Robin Beck, House Of Lords

H πασίγνωστη Αμερικανίδα τραγουδίστρια Robin Beck (σύζυγος του James Christian, τραγουδιστή των House Of Lords), ξεκίνησε την καριέρα της κάνοντας δεύτερα φωνητικά σε καλλιτέχνες όπως Melissa Manchester, Chaka Khan και Leo Sayer.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνία Εκδήλωσης 06-03-2014 21:00
Individual Price 25.00€
Τοποθεσία Κύτταρο Live
Το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο "Sweet Talk" κυκλοφόρησε το 1979 και ηχητικά κινούταν στον χώρο της funk-soul, ενώ συμμετείχαν σ' αυτό, κάνοντας δεύτερα φωνητικά, οι Irene Cara (γνωστή από την συμμετοχή της στην κλασική 80s ταινία "Fame" και με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό της, όπως τα "Fame", "Flashdance... What A Feeling" (που χρησιμοποιήθηκε και στην ομότιτλη ταινία), κ.λ.π.) και Luther Vandross. Βέβαια το άλμπουμ δεν κατάφερε να σημειώσει μεγάλη εμπορική επιτυχία, αλλά αυτή ήρθε αρκετά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1988 με το single "First Time", το οποίο σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία σε παγκόσμια κλίμακα, σκαρφάλωσε και έμεινε για μεγάλο διάστημα στην κορυφή των charts πολλών χωρών, ενώ αποτέλεσε και το βασικό κομμάτι της διαφημιστικής καμπάνιας της Coca Cola για την ίδια χρονιά. Σειρά είχε το "Trouble Or Nothin" του 1989, ένα καθαρά melodic rock - A.O.R. άλμπουμ σε παραγωγή Desmond Child το οποίο ήταν γεμάτο από κομμάτια (μεταξύ αυτών και το "First Time") προορισμένα για hit-άκια! Και πώς να μην ήταν, από την στιγμή που στην σύνθεση των τραγουδιών (κάποια ήταν διασκευές Bonnie Tyler ("Hide Your Heart", "If You Were A Woman (And I Was A Man)" και "Save Up All Your Tears"), John Waite ("Don't Lose Any Sleep"), υλικού που όμως είχε συνθέσει ο Desmond Child και Pat Benatar ("In A Crazy World Like This") κομματιού που είχαν συνθέσει οι Neil Giraldo, Tom Kelly και Billy Steinberg) συμμετείχαν ο Desmond Child, Diane Warren, Holly Knight, Tom Kelly, Billy Steinberg, Neil Giraldo, Alice Cooper, Paul Stanley (Kiss), κ.ά. Το "Hide Your Heart" λίγο αργότερα κυκλοφόρησε και από τους Kiss, τον Ace Frehley (πρώην Kiss) και τους Molly Hatchet. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει κυκλοφορήσει άλλα επτά πραγματικά αξιόλογα άλμπουμ (με συμμετοχές / συνεργασίες από Joe Lynn Turner, Stan Bush, James Christian, Tommy Denander, κ.ά.), με πιο πρόσφατο το "Underneath" του 2013, μια εξίσου καταπληκτική δουλειά, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα το παρελθόν της, αποδεικνύοντας ότι δεν ανήκει στον μακρύ κατάλογο των one hit wonders, που κάποιοι επιχείρησαν να την τοποθετήσουν. Έχει συμμετάσχει ως guest σε δουλειές των Tommy Denander (σε ντουέτο μαζί με τον James Christian), Saracen, Shanghai (εδώ έπαιζε ο Mike Duda πριν ενταχθεί στους W.A.S.P.), Shining Line, Impulsia και Pupo, ενώ το 2006 το σουηδικό χορευτικό σχήμα Sunblock, διασκεύασε και κυκλοφόρησε το "First Time". Έτσι λοιπόν στα πλαίσια της περιοδείας για την προώθηση της νέας της δουλειάς "Underneath", θα περάσει για πρώτη φορά και από την χώρα μας, ενώ ταυτόχρονα είναι και η πρώτη φορά που θα περιοδεύσει στην Ευρώπη μαζί με την μπάντα του συζύγου της, James Christian, τους εξίσου φοβερούς House Of Lords.

Οι Αμερικάνοι House Of Lords, είναι ένα συγκρότημα, που έχει γράψει τη δική του, ξεχωριστή ιστορία στο χώρο του μελωδικού hard rock - A.O.R., από την ίδρυσή του, το 1987. Η αρχική ιδέα για τη σύλληψη του συγκροτήματος, ανήκε στον πληκτρά τους, Greg Giuffria (Angel, Giuffria) και τον μεγάλο Gene Simmons (Kiss), οι οποίοι ήθελαν να φτιάξουν ένα γκρουπ που να γράψει ιστορία, αποτελούμενο από τους καλύτερους δυνατούς μουσικούς, ένα supergroup της εποχής λοιπόν. Ο μπασίστας του σχήματος, Chuck Wright (Quiet Riot, Giuffria), πρότεινε τον James Christian (Jasper Wrath, Eyes, L.A. Rocks, ARC Angel) στα φωνητικά και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Οι House Of Lords υπέγραψαν στην εταιρία του Gene Simmons (Simmons Records) και το ομώνυμο ντεμπούτο τους (με συμμετοχή, είτε στην σύνθεση κομματιών είτε στα δεύτερα φωνητικά, των Mandy Meyer (Asia, Gotthard, Krokus, Unisonic), Steve Johnstad, Stan Bush, David Glen Eisley (Giuffria, Sorcery, Dirty White Boy), Johnny Warman (Asia), Jeff Scott Soto (Talisman, Yngwie Malmsteen, Takara, Journey, Soul Sirkus, Axel Rudi Pell, Brian May, W.E.T., Trans-Siberian Orchestra, Eyes, Humanimal, Human Clay, Kryst The Conqueror, Queen Extravaganza, κ.ά.), Rick Nielsen (Cheap Trick)) κυκλοφόρησε το 1988, με αξιοσημείωτη επιτυχία. Το MTV, την εποχή που το ιδίωμα ήταν στις δόξες του, έπαιζε συνεχώς το "I Wanna Be Loved" και την εκπληκτική μπαλάντα "Love Don't Lie" και οι House Of Lords δημιούργησαν ένα ισχυρό όνομα, βοηθούμενοι από την πολύ επιτυχημένη περιοδεία τους με τους Cheap Trick και τους Scorpions.

