθηκε.
Η σημερινή σύνθεση των Savage Republic είναι οι : Greg Grunke, Thom Fuhrmann και Ethan Port οι οποίοι αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της μπάντας από το 1983.
Οι ίδιοι λένε:
'Δεν νομίζω ότι ο κόσμος περιμένει να έρθει τόσο μεγάλη ενέργεια από γέρους σαν εμάς'.


NO MAN'S LAND

Οι No Man's Land, μία από τις μακροβιότερες και πιο δραστήριες αθηναϊκές μπάντες, ξεκίνησαν το ταξίδι τους στα μέσα της δεκαετίας του 80 και γρήγορα εδραιώθηκαν στην τοπική σκηνή, ιδιαίτερα χάρη στις μοναδικές ζωντανές τους εμφανίσεις. Ο πρώτος τους δίσκος ("Zalion", 1988), εξακολουθεί μέχρι σήμερα να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους εραστές της νεοψυχεδέλειας. Μετά από ένα διάλειμμα μερικών χρόνων, στις αρχές της νέας χιλιετίας η μπάντα δραστηριοποιείται ξανά. Από τότε βρίσκεται διαρκώς «στο δρόμο», με συνεχείς εμφανίσεις και ένα πλήθος ηχογραφήσεων. Το πιο πρόσφατο album τους τιτλοφορείται "Unprotected" και κυκλοφορεί - όπως και τα τρία προηγούμενα - από την εκλεκτική ανεξάρτητη εταιρεία Anazitisi Records. Χαρακτηριστικό των ζωντανών εμφανίσεων των No Man's Land είναι οι απρόβλεπτες εκτελέσεις των κομματιών από όλο το φάσμα της δισκογραφίας τους. Σπάνια κάποιο κομμάτι παίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: αφήνουν πάντοτε τη δυναμική της κάθε βραδιάς να καθορίσει το πώς θα αποδοθεί η μουσική τους, φροντίζοντας να μένει αρκετός χώρος για εμπνευσμένο αυτοσχεδιασμό.

Η μουσική των No Man's Land κινείται στο μεταίχμιο μεταξύ ψυχεδέλειας και progressive rock: ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, ονειρικά ηχοτοπία, γερές δόσεις ελεύθερου αυτοσχεδιασμού - ωστόσο, όπως επεσήμανε κάποιος κριτικός, οι NML «μένουν πάντα πιστοί στην '«υπόθεση rock and roll'».

Ο επόμενος δίσκος τους θα έχει τίτλο "Infinite Equinox" και θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο του 2016.

Τους No Man's Land αποτελούν οι

Βασίλης Αθανασιάδης - φωνή, κιθάρα
Χριστόφορος Τριανταφυλλόπουλος - τύμπανα
Νίκος Πεταυρίδης - μπάσο
Γιώργος Συργανίδης - φλάουτο, πλήκτρα
Σταύρος Ελευθερίου - κρουστά

Δισκογραφία:

Unprotected (CD/LP 2013 Anazitisi Records)
The Drowning Desert (CD/LP 2010 Anazitisi Records)
No Man's Land (LP 2009 Anazitisi Records)
Home In The Sky (CD/LP 2008-Anazitisi Records)
The Reality Trip (EP/ 1990-Brummel)
Zalion (LP/1988-Pegasus)