search

An Club

Σολωμού 13, Αθήνα 106 82, Ελλάδα

Rosewood Brothers, The Big Nose Attack, Mr. Delay & The Tallman

Rosewood Brothers, The Big Nose Attack, Mr. Delay & The Tallman

08 Μαρ 2014 21:30

An Club

Rosewood Brothers, The Big Nose Attack, Mr. Delay & The Tallman

Καθώς το παλιό συναντά το φρέσκο, αξεπέραστα δωδεκάμετρα με ψυχή παραδωμένη στη blues και φωνές που σε ανατριχιάζουν. Μια βραδυά μοναδική που θα αφήσει τη δική της ιστορία!

 

Rosewood Brothers

Οι Rosewood Brothers δημιουργήθηκαν το 2009 στην Αθήνα και έφτιαξαν ένα δικό τους ύφος που βασίζεται στον παραδοσιακό αμερικάνικο blues ήχο, χωρίς να λείπουν αναφορές σε soul, funk και rock στοιχεία. Τα τελευταία τρία χρόνια το συγκρότημα έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στα συναυλιακά δρώμενα της πόλης, αρχίζοντας τις ζωντανές του εμφανίσεις το Μάιο του 2010 στο 10ο Ευρωπαϊκό Jazz Festival. Τον Απρίλιο του 2011 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους mini-CD με τίτλο Homemade Music, το οποίο μοιράστηκε δωρεάν σε 1000 αντίτυπα σαν ένα ευχαριστώ σε όλους όσους υποστήριξαν τη μπάντα στα πρώτα της βήματα. Το CD απέσπασε πολύ καλές κριτικές, ενώ φιλοξενήθηκε και ως δίσκος του μήνα σε γνωστά μουσικά περιοδικά (Metal Hammer, Wild Thing, Rockway). Το Σεπτέμβριο του 2012 οι Rosewood Brothers κυκλοφόρησαν ένα νέο single με τίτλο I Got Mine Woman / Pray For A Better Day, σε 10" βινύλιο και CD από τη The Lab Records. Στα πλαίσια της προώθησης της νέας δουλειάς πραγματοποίησαν εκτενείς εμφανίσεις στην Αθήνα την περίοδο 2012-2013 με αρκετές συμμετοχές φίλων από γνωστά αθηναϊκά σχήματα, όπως οι Θάνος Αμοργινός (The Last Drive, Earthbound), Πάνος Τομαράς (The Swing Shoes, Earthbound), Γιώργος Παπαδημητρίου (The 700 Machines), Τζένη Καπάδαη (Expert Medicine), Νίκος Καρύδης (The Raindogs!) και Σταύρος X (Deus Ex Machina). Για τη νέα χρονιά η μπάντα έχει ετοιμάσει έναν καινούριο κύκλο συναυλιών!

Επικοινωνία με τη μπάντα

- https://www.facebook.com/rosewood.brothers

- http://therosewoodbr.bandcamp.com/

- therosewoodbr@gmail.com

 

- the Big Nose Attack -

Οι 'the Big Nose Attack', είναι ένα εναλλακτικό blues/rock ντουέτο που δημιουργήθηκε στην Αθήνα την άνοιξη του 2011.Στα τρία χρόνια ζωής, έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν άπειρες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό(Γερμανία,Αυστρία,Τσεχία,Πολωνία,Ρουμανία,Κροατία κλπ) έχοντας στα μπαγκάζια τους 2 δίσκους και το soundtrack για μια ταινία μικρού μήκους. Τα αδέρφια 'Boogieman' (κιθάρα/φωνή) και 'Little Tonnie' (τύμπανα) αποτελούσαν για χρόνια τον βασικό πυρήνα του blues τρίου Down & Out, με τους οποίους ''έμαθαν τα blues απ'τους καλύτερους'' έχοντας ανοίξει για ονόματα όπως οι Gary Moore,Johnny Winter,the Sonics,ZZ Top,ενώ είχαν εμφανιστεί και σε διακεκριμένα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι the Big Nose Attack ξεφεύγουν παρ'ολα αυτά απο τα κλασικά στερεότυπα των blues και παντρεύουν παλιούς με νεότερους ήχους. Εμπνευσμένοι από τους παλιούς (RL Burnside,Junior Kimbrough,Tom Waits, Captain Beefheart) αλλά και πιο σύγχρονους μουσικούς (the Black Keys,the White Stripes, CW Stoneking, Seasick Steve) γκρουβάρουν τα πιο διαστρεβλωμένα-εναλλακτικά fuzz-άριστα blues! Mε αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία τους "Paint It Blue" η μπάντα απο το Μπραχάμι οργώνει την Ελλάδα για την προώθηση της.

http://thebignoseattack.tumblr.com/

http://www.facebook.com/thebignoseattack

http://www.youtube.com/user/theBigNoseAttack

https://twitter.com/bignoseattack

https://soundcloud.com/thebignoseattack

 

Mr Delay and The Tallman

Οι Mr Delay and The Tallman ξεκίνησαν την πορεία τους το Νοέμβρη του '12 όταν ο Πάνος (Mr Delay) έστω και καθυστερημένα βρέθηκε με το Μιχάλη (The Tallman) παρόλη τη διαφορά ύψους, και μοιράστηκαν το πάθος τους για τα παλιά, καλά, ακατέργαστα blues. Με δυο κιθάρες και μία φωνή, τραχύ και ενίοτε ψυχεδελικό ήχο, χωρίς κανόνες διάρκειας και δομών, άρχισαν να ερμηνεύουν, να "πειράζουν" και να δημιουργούν κομμάτια βασισμένα στο blues. Κι επειδή δεν τους έφτανε η αγριάδα και ήθελαν κι άλλη, στην παρέα προστέθηκε κι ο Μπάμπης (εκεί να δεις ύψος) κι έστησε τα τύμπανά του δίνοντας εμφατικά το ρυθμό για τη συνέχεια του ταξιδιού.

https://www.facebook.com/pages/Mr-Delay-and-The-Tallman/302737523190912

https://soundcloud.com/mr-delay-and-the-tallman


×