Το επόμενο βήμα τους, ήταν πολύ σημαντικό και το "Sahara" ήταν ένας εξίσου εξαιρετικός δίσκος, με συμμετοχές (είτε στην σύνθεση τραγουδιών, είτε στα δεύτερα φωνητικά) πολλών σημαντικών μουσικών, όπως ο Doug Aldrich (Whitesnake, Dio, Lion, Hurricane), Rick Nielsen (Cheap Trick), Chris Impellitteri (Impellitteri), Mandy Meyer (Asia, Gotthard, Krokus, Unisonic), David Glen Eisley (Giuffria, Sorcery, Dirty White Boy), Robin Zander (Cheap Trick), Mike Tramp (White Lion, Freak Of Nature), Steve Plunkett (Autograph) και Ron Keel (Steeler, Keel), John Purdell, Nick Graham και Bob Mitchell, με δύο εξίσου μεγάλες επιτυχίες, την διασκευή στο "Can't Find My Way Home" των Blind Faith και το "Remember My Name". Ο τρίτος δίσκος τους, είχε τον τίτλο "Demons Down" και κυκλοφόρησε από νέα εταιρία, την Polygram, και παρότι είχαν φύγει από την εταιρία του Gene Simmons, υπήρχε η συμμετοχή του Paul Stanley (Kiss) στα δεύτερα φωνητικά του "Can't Find Love". Εκεί όμως που φαινόταν ότι ανοίγει λαμπρή καριέρα μπροστά τους, ήρθε η μόδα του grunge και δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα για να αποφύγουν τη διάλυση λίγο αργότερα... Η επιστροφή τους ήρθε με εμφατικό τρόπο, με το "The Power And The Myth", το 2004 από την ιταλική εταιρία Frontiers Records, με ηγέτη του γκρουπ πλέον, τον χαρισματικό τραγουδιστή James Christian και απόντα τον ιδρυτή του σχήματος, Greg Giuffria (ο οποίος σποραδικά όμως συμμετείχε ενεργά και σε κάποιες μελλοντικές συνθέσεις). Από εκεί και πέρα, με άλμπουμ όπως τα "World Upside Down" (2006), "Come To My Kingdom" (2008), "Cartesian Dreams" (2009) και "Big Money" (2011), οι House Of Lords φρόντιζαν να συντηρούν το μύθο τους, κυκλοφορώντας πολύ αξιοπρεπέστατες δουλειές και τώρα βρισκόμαστε εν αναμονή του επερχόμενου δίσκου τους, που θα ονομάζεται "Precious Metal" και θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2014.

Οι House Of Lords, θα επισκεφτούν τη χώρα μας για τρίτη φορά, μετά τις δύο πολύ επιτυχημένες τους εμφανίσεις, το 2005 (μαζί με τους Danger Danger, Blue Tears και τους Redrum) και το 2009.

Σε μία περίοδο που οι hard rock - A.O.R. συναυλίες είναι ολοένα και πιο αραιές, η Robin Beck και οι House Of Lords, υπόσχονται να μας χαρίσουν μία μαγική, αξέχαστη βραδιά γεμάτη με μελωδίες, συναίσθημα και επιτυχίες.

 

 

Πληροφορίες για τον χώρο - Κύτταρο Live

Στην Αμερική υπήρχε το Fillmore Auditorium, στην Αγγλία το Marquee Club και το UFO και στην Ελλάδα, το Ροντέο και το…Κύτταρο. Εκεί, όπου οι νέοι της εποχής, μεσούσης της χούντας, πρωτοήρθαν σε επαφή με τα προοδευτικά ροκ ακούσματα των Velvet Underground, του Frank Zappa και του Jimi Hendrix. Εκεί, όπου ο Διονύσης Σαββόπουλος, οραματιστής για μια Βαλκανική ροκ σκηνή, πάντρεψε τα Μπουρμπούλια του με τον μπερντέ του Ευγένιου Σπαθάρη, αλλά και τον Τζίμη τον Τίγρη. Ο Δημήτρης Πουλικάκος, ο Παύλος Σιδηρόπουλος, οι Socrates Drank The Conium, ο Βαγγέλης Γερμανός, η Μαρίζα Κωχ, ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας και η Δέσποινα Γλέζου είναι μερικοί μόνο από τους καλλιτέχνες που πρωτόπαιξαν στο Κύτταρο, ταυτιζόμενοι για τα μετέπειτα χρόνια με τη συγκεκριμένη μουσική σκηνή.

Τηλ. 210.822.4134