Reworks Festival 2014

Reworks Festival 2014

To Διεθνές μουσικό φεστιβάλ Reworks επιστρέφει γιορτάζοντας τα 10 του χρόνια! Με επετειακή διάθεση, το Reworks ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχυ,  παρουσιάζοντας τις νέες μουσικές τάσεις και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο σε ένα τριήμερο που θα ταρακουνήσει την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνία Εκδήλωσης 17-09-2014 22:00
Τοποθεσία Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

17 Σεπτεμβρίου- Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

19 Σεπτεμβρίου- BLOCK 33

20 Σεπτεμβρίου- Πολυχώρος Μύλος

21 Σεπτεμβρίου- MET

10 χρόνια Reworks. 10 όμορφα χρόνια. Κάθε Σεπτέμβρη η Θεσσαλονίκη αναπνέει διαφορετικά από την συνήθη καθημερινότητά της. Γίνεται το επίκεντρο, μια μοναδική γιορτή στην Ελλάδα και όχι μόνο. Αυτά τα 10 χρόνια πέρασαν από το Reworks πάνω από 800 καλλιτέχνες που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη και έγιναν ένα με το κοινό της πόλης.

Χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο κάθε χρόνο ακούν και βλέπουν από κοντά το έργο καταξιωμένων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο και παρακολουθούν όλες τις νέες μουσικές τάσεις  από ανερχόμενα ονόματα αλλά και την εξέλιξη της Ελληνικής μουσικής σκηνής μέσα από τη παρουσίαση καλλιτεχνών της χώρας.

Συνεχίζοντας να αναπτύσσεται και να μεγαλώνει σταθερά,  για πρώτη χρονιά η 10η έκδοση του φεστιβάλ θα διαρκέσει 4 ημέρες!

Με αφετηρία την Αθήνα τον Μάρτη και με φετινές παρουσιάσεις σε Λονδίνο, Βερολίνο, Σόφια και Σκόπια η 10η έκδοση του Διεθνούς Μουσικού φεστιβάλ Reworks θα πραγματοποιηθεί στις 17 & 19 - 21 Σεπτεμβρίου 2014. 

Βασισμένο σε καινοτόμες ιδέες το Reworks είναι το μοναδικό Ελληνικό φεστιβάλ το οποίο προβάλλει σταθερά το ευρύ πεδίο της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής. Για 8η συνεχή χρονιά το Reworks συγκαταλέγεται στην λίστα με τα καλύτερα φεστιβάλ του Σεπτέμβρη και συγκεκριμένα στην θέση 8 εκπροσωπώντας για μια ακόμη φορά την Ελλάδα στο διεθνές φεστιβαλικό χάρτη.

Line up και ειδικά προτζεκτ / Τα πρώτα ονόματα

Και φέτος το Reworks θα προβάλλει πρωτοποριακές μουσικές τάσεις, νέες πολιτιστικές ιδέες μέσα από το αστικό περιβάλλον παρουσιάζοντας καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Το 3ο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη λοιπόν θα ξεχωρίσουν στο Reworks η Jessie Ware, o Fritz Kalkbrenner και ο Max Richter, τρία ονόματα τα οποία έχουν επηρεάσει την εξέλιξη και την πορεία της σύγχρονης μουσικής όσο λίγοι καλλιτέχνες.

H Jessie Ware για πολλούς η νέα Sade, το παιδί-θαύμα Fritz Kalkbrenner από το Βερολίνο, αγαπητός όσο λίγοι στην χώρα μας, ο πρωτεργάτης της μοντέρνας κλασσικής μουσικής Max Richter, ο θρύλος της Γερμανικής Techno Ben Klock, θα φιλoξενηθούν μαζί με μερικά από τα πιο καταξιωμένα ονόματα της χρονιάς όπως τους Αμερικανούς Dennis Ferrer, Magda και την εκλεκτική Nina Kraviz. Για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν επίσης στην  Ελλάδα οι Henrik Schwarz, The Field, o Barker, αλλά και η Fortuna recs.

Παράλληλα για μια ακόμη χρονιά το φεστιβάλ θα αποτελέσει μια σημαντική πλατφόρμα παρουσίασης νέων και πρωτοπόρων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Η συναυλία του Max Richter στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ένας από τους πιο σημαντικούς συνθέτες της τελευταίας δεκαετίας μέσω του Reworks συνεργάζεται με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσιάζοντας το “Recomposed by Max Richter: Vivaldi, The Four Seasons”- ένα από τα αριστουργήματα της μοντέρνας κλασικής μουσικής. Στην παρουσίαση του έργου στην Ελλάδα στις 17 Σεπτεμβρίου, ο Richter θα συνοδεύεται από την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης φέρνοντας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την λεπτή και ατομική προσαρμογή του έργου του Βιβάλντι ζωντανά, έχοντας αναδιαρθρώσει το έργο με την άρση ενός αριθμού νοτών και αναδιοργανώσει συγκεκριμένα χωρία, προσθέτοντας σαγηνευτικές ηλεκτρονικές συνθέσεις.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ προπώληση / 25 ευρώ στο ταμείο

Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/9

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Reworks Festival Opening Concert

Max Richter, Recomposed: Vivaldi The Four Seasons

 

Ένα σύμβολο στην πολιτιστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης

Το Reworks συνεχίζει να είναι παρόν για 10η συνεχή χρονιά και να αποτελεί το μοναδικό μουσικό γεγονός που διατηρεί την Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, με βραβεύσεις και συνεχείς παρουσιάσεις.  Μια μουσική γιορτή για όλους που προσδοκά και φέτος να δώσει χαμόγελο και χαρά στο κοινό. Για πρώτη χρονιά το φεστιβάλ θα διαρκέσει για 4 ημέρες (17 και 19- 21 Σεπτεμβρίου). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους χώρους, τις ακριβείς δράσεις και δραστηριότητες θα ανακοινωθούν σύντομα.

«We Define our Future» και φέτος...

Με την οικονομική κρίση να μαστίζει την χώρα και τον πολιτισμό να είναι ένα από τα θύματά της,  το Reworks συνεχίζει με όλη του την δύναμη να προσπαθεί να δημιουργήσει μια μουσική γιορτή για όλους. Να δώσει στιγμές χαράς αλλά παράλληλα να ενημερώσει το κοινό. Με μήνυμα του και φέτος το «we define our future», καλεί το κοινό να αντιπαρατεθεί στις δύσκολες καταστάσεις της εποχής και προσκαλεί τους καλλιτέχνες και κοινό από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να «ορίσουν» το δικό τους μέλλον χωρίς αδράνεια και στασιμότητα. Καλεί τους ανθρώπους κάθε ηλικίας, από κάθε πόλη να γίνουν ένα.

Στην Ελληνική παρουσίαση τα πρώτα ονόματα είναι οι Ιson / Actor One, Stassy, And.id, Nikola Gala, Darktom & George Adi, DreaMachinery, Yodashe κ.α

Περισσότερα ονόματα θα ανακοινωθούν σύντομα.

To Reworks στο Instagram

Στο Instagram του Reworks και με hashtag #reworks μπορείτε όλοι να ανεβάσετε τις προσωπικές σας φωτογραφίες από τα φεστιβάλ Reworks που πέρασαν, όπως τα ζήσατε εσείς.

Γιατί φέτος… βλέπουμε το Reworks Festival με τα δικά σας μάτια!

Προπώληση εισιτηρίων: Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σαςonline από την ιστοσελίδα www.tickethour.com

Τιμές εισιτηρίων:   

- Εισιτήριο Τετάρτης- (17.9.2014) ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 20 ευρώ προπώληση_ 25 ευρώ ταμείο

- Εισιτήριο τριημέρου (19,20 & 21.9.2014): SOLD OUT

- Μονοήμερο εισιτήριο Παρασκευής 19.9.2013 Block 33: 13 ευρώ προπώληση_ 17 ευρώ ταμείο

-     Μονοήμερο εισιτήριο Σαββάτου 20.9.2014 _Μύλος: 26 ευρώ προπώληση_ 31 ευρώ ταμείο

-   Μονοήμερο εισιτήριο Κυριακής 21.9.2013_ THE MET HOTEL Rooftop: SOLD OUT

Στο παρακάτω βίντεο θα απολαύσετε στιγμές από το Reworks 2013 http://www.youtube.com/watch?v=Rl0mF6gYmbk

Κάντε μας Like στο Facebook: https://www.facebook.com/reworksfestivalofficial?fref=ts

Ακολουθήστε μας στο Twitter: https://twitter.com/Reworks_Fest

Βρείτε μας στο Instagram: http://instagram.com/reworks_festival

Mάθετε περισσότερα στο: http://www.reworks.gr/

Πληροφορίες για τον χώρο - Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η δημιουργία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ήλθε να δώσει λύση στην ανάγκη που είχε η πόλη για ένα χώρο ο οποίος να είναι σε θέση να στεγάσει όχι μόνο καλλιτεχνικές, αλλά και ποικίλες άλλες δραστηριότητες. Ο στόχος που τέθηκε για την κατασκευή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ήταν αυτός ενός σύγχρονου, διεθνών προδιαγραφών, πολιτιστικού και συνεδριακού κέντρου, το οποίο να έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί ένα μεγάλο εύρος εκδηλώσεων, από συναυλίες, μπαλέτο, παραστάσεις θεάτρου και όπερας, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκθέσεις μέχρι συνεδριακές εκδηλώσεις.

ΤΗΛ. 2310895800, ΤΗΛ. ΕΚΔΟΤΗΡΙΩΝ 2310895939 - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.