search

SAE Athens

Ηλία Ηλίου 9, Αθήνα, Ελλάδα

SAE Athens presents > Home studio: Κατασκευή, επιλογές και χρήσεις

SAE Athens presents > Home studio: Κατασκευή, επιλογές και χρήσεις

09 Δεκ 2011 18:00

SAE Athens

SAE Athens presents > Home studio: Κατασκευή, επιλογές και χρήσεις

Δύο νέα σεμινάρια από τη SAE ATHENS, το Νο1 εκπαιδευτικό φορέα στον τομέα των Creative Media.

Ανακαλύψτε τα μυστικά του Turntablism από τους διεθνείς «μάγους του scratching» και τις απίστευτες δυνατότητες ενός Home Studio.

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, δύο παγκόσμιοι θρύλοι του scratching, o D-Styles και ο DJ Excess, έρχονται από τις Η.Π.Α. στην Αθήνα και αποκαλύπτουν στο studio της SAE τις απίστευτες τεχνικές του scratching κάνοντας το πικάπ να μοιάζει με μουσικό όργανο!

Ενώ τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, ο Γιάννης Μαλαφής μας ξεναγεί στον κόσμο των Home Studio, αναλύοντας θέματα όπως κατασκευή, ακουστική, εξοπλισμός, δημιουργική χρήση και troubleshooting.

Τα σεμινάρια αναλυτικά:

“D-Styles & DJ Excess: Turntablism”
Εισηγητές: D-Styles, DJ Excess
Συντονιστής: Sparky T

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου / 19:00 – 21:00

Η SAE ATHENS σε συνεργασία με την QNQ Productions παρουσιάζει, ένα μοναδικό σεμινάριο με δύο από τους καλύτερους turntablists στον κόσμο!
Ο D-Styles μέλος των Beat Junkies, Invisibl Skratch Piklz και Gunkhole, έχει κυκλοφορήσει μερικά από τα πιο επιδραστικά για τη σκηνή άλμπουμ, (‘Phantazmagorea’, ‘Sqratchers Delight’), ενώ ως resident dj της περίφημης ‘Low End Theory’ club βραδιάς στο Λος Άντζελες, διαμόρφωσε και διέδωσε τη λεγόμενη “νέα beat σκηνή του L.A.” μαζί με ονόματα όπως οι Gaslamp Killer, Ras G και Gonjasufi). 


O Dj Excess, πρωτοπόρος της scratch σκηνής και μέλος των Ned Hoddings, Crate Bullies και Hop-Fu (ένα απολαυστικό audio-visual project που συνδύαζε την hip hop μουσική με το … kung fu!), δίνει τη δική του μάχη πίσω από τα decks τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους κορυφαίους καλλιτέχνες στο χώρο όπως, KRS-One, Wu-Tang Clan, DJ A-Trak, Public Enemy, The Pharcyde, John Legend κ.α.
Τα θέματα του σεμιναρίου περιλαμβάνουν παρουσίαση και ανάλυση διαφόρων τεχνικών scratching, turntable creativity και αυτοσχεδιασμούς, phrasing, drumming και flows. Το σεμινάριο θα συντονίσει ο Sparky T, βασικός εισηγητής του DJ Course της SAE.
Μια μοναδική εμπειρία όχι μόνο τους fans του turntablism, αλλά και όσους έχουν την περιέργεια να δουν μια διαφορετική πτυχή του DJing της εποχής μας, όπου το πικάπ χρησιμοποιείται σαν ένα αυτόνομο μουσικό όργανο!

Μία μέρα πριν το σεμινάριο, οι “μάγοι του scratching” θα εμφανιστούν live στο Bios μαζί με τον Toadstyle, το τρίτο μέλος της παρέας των πρωτοπόρων turntablists/παραγωγών με την ονομασία Rockhard Bastards, όπου και θα παρουσιάσουν ένα μίγμα από hip hop, scratch, funk και jazz αλλά και μια υπόγεια ευθυγράμμιση με την bass σκηνή της Αγγλίας.

Συμμετοχή  δωρεάν – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!

Δηλώσεις συμμετοχής: 210 3217661 – bookings@sae.edu.gr


“Home studio: Κατασκευή, επιλογές και χρήσεις”
Εισηγητής: Γιάννης Μαλαφής

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου / 18:00 – 22:00
&
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου / 10:30 – 14:30

Το Home Studio σεμινάριο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σεμινάρια της SAE, στα πλαίσια του οποίου εξετάζονται οι σύγχρονες τάσεις οι οποίες οδήγησαν στη δημιουργία των home studios και τα όρια που μπορεί να φτάσει το επίπεδο της μουσικής παραγωγής σε αυτό.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται, επίσης, στην κατασκευή, την εργονομία και την πρακτικότητα ενός home studio καθώς και στο πως μπορούμε να γίνουμε πιο δημιουργικοί.
Η προσέγγιση που ακολουθείται εστιάζει στην παράλληλη κάλυψη τόσο της σχετικής θεωρίας αλλά και της αντίστοιχης πράξης. Για το λόγο αυτό, στο χώρο του σεμιναρίου «στήνεται» κυριολεκτικά ένα Home Studio με πληθώρα εξοπλισμού, έτσι ώστε να είναι εφικτή η πρακτική εφαρμογή των εκπαιδευτικών ενοτήτων που θα αναπτυχθούν, δίνοντας την πολύτιμη, στην εκπαιδευτική διαδικασία, “hands” on εμπειρία.
Τα λογισμικά πακέτα (software) που θα παρουσιαστούν στο σεμινάριο καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα χρήσεων, ανάλογα με το μουσικό ιδίωμα και το μουσικό υπόβαθρο του χρήστη, χρησιμοποιώντας τα πιο γνωστά λογισμικά της αγοράς και δίνοντας έμφαση στις τεχνικές δημιουργικής χρήσης αυτών.
Επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον τομέα της ακουστικής σχεδίασης ενός home studio προτείνοντας τεχνικές και μεθόδους αντιμετώπισης.
Παράλληλα επιδεικνύεται και παρουσιάζεται, σε πραγματικό χρόνο, πληθώρα εξοπλισμού σε πολλά επίπεδα (audio interfaces, midi controllers, microphones, H/Y, ακουστικές διατάξεις κ.α.) για πληρέστερη κατανόηση.
Το σεμινάριο ολοκληρώνεται με την ηχογράφηση και μίξη ενός κομματιού στο χώρο του σεμιναρίου δημιουργώντας ερεθίσματα για συζήτηση και επίλυση αποριών.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Κόστος συμμετοχής:
50 ευρώ – 30 ευρώ (για σπουδαστές και απόφοιτους της SAE

Δηλώσεις συμμετοχής: 210 3217661 (14:00 – 21:00, καθημερινά)


Για περισσότερες πληροφορίες: www.sae.edu.gr


×