search

Ουίλιαμ Σαίξπηρ > Με Το Ίδιο Μέτρο

Ουίλιαμ Σαίξπηρ > Με Το Ίδιο Μέτρο

18 Απρ 2016 22:00

TBA

Ουίλιαμ Σαίξπηρ > Με Το Ίδιο Μέτρο

"Με μοναδικό τους σκηνικό ξύλινες σκάλες, οι πέντε ηθοποιοί καταφέρνουν να μην παίρνεις τα μάτια σου από πάνω τους. Τι χρειάζονται τα σκηνικά όταν έχεις τέτοιες καλές ερμηνείες;"
Ντέπυ Θεοδοσίου, Mix Grill

"Είμαστε συνεπαρμένοι από την απλότητα, την λιτότητα των μέσων, και την αμεσότητα της αφήγησης”.
Έφη Κανακουσάκη, Εφημερίδα ΕΒΔΟΜΗ

“ Η ζωντάνια ξεχειλίζει, το κοινό ξεκαρδίζεται, η μουσική παίζεται ζωντανά επί σκηνής από τους ίδιους τους ηθοποιούς. Ανακαλύψτε αυτή την θαυματουργή ομάδα”.
Ηρώ Μητρούτσικου, alphapress

“ Το πιο σημαντικό για να ανεβάσεις κωμωδία του Σαίξπηρ σήμερα στην Ελλάδα είναι να βρεις τρόπο να ανακαλύψεις ξανά το χιούμορ σε αυτούς τους χαρακτήρες, να ξανακάνεις φρέσκες τις καταστάσεις, να βρεις τρόπο να ζωντανέψεις αυτόν τον πλούσιο αλλά δύσβατο ποιητικό λόγο, να… να το διασκεδάσεις γαμώτο και να το κάνεις νεανικό και ανατρεπτικό όπως ήταν κάποτε. Και αυτό είδαμε εδώ!”
Μανώλης Βαμβούνης, gkoultoura

“Η παράσταση δε βασίζεται σε σκηνικά τερτίπια, αλλά στο ταλέντο των ηθοποιών της”.
Κωστής Μπίτσιος, critics’point
Η ομάδα C. for Circus, που ενθουσίασε το κοινό τη φετινή θεατρική σαιζόν, συνεχίζει έως και τις 26 Απριλίου 2016, στο θέατρο Από Μηχανής με την παράσταση «Με το ίδιο μέτρο». Προσεγγίζοντας με φρέσκια ματιά, ειλικρινή προβληματισμό και πολύ κέφι το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, οι δημιουργοί της παράστασης αναρωτιούνται: Ισχύει η ισονομία για όλους;  Ή μήπως κάποιοι εξαιρούνται και είναι υπεράνω του νόμου; Με άξονα τη δικαιοσύνη, τη διαφθορά, τα όρια ανάμεσα στο «καλό» και το «κακό», την απόσταση ανάμεσα στην αγνότητα και τη λαγνεία, οι C. for Circus προσκαλούν το κοινό σε μία παράσταση γεμάτη μουσική, μεταμορφώσεις, χιούμορ και ζωντάνια.

Το έργο
16ος αιώνας, Βιέννη - πρωτεύουσα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Οι νόμοι βρίσκονται σε λήθαργο και κάθε τάξη κι ευνομία έχει καταλυθεί.
Ο Δούκας της Βιέννης φεύγει και αφήνει αντικαταστάτη του στην εξουσία τον Άγγελο, τον πιο ηθικό, νομοταγή και ενάρετο από τους άρχοντες. Ο Άγγελος εφαρμόζει αμέσως τους ανενεργούς νόμους: όλοι οι οίκοι ανοχής κλείνουν και η μοιχεία ή η σεξουαλική συνεύρεση εκτός γάμου καταδικάζονται με θανατική ποινή. Ο Κλαύδιος, ένας νεαρός άρχοντας που άφησε έγκυο τη μέλλουσα σύζυγό του, συλλαμβάνεται και πρόκειται να εκτελεστεί. Η Ισαβέλλα, δόκιμη μοναχή και αδελφή του Κλαύδιου, μαθαίνει το νέο και συναντάει τον άρχοντα Άγγελο για να του ζητήσει χάρη. Ο Άγγελος της ζητάει, ως αντάλλαγμα για τη ζωή του αδελφού της, το κορμί της. Αυτός. Ο Άγγελος.
Τελικά θα έρθει αντιμέτωπος με τον νόμο που ο ίδιος εφάρμοσε ή για την εξουσία ισχύει ο κανόνας της αυτοεξαίρεσης;

C.for Circus
Με το ίδιο μέτρο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Ερρικος Μπελιές
Δραματουργική επεξεργασία | Σκηνοθεσία: C.for Circus
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Σχεδιασμός φωτισμών: Σεσίλια Τσελεπίδη
Μουσική: C. for Circus

Παίζουν: Βαλέρια Δημητριάδου, Δημήτρης Κίτσος, Χρύσα Κοτταράκου, Ειρήνη Μακρή, Σπύρος Χατζηαγγελάκης

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ γενική είσοδος, 5 ευρώ (ατέλεια, ανέργων)

Διάρκεια: 90 λεπτά


×