search

Ρομάντσο

Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα 105 52, Ελλάδα

RAS G + Mononome, Spaced Cowboy

RAS G + Mononome, Spaced Cowboy

26 Σεπ 2014 21:30

Ρομάντσο

RAS G + Mononome, Spaced Cowboy

'oοhh Raaas!! Ooh Rrrraaas....'

Η αρχή της σεζόν μας βρίσκει με μια μεγάλη επίσκεψη/έκπληξη από την Plenty Projects και το Ρομάντσο στο κέντρο της πόλης.

Από το Los Angeles για πρώτη φορά, σε μια ειδική βραδιά, υποδεχόμαστε τον Ras G στην Αθήνα!  Ένας από τους διαβόητους της γενιάς beat παραγωγών της δυτικής ακτής, σε μια βραδιά αφιερωμένη στο συγκεκριμένο ήχο, με ντόπιες συμμετοχές από τους mononome και Spaced Cowboy.

Ο Αμερικανός Ras G έχει φτάσει το sampling σε άλλα επίπεδα, δημιουργώντας ένα ομιχλώδες jazz μίγμα, που θυμίζει άλλοτε Madlib και άλλοτε ομόσταυλους του από το θρυλικό Low End Theory και την Stones Throw records. Abstract ήχοι και ρευστές μελωδίες που συγκρούονται πάνω σε airhorn ριπές και χαμηλές μπασογραμμές.

Κύριος εκφραστής της beat σκηνής της δυτικής ακτής την τελευταία δεκαετία, πυρήνας και βασικό μέλος στην εταιρία σταθμός Brainfeeder με Flying Lotus και Gaslamp Killer, ο spaced out architect ξεκινάει από την πρωτεύουσα ένα μίνι tour στη χώρα μας,  όπου θα μεταδώσει τις fusion bassbeat δονήσεις του μέσα από το sampler του.

Μυστικιστής, οπαδός του afrofuturism κινήματος και αρκετά παραγωγικός, έξω από πεπατημένες αλλά με οικουμενικό appeal. Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι είναι για τη hiphop σκηνή ότι ο Sun Ra για την jazz, o George Clinton για το funk, ή ο Lee Scratch Perry για τη reggae.  Προετοιμαστείτε για lungs collapse & brain melt..

Τη βραδιά ανοίγουν δύο άξιοι εκπρόσωποι της ελληνικής beat σκηνής. Από τη μία ο βορειοελλαδίτης Mononome, με το mpc που κυριολεκτικά παίζει στα δάκτυλα, μας χαρίζει σταθερά πολύ ενδιαφέρουσες ρυθμικές προτάσεις και δικαιωματικά συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ακροατών σε κάθε ραδιοφωνικό airplay του, με φήμη που κλιμακώνεται.

Μαζί ο Spaced Cowboy, beatcrafter  που καβαλά το ρυθμό και δένει μεταξύ τους abstract και ψυχεδελικά samples με την ίδια ευκολία που έδειξε ο DJ Shadow στο Endtroducing. Μέσα από το alter ego του, ο Παναγιώτης Μπράνης καταθέτει την πείρα που αποκτήθηκε με άπειρο digging, σε μίξεις και παραγωγές με αέρα σπάνιο για τα μέρη μας..

Εxclusive cd με κομμάτια των δύο Ελλήνων θα αποκτήσουν μαζί με το εισιτήριο τους οι 50 πρώτοι στο ταμείο το βράδυ της εκδήλωσης!

Στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου το κοινό θα συντονιστεί στους ρυθμούς του Ras G και συγκεκριμένα το Block 33 θα είναι το επίκεντρο των δονήσεων. Περισσότερες πληροφορίες στο : www.facebook.com/events/815092441875893

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου η τρίτη στάση του tour θα γίνει στη Λάρισα, όπου οι Boogie Rockaz θα μοιραστούν με τον Ras G για μια βραδιά το Stage. That's Right!
more info: www.facebook.com/events/815092441875893

Ras G links:  en.wikipedia.org/wiki/Ras_G ,
soundcloud.com/ras_g ,   www.facebook.com/pages/Ras-G/87270041141
Mononome links : www.soundcloud.com/mononome , facebook.com/mononome2500
Spaced Cowboy links:  spacedcowboy1.bandcamp.com , facebook.com/spcdcwby

Είσοδος: 10 ευρώ και 7 ευρώ (προπώληση)*

*Προπώληση εισιτηρίων (περιορισμένη διάθεση – 50 εισιτήρια): www.viva.gr, Tickethouse (Πανεπιστημίου 42), τηλεφωνικά στο 11876 και στο Ρομάντσο (11:00 – 18:00 καθημερινά εκτός ΣΚ)

Facebook event: www.facebook.com/events/1475786272672089
Πληροφορίες: info@plentyprojects.com, 6972 205007

 


×