search

Gazarte - Main Stage

Βουτάδων 32, Αθήνα 118 54, Ελλάδα

Ray Gelato & The Gelato Giants

Ray Gelato & The Gelato Giants

25 Ιαν 2013 22:00

Gazarte - Main Stage

Ray Gelato & The Gelato Giants

Το Gazarte υποδέχεται τον Ιανουάριο για δύο βραδιές τον τον θρυλικό “νονό του swing” Ray Gelato & μαζί τους τους μοναδικούς The Gelato Giants. Μία καυτή live μπάντα, ένα εκρηκτικό swing group. Η πιο αυθεντική πρόταση για να μεταφερθούμε στα 50's και να χορεύουμε ασταμάτητα.
 
Ray Gelato & The Gelato Giants. Ένα swing group, από τα λίγα εναπομείναντα του ήχου. Με αστραφτερές μουσικές, με ρυθμό και ατμόσφαιρα που σε «ταξιδεύουν» στη χρυσή περίοδο της δεκαετίας του '50, με την υπέροχη μουσική και τους μοναδικούς entertainers. Ένα ταξίδι στο χρόνο και σε μυθικές πόλεις όπως το Las Vegas, με οδηγούς, τους μουσικούς και κινηματογραφικούς μας ήρωες: Dean Martin, Frank Sinatra, Nat King Cole.
 
Αυτός ο ρομαντικός Άγγλος και η μπάντα του ξέρουν πώς να διεγείρουν το κοινό, να προκαλούν και να μεταδίδουν την διάθεση για swingκαι χορό. Και ταιριάζει σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, το πνεύμα και η ατμόσφαιρα των χρυσών δεκαετιών του μεσοπολέμου και του 50. Κοστούμια εποχής, ασπρόμαυρο παπούτσι, και τέσσερα πνευστά να σου παίρνουν την ψυχή. Και, φυσικά, ο Ray Gelato και οι Giants να σε βομβαρδίζουν ακατάπαυστα με ρυθμό, χιούμορ, και καλή διάθεση.
 
Στις 25 και στις 26 Ιανουαρίου θα ζήσουμε ξανά τα vibes του εκρηκτικού swingτου Ray Gelato και των Giants, της μπάντας που σε προκαλεί ακόμη και χωρίς να το θέλεις, να χορέψεις.
Το βάλαμε και πέρυσι το στοίχημα και το κερδίσαμε! Πόσο χρόνο λέτε ότι χρειάζεται για να ξεσηκώσουν ο Ray Gelato και οι Gelato Giants ένα club στον αέρα;
Ελάτε στο Gazarte για να το μάθετε χορεύοντας! Και να θυμάστε: “It don΄t mean a thing if it ain’t got that swing“

RAY GELATO & The GELATO Giants
Ray Gelato – vocals, sax
Danny ' Rocky' Marsden- Trumpet
Andy ' Rapid Tongue' Rogers- Trombone
Oliie ' The Oracle' Wilby- Saxes
Gunther ' The Baron' Kurmayr- Piano
Seb De Krom- drums
Oli Hayhurst- Double Bass
 
 
 Ray Gelato

O Ray Gelato επηρεάστηκε από τις θρυλικές μορφές της jazz πολύ πριν πιάσει το δικό του σαξόφωνο, 30 χρόνια από σήμερα. Λονδρέζος, είχε την τύχη να είναι γιος ενός Αμερικανού φιλόμουσου αεροπόρου που διέθετε μία τεράστια συλλογή δίσκων, με αριστουργήματα στα ράφια της. Ο νεαρός Gelato άκουγε Sammy Davis, Dean Martinκαι Bill Haleyαπό πολύ μικρός, μέσα στο ίδιο του σπίτι, καθημερινά. Εντρύφησε εξ απαλών ονύχων στην καλή μουσική και, στην εφηβεία του, εξερευνούσε τα rockclubs της πόλης, τα RnB κέντρα και τα live gigsτου Λονδίνου, ανακαλύπτοντας έτσι τις μουσικές και το ρυθμό των LouisJordan, LouisPrimaκαι πολλών ακόμα σπουδαίων entertainersτης εποχής. Αυτοί, αργότερα, ασκούσαν τεράστια επιρροή και στη δική του μουσική. Το 1979 αγόρασε το πρώτο του tenorsax. Η σκληρή και διαρκής μελέτη τον έκανε να είναι, σήμερα, ένας από τους μεγάλους δεξιοτέχνες στο συγκεκριμένο όργανο. Θρύλοι του σαξόφωνου όπως οι Coleman Hawkins, Lester Young, Illinois Jacquet, BenWebsterτον επηρέασαν καθοριστικά στο παίξιμό του.
Από το 1982 που έφτιαξε το πρώτο του group, τους ChevalierBrothers, μέχρι το 1994 που άρχισε να παίζει με τους Ray Gelato Giants, o Ray εξέλιξε το στυλ του, έδωσε πολυάριθμα live, κυκλοφόρησε δίσκους και απέκτησε φανατικούς θαυμαστές στην Μ. Βρετανία και στην Ευρώπη. Η φήμη του απογειώθηκε! Μία καριέρα που μετράει εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο και σε ιστορικά clubs, αναρίθμητους δίσκους και βραβεία.

 
Also check:
http://www.raygelato.com/
http://www.facebook.com/RayGelatoGiants

 
A ζώνη:  25€
Β ζώνη:  20€
Όρθιοι:   15€


*** Τα εισιτήρια είναι θεάματος & δεν περιλαμβάνουν ποτό


×