search

Κύτταρο Live

Ηπείρου 48, Αθήνα 104 39, Ελλάδα

One Drop fwd + Sistah Jammaroots & The Oscillators

One Drop fwd + Sistah Jammaroots & The Oscillators

25 Ιαν 2013 22:00

Κύτταρο Live

……χοροεσπερίδα FEEL MY BASS productions (iliosporoi network) δια την ενίσχυσιν της ελληνικής ανεξάρτητης ρέγκε σκηνής …για μια μοναδική ζωντανή εμφάνιση στην Αθήνα φέτος το χειμώνα...

ONE DROP fwd
+ SISTAH JAMMAROOTS & the OSCILLATORS

intro: selectah propaganja
outro: insp-I-ration soundsystem
διοργάνωση Feel my Bass productions (iliosporoi network)
www.myspace.com/feelmybassproductions, www.wix.com/iliosporoi/feelmybassproductions

Ετοιμαστείτε για μια χορευτική βραδιά χωρίς προηγούμενο...
Για μια μοναδική ζωντανή εμφάνιση για φέτος το χειμώνα στην Αθήνα, μια από τις καλύτερες εγχώριες reggae μπαντες. Από τη Θεσσαλονίκη οι ONE DROP FWD, στη μουσική σκηνή του Κύτταρο live.
Μαζί τους η ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη reggae μπάντα Sistah Jammaroots and the Oscillators.
Η βραδιά θα ανοίξει με ένα strictly vinyl set, από τον Selectah Propaganja, ενώ θα κλείσει με ένα special dj set από το electro dub δίδυμο insp-I-ration soundsystem.
 
ONE DROP fwd
Όταν το 1991 μια παρέα από την Θεσσαλονίκη ξεκίνησε ‘‘με θράσος’’ να παίζει reggae στα στέκια και στους ελεύθερους χώρους της πόλης, κανείς δεν φανταζόταν τι μέλλει γενέσθαι.
Κοντά 20 χρόνια μετά, η 10-μελής πλέον παρέα έχει δημιουργήσει ένα αξιοσέβαστο κύκλο ένθερμων υποστηρικτών, διανύοντας πολλά χιλιόμετρα, αφού εκτός των δεκάδων μουσικών ταξιδιών ανά την Ελλάδα, οι ONE DROP Fwd επισκέφθηκαν την Ιβηρική χερσόνησο με συναυλίες σε Βαρκελώνη, Σαραγόσα και Μπιλμπάο, αλλά και τη Βουλγαρία.
Πολλοί και ποικιλόμορφοι οι χώροι στους οποίους εμφανίζονται, αφού έπαιξαν reggae σε καταλήψεις, στέκια, αντιρατσιστικές και αντικαπιταλιστικές πρωτοβουλίες, αλλά και σε μπαράκια, μουσικές σκηνές και καφενεία. Bέβαια έχουν παίξει δίπλα και στα μεγαλύτεα reggae ονόματα που έχουν περάσει από την Ελλάδα. Στηρίζουν από την πρώτη στιγμή κοινωνικά μουσικά γεγονότα που τείνουν να γίνουν ‘‘παράδοση’’, όπως το πολιτιστικό δεκαήμερο των Τ.Ε.Ι. Καβάλας και το  Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ για την μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις.
Όπως κάθε ζωντανός οργανισμός το συγκρότημα ζει στο παρόν, με μέλη γεννημένα από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 ως τα μέσα της δεκαετίας του ’80, εξελίσσεται μέσα από αντιθέσεις και συνθέσεις, μουσική και δημιουργική διαφωνία, συμφωνώντας πως το υπάρχων κοινωνικό μοντέλο είναι παντελώς ξεπερασμένο και μένοντας σε εγρήγορση σε έναν κόσμο που αλλάζει…
Πρόσφατα κυκλοφόρησαν την πρώτη ολοκληρωμένη studio δουλειά τους (η οποία διατείθεται για ελεύθρο κατέβασμα από την ιστοσελίδα τους) και θα τη παρουσιάσουν στο Κύτταρο live!

www.myspace.com/onedropforward
www.onedropforward.gr

Sistah Jammaroots and the Oscillators
Η Sistah Jammaroots τα τελευταία χρόνια είναι ένα από τα πιο ενεργά μελή της reggae σκηνής στην Ελλάδα, με συμμέτοχες σε σπουδαία events όπως Bob Marley Tribute και support act στους ''The Wailers''. Αν και ντράμερ με πολλές συνεργασίες στο ενεργητικό της, στα φωνητικά και σε διάφορα μουσικά όργανα, έχει περάσει από πολλά στυλ αλλά μέσα από την αγαπημένη της reggae αναλαμβάνει τον ρόλο της τραγουδοποιού με αρκετά soul και αυτοσχεδιαστικά στοιχειά.
Τον Νοέμβριο του 2010 δημιουργεί την μπάντα με το όνομα ''Sistah Jammaroots & The Oscillators'' όπου πλέον γραφεί, παίζει & τραγουδάει, και μαζί τους πλάθει ένα ιδιότροπο reggae ύφος με dub διάθεση, πολλούς αυτοσχεδιασμούς και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ήχο...
Παρόλο το μικρό χρονικό διάστημα ύπαρξης της μπάντας oι ''Sistah Jammaroots & The Oscillators'' έχουν εμφανιστεί σε διαφορές μουσικές σκηνές και clubs, ενώ έχουν συμμετάσχει σε σημαντικά μουσικά events & φεστιβάλ.

www.myspace.com/sistajammarootsandtheoscillators
http://soundcloud.com/jammaroots
 
Insp-I-ration soundsystem
Το insp-I-ration project δημιουργήθηκε το 2008 στην Αθήνα, από σεβασμό στην παγκόσμια μουσική κληρονομιά και αγάπη για την ψυχεδέλεια, έχοντας ως βάση του την dub αισθητική! Εκτός από την μπάντα, βασικό συστατικό του εγχειρήματος αποτελεί και το insp-I-ration soundsystem, με διαδραστικά DJ sets & live dub mixes και συμμετοχές σε αρκετά φεστιβάλ και διάφορους χώρους τα τελευταία χρόνια, όπως Legalize Protestival, Πολιτιστικό 10ήμερο Καβάλας, MCF Ancient Olympia, ΑΝ Club, Six d.o.g.s., Bios, Red Sea κ.α.

http://www.mixcloud.com/insp_I_ration_project/
https://soundcloud.com/insp-i-ration_project 
 
Η FEEL MY BASS productions (iliosporoi network) είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με έδρα την Αθήνα, που δραστηριοποιείται από το 2006 με στόχο τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και τη προώθηση νέων ανεξάρτητων καλλιτεχνών. Οι συντελεστές της έχουν ήδη διοργανώσει περισσότερες από 15 συναυλίες και 8 φεστιβάλ που φιλοξένησαν δεκάδες εγχώριους και διεθνείς καλλιτέχνες, καθώς και χιλιάδες επισκέπτες.
Μερικοί από τους καλλιτέχνες που έχουν φιλοξενήσει: Zion Train [UK], Misty In Roots [UK], Vibronics [UK], Dreadzone [UK], Aba Shanti-I [UK], Counteraction [UK], Brain Damage [FR], Kaly Live Dub [FR], Krak In Dub [ARG/FR], Epoc Live [UK], Afrikan Samba [UK], Filastine [ES], Mc Honey Brown [UK], Mc