Ough! Boom 2

Live (Ρομάντσο main  // 21.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνία Εκδήλωσης 30-03-2013 21:00
Τοποθεσία Bios
00) Mahakala Baby guru Σtella Dozen draft Kid flicks Revenge of the giant face

DJ sets (Ρομάντσο basement // 23.00) Laternative NΟ! & mr. BIOS We sink

 

Είσοδος ελεύθερη

 

Το δεύτερο Ough! Boom περιλαμβάνει ονόματα που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό από το site και την έντυπη έκδοση του Ough! ή μίλησαν κι φωτογραφήθηκαν αποκλειστικά.

Mahakala Oι Mahakala δημιουργήθηκαν το 2005. Το Devil’s Music, που κυκλοφορεί από την SMC/Secret Port Records, όμως, είναι η πρώτη τους full-length κυκλοφορία μετά από δύο πολυσυζητημένα EP στο ενεργητικό τους. Στην καινούρια τους δουλειά, το mastering έγινε στην Αμερική από τον βραβευμένο τρεις φορές με Grammy, Bob Katz ενώ είναι 100% live ηχογράφηση στα Sierra Studios της Αθήνας. Από την αρχική σύνθεση του γκρουπ έχουν παραμείνει μόνο δύο άτομα, ο Δημήτρης και ο Νίκος που παίζει κιθάρα ενώ στο νέο σχήμα έχουν προστεθεί ο Steve στην κιθάρα και ο Κώστας στα ντραμς. Δηλώνουν μεταλάδες μέχρι το μεδούλι.

Βaby Guru Οι Baby Guru δημιουργήθηκαν από 3 παιδικούς φίλους, στα τέλη του 2009, σε ένα υπόγειο. Κουρασμένοι με την τυπική φόρμα μιας ροκ μπάντας, δίνουν έμφαση στον αυθορμητισμό και καλλιεργούν μια εμμονή με την κληρονομιά του Krautrock, την ψυχεδελική μουσική και τα πειραματικά κρουστά της Αφρικής. Παραμένουν αθεράπευτα γοητευμένοι από την αναλογική ζεστασιά της πρώτο-electronica και την ωμή δύναμη του garage punk, ενώ επιδεικνύουν μια κινητήρια άποψη για το ρυθμό και τους στίχους που ακροβατούν ανάμεσα στον άκρατο στοχασμό και το ντανταϊσμό.

Σtella Ασχολείται με τη μουσική από 5 χρονών, είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών και υπήρξε τραγουδίστρια των Expert Medicine. «Τον Μπάμπη των Expert Medicine τον γνώρισα μέσω κοινών γνωστών το 2005, όταν έψαχναν καινούργια τραγουδίστρια. Γράψαμε μαζί το Useless που είχε μπει στο δεύτερο τους δίσκο, αλλά για live δεν δεχόμουν κουβέντα! Τελικά μια φίλη με έπεισε ότι είχα υποχρέωση να το πω και εκεί κάπως ταρακουνήθηκα. Έτσι τραγούδησα για πρώτη φορά ζωντανά σε μια συναυλία των Expert Medicine στο Metropolis, όπου μέχρι να ανέβω, ήμουν στα πρόθυρα του εγκεφαλικού. Με το που ανέβηκα ήταν σαν να το περίμενα για πάντα οπότε αυτό ήταν, ωραία», λέει. Έχει κυκλοφορήσει πρόσφατα το πρώτο της EP ‘Keep Me Naked’ και στο Ough! Boom 2 θα εμφανιστεί με full band.

Dozen Draft Νεονουάρ κιθαριστική ποπ από τη Βέροια: Η μουσική του Μπάμπη που υπογράφει ως Dozen Draft είναι ακριβώς όπως και ο ίδιος: όμορφη, χαμηλών τόνων, με έντονο συναίσθημα: τα μελαγχολικά πνευστά των Efterklang μπλέκουν με τις σκοτεινές, μιλιταριστικές τυμπανοκρουσίες των Black Heart Procession σε ένα neo noir/neo folk ηχητικό περιβάλλον. Ο Dozen Draft ζει και δημιουργεί στη Βέροια και παίζει αυτό που θα έπαιζαν και οι Fleet Foxes ή οι Animal Collective αν ήταν από την Βέροια. «Η μουσική μου βασίζεται κατά το περισσότερο μέρος της στις κιθάρες. Σκαρώνω μία φράση και την εξελίσσω». Παίζει λουπάροντας σχεδόν σε όλο το track. Αργότερα προσθέτω τα κρουστά και τελευταία τις φωνές. Όλες οι μελωδίες είναι παιγμένες στην κιθάρα. Αν κρίνω ότι κάποια φράση θα ταίριαζε πιο πολύ να ακουστεί με κάποιο άλλο όργανο και έχω τη δυνατότητα να βρω κάποιον να το παίξει, καλώς. Είμαι τυχερός που έχω τον Στράτο στην τρομπέτα. Είναι πολύ δυναμικό όργανο. Λίγο ακορντεονάκι... αυτό ήταν. Κάπως έτσι ηχογραφώ μέχρι στιγμής τη μουσική μου». Πρόσφατα κυκλοφόρησε την πρώτη του δουλειά με τίτλο ‘Hands’ σε κασέτα από την αγγλική Already Dead Tapes 'n' records.

