Samos Young Artists Festival 2014

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, από τις 7 έως και τις 13 Αυγούστου, πραγματοποιείται στο Αρχαίο Θέατρο του λιμανιού του Πυθαγορείου της Σάμου, μια εκλεκτή συνάντηση καλλιτεχνών απ’ όλο τον κόσμο, από την Δύση ως την Ανατολή, το Samos Young Artists Festival.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνία Εκδήλωσης 13-08-2014 20:30
Τοποθεσία Πυθαγόρειο Σάμου
7 ημέρες, 7 συναυλίες, ένα πλούσιο πρόγραμμα με καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία, το Aζερμπαϊτζάν, την Τουρκία, την Ουγγαρία, την Αργεντινή και τις ΗΠΑ που φιλοξενούνται σ'έναν ιδιαίτερο τόπο.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής και υπεύθυνος για την επιλογή του προγράμματος είναι και φέτος ο σπουδαίος βιολιστής Daniel Nodel. Ο Daniel Nodel κατάγεται από το Minsk της Λευκορωσίας, ζει και εργάζεται στη Γερμανία και είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας.

Στις 7 Αυγούστου, το φεστιβάλ ξεκινά με τους υπότροφους του Manhattan School of Music (με καταγωγή από την Κούβα και το Ισραήλ). Τις επόμενες βραδιές εμφανίζονται: η Γερμανο-Βουλγάρα καλλιτέχνιδα των κρουστών Vivi Vassileva. Το τρίο της Silke Avenhaus, της Κορεάτισσας βιολίστριας Jeyhe Lee και του Τούρκου τσελίστα Dorukhan Doruk.

Το τρίο του Αργεντινού πιανίστα Jose Gallardo, της Ουγγαρέζας Katalin Kokas και και του Ούγγρου τσελίστα Barnabas Kelemen. Το κουαρτέτο του γεννημένου στο Μόναχο σαξοφωνίστα, κλαρινετίστα και συνθέτη της τζαζ Mulo Francel, με τη σύμπραξη του πιανίστα David Gazarov, ο οποίος θα εμφανιστεί την επόμενη μέρα σε μια σόλο παράσταση. Την τελευταία βραδιά του Φεστιβάλ, στις 13 Αυγούστου, εμφανίζονται οι τραγουδιστές από το εργαστήρι όπερας της Κρατικής Όπερας της Βαυαρίας με τους οποίους θα συμπράξει για τα τελευταία τραγούδια η διεθνούς φήμης  μεσόφωνος Στέλλα Ντουφεξή.

Λίγα λόγια για το Ίδρυμα Schwarz

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το Ίδρυμα Schwarz προσκαλεί νέους ταλαντούχους διεθνείς καλλιτέχνες να περάσουν μία εβδομάδα στην Ελλάδα, στο ακριτικό νησί της Σάμου, σε μια καλλιτεχνική συνύπαρξη που έχει ως στόχο να συμβάλλει στη καλύτερη κατανόηση των λαών μέσω της Τέχνης. Μια πλατφόρμα δημιουργικής εργασίας, ανταλλαγής πολιτιστικών απόψεων αλλά και μουσικών διαλόγων που ζωντανεύει κάθε χρόνο στη Σάμο, σε κομβικό σημείο, μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.Έχοντας παρουσιάσει τέσσερα κατά σειρά μουσικά φεστιβάλ στο Αρχαίο Θέατρο του Πυθαγορείου (Samos Young Artists Festival) από το 2010 μέχρι σήμερα, δύο εκθέσεις διεθνούς φήμης καλλιτεχνών (Harun Farocki /2012, Slavs and Tatars / 2013) αλλά και την θεατρική ομάδα νέων ηθοποιών του Εθνικού Θεάτρου (Πενθεσίλεια του Κλάιστ, 2013), το Eλληνογερμανικό Πολιτιστικό Κοινωφελές Ίδρυμα Schwarz Foundation συνεχίζει για 5η χρονιά το έργο του με την διοργάνωση ξεχωριστών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Συναυλίες, εκθέσεις και θεατρικές παραστάσεις που χρηματοδοτούνται από ιδιωτική πρωτοβουλία και υποστηρίζονται ενεργά από Πρεσβείες, Ιδρύματα, τον Δήμο Σάμου και τοπικούς οργανισμούς.

Πρόγραμμα Samos Young Artists Festival 2014

07/08: Υπότροφοι του Manhattan School of Music, piano solo Willanny Darias - Κούβα/ΗΠΑ,  Guy Mintus - Ισραήλ/ΗΠΑ

08/08: Silke Avenhaus Trio, piano-violin-cello Silke Avenhaus (piano) - Γερμανία, Jeyhe Lee (violin) – Κορέα, Dorukhan Doruk (cello) - Τουρκία

09/08: Vivi Vassileva, solo κρουστά (Γερμανία/Βουλγαρία)

10/08:  Trio, piano-violin-viola Jose Gallardo (piano) - Αργεντινή, Barnabas Kelemen (violin) – Ουγγαρία, Katalin Kokas (viola) - Ουγγαρία

11/08: Mulo Francel & Friends, Jazz ensemble (Γερμανία/Αυστρία)

12/08: David Gazarov, piano (Γερμανία)

13/08: Στέλλα Ντουφεξή με τραγουδιστές από το εργαστήρι όπερας της Κρατικής Όπερας της Βαυαρίας (Γερμανία)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα:

http://www.schwarzfoundation.com/el/