search

Stage

Φιλίππου 8, Λάρισα 412 22, Ελλάδα

Opera Chaotique

Opera Chaotique

21 Απρ 2012 22:15

Stage

Opera Chaotique

Μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις του κόσμου που δεν κατάφερε να τους απολαύσει τον Ιανουάριο, το ατελείωτο κυνηγητό με τους φανατικούς οπαδούς στα σοκάκια γύρω από το Μύλο του Παπά και τις ατελείωτες απειλές που δεχόμαστε από τότε μέχρι σήμερα, ανήμποροι να κάνουμε οτιδήποτε άλλο και με την πλάτη στον τοίχο, αναγκαστικά ξαναυποδεχόμαστε τους Opera Chaotique στη Λάρισα, αυτήν την φορά στο Stage Club για να χωρέσουμε όλοι. Το Σάββατο 21 Απριλίου όχι δεν θα γίνει ‘επανάσταση’, θα γίνει κάτι ακόμη πιο τρελό, θα κάνουν την εμφάνιση τους ξανά σε ένα σουρεαλιστικό ταξίδι με πολλές εκπλήξεις ακροβατώντας σε επικίνδυνες διαδρομές από την όπερα στην τζάζ και από την κωμωδία στην τραγωδία. Μεγάλοι καλεσμένοι της βραδιάς θα είναι ο μέγας τενόρος Αστέριος Τσέτσιλας, η παγκοσμίου κλάσης σοπράνο Μαρία Ρουκά, η φοβερή και τρομερή τραγουδίστρια Έλενα Γκατζά, οι αιθέριες χορεύτριες Δέσποινα Μπουνίτση και Νικολέτα Μπατζαλέξη και ένας καλεσμένος σπέσιαλ σούπερ έκπληξη που θα αποκαλυφθεί την ημέρα της παράστασης. Κυρίες και κύριοι χειροκροτήστε τους! Με μεγάλη υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε την μεγαλύτερη έκπληξη της πρωτεύουσας αυτήν την στιγμή. Σας παρουσιάζουμε τους Opera Chaotique. Σκέτη Απόλαυση.

Στα μέσα του 19ου αιώνα σε ένα σκοτεινό θέατρο στο κέντρο του Παρισιού, ο Tenorman έπαιζε το Φάντασμα της Όπερας και ο Voodoo Drummer κρουστά στην ορχήστρα.

Η παράσταση κατέβηκε αμέσως. Έτσι δημιούργησαν τους Opera Chaotique και παρουσιάζουν πια μια μοναδική παράσταση που συνδυάζει διαφορετικά είδη μουσικής όπως Opera, Jazz, Cabaret, Musical και άλλα, όλα μέσα από μια κωμική ιστορία, σε ένα συνδυασμό με αυτοσχεδιασμούς και στιγμιαία αλληλεπίδραση με το κοινό που ήδη κέρδισε την εύνοια του Βερολινέζικου τύπου και όχι μόνο.

"Προκαλώντας όλα τα στερεότυπα δημιούργησαν ένα νέου είδους jazz-opera show σε ένα διεθνές καμπαρέ όπου διάσημοι χαρακτήρες της όπερας βρίσκονται ξαφνικά στους δρόμους της Νέας Ορλεάνης" (TIP BERLIN MAG)

Μέσα σε τρεις πράξεις ο Δον Ζουάν και η Κάρμεν, το Φάντασμα της Όπερας, ο Figaro και ο Charles Bukowski με τον Faust, μπλέκουν σε περιπέτειες και πρωταγωνιστούν σε μια σουρεαλιστική κωμικοτραγική ιστορία.
Από την Όπερα του 18ου και 19ου στην γένεση της Τζαζ στη Νέα Ορλεάνη στις απαρχές του 1900, ως τα Βερολινέζικα Καμπαρέ της δεκαετίας του '20 και '30.

Η μπάντα αποτελείται από τους Γιώργο Τζιουβάρα & Χρήστο Κουτσογιάννη οι οποίοι πλαισιώνονται κάθε φορά από εκλεκτoύς καλεσμένους, όπως χορευτές ή ακροβάτες, τραγουδιστές της Όπερας και όχι μόνο.

Το δίδυμο Tenorman & Voodoo Drummer ήδη έδωσε μια σειρά από επιτυχημένες εμφανίσεις σε Βερολίνο, Βαρκελώνη, Αθήνα και Βελιγράδι ενώ ηχογράφησε όλη την παράσταση στα Στούντιο της ΕΡΤ. Την άνοιξη θα κυκλοφορήσουν DVD της παράστασης "Jazz-up Opera Show" ενώ ετοιμάζουν παράλληλα το δεύτερο project τους και cd σε πρωτότυπη μουσική και ποίηση Charles Bukowki με τον τίτλο "Poems of a Dirty Old Man", με τη συμμετοχή του τσελίστα Σταύρου Παργινού.

Αφού κατέκτησαν επάξια την σκηνή του Half Note Jazz Club της Αθήνας τους 3 τελευταίους μήνες, οι Opera Chaotique επιστρέφουν για να μεγαλουργήσουν ξανά στη Λάρισα στο χώρο του Stage Club το Σάββατο 21 Απριλίου με μεγάλη τους χαρά, λόγω της ιδιαίτερης σχέσης  με την πόλη και με πολλούς καλεσμένους έκπληξη. Εάν λοιπόν αγαπάτε την καλή μουσική και θέλετε να δείτε κάτι πολύ εξαιρετικό δεν πρέπει να τους χάσετε. Με τίποτα!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΟΥΒΑΡΑΣ (Tenorman)

Είναι τραγουδιστής της όπερας και πιανίστας που έχει τραγουδήσει με τις συμφωνικές ορχήστρες της Βουδαπέστης, Αθήνας, Βελιγραδίου, Βουκουρεστίου, Ερεβάν και της Ρώμης (Ennio Morricone), πλάι στους Cheryl Studer (US) και Valery Chernov (RU). Επίσης έχει τραγουδήσει και ηχογραφήσει στις πόλεις του Βερολίνου, Βαρκελώνης, Βελιγραδίου και στην Ελληνική Ραδιοφωνία-τηλεόραση και στο Κρατικο Θέατρο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ (Voodoo Drummer)

Είναι Jazz-blues drummer που έχει παίξει στη Νέα Ορλεάνη, Βερολίνο, Ρώμη, Βαρκελώνη, Βιέννη, Κωσταντινούπολη, Βελιγράδι, Λεμεσό και Αθήνα με τους Lucille, Dolores Scott, Randy McAllister, Kim Lenz, Heather Cornell, Shaye Cohn, Jim & Minnie Murphy (US), Bots (BE), Talis Slide, Flo Metzger (DE), Jolly Jumper & Big Moe (NR) και επίσης έπαιξε και ηχογράφησε με τους Meschiya Lake & Michael Dotson (US).


ΚΡΙΤΙΚΕΣ:

"We are proud to present something that is actually original…" (BCN MES mag,SP)
"..a novel jazz-opera experience.." ( Exberliner Magazine,DE)
"A show more than extraordinary.." (KC GRAD,RS)
".. a unique show that combines Opera Jazz & Cabaret.." (Jazz & Τζαζ ,GR)

LINKS:
• http://www.operachaotique.com
• http://www.facebook.com/operachaotique
• http://www.facebook.com/aliveartperformances


Πληροφορίες: 2413008226


×