Kid Flicks Ο Νίκος Δερβίσης aka Kid Flicks είναι ένας ταλαντούχος 25χρονος μουσικός και εικαστικός, με έδρα την Αθήνα και όπως λέει «Μου αρέσει να γράφω τραγούδια που να μπερδεύουν λίγο, να μη γίνομαι κατανοητός από την αρχή. Καμία φορά μου αρέσει να τζαμάρω ελεύθερα, να κάνω φασαρία, να βρίσκω μελωδίες που να με ικανοποιούν. Προτιμώ πολλές φόρες τον ακατέργαστο homemade ήχο, μου αρέσουν οι ήχοι της Ελλάδας, της Καραϊβικής, της Αφρικής και της Ινδίας μεταξύ άλλων, τα εφέ, οι κρυμμένοι ήχοι, τα έγχορδα, τα synths και χίλια δυο ακόμη πράγματα». Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία του είναι το άλμπουμ ‘By Typing “I talk”, you don’t talk’στην Inner Ear και ειδικά για τη βραδιά έχει ετοιμάσει ένα ειδικό σχήμα, με πλήρη μπάντα που θα παρουσιάσουν ένα πολύ special set. 

Revenge of The Giant Face Οι Revenge of The Giant Face παίζουν hardcore και γνωρίστηκαν το 2011. Ταίριαξαν και αποφάσισαν να φτιάξουν ένα συγκρότημα. Το όνομα τους το πήραν από την ταινία Inglorious Basterds του Tarantino και θεωρούν ότι το να εξηγήσουν στις γιαγιάδες τους το είδος της μουσικής που παίζουν είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο.

Laternative Οι Λατέρνατιβ είναι ο Παναγιώτης Μένεγος και ο Σταύρος Διοσκουρίδης και ακούγονται καθημερινά από την συχνότητα του Εν λευκώ 87,7. Βγήκαν για πρώτη φορά στον αέρα τον Απρίλιο του 2008 στον Σκάι και από τότε το ραδιόφωνο τους έχει κερδίσει. «Θυμόμαστε μια κυρία που μας είχε καλέσει, περίπου 67 ετών, και μας έλεγε ότι της αρέσει πολύ η μουσική που παίζουμε, πράγμα εντυπωσιακό και μας πρότεινε και βιβλία να διαβάσουμε. Σε κάποιον μπορεί να μην αρέσει ούτε η μουσική μας, ούτε τα σχόλιά μας, δικαίωμά του. Πάντως μας αρέσει πολύ όταν ακούει κάποιος ακροατής ένα κομμάτι και παίρνει να ρωτήσει τι είναι. Κάτι απλό, αλλά πολύ ξεχωριστό. Αυτό είναι το ραδιόφωνο για μας.»

NO! & mr. BIOS Οι ΝΟ! και ο mr.BIOS συναντήθηκαν για πρώτη φορά στα decks της ταράτσας του bios κηρύσσοντας έναν αμείλικτο back 2 back μουσικό πόλεμο με ηλεκτρονικά όπλα.

We Sink Οι We Sink είναι ένα ηλεκτρονικό ντουέτο, ο Δημήτρης και ο Νίκος, δυο φίλοι που γνωρίστηκαν πριν από τρία χρόνια στη σχολή (όπου σπούδαζαν electronic music production) και φτιάχνουν από τους πιο φρέσκους και σύγχρονους ήχους που μπορείς να πετύχεις αυτή τη στιγμή. Το πρώτο EP τους που κυκλοφόρησε από την αγγλική Symbols Recordings, με τίτλο Marooned EP, έχει τον ήχο των αγγλικών πειρατικών φιλτραρισμένο μέσα από μία πολύ πιο «λουσάτη» παραγωγή και είναι κατά βάση μια updated μορφή του UK garage, με 8bit, 2step και όλα τα ατμοσφαιρικά στοιχεία που έχουν κάνει συναρπαστικό το είδος στην μετα-Burial εποχή: βαρύ μπάσο και πιτσαρισμένες, παραμορφωμένες φωνές.

Πληροφορίες για τον χώρο - Bios

Κέντρο συνάντησης για τις τέχνες και τα μέσα του σήμερα

T. 210 3425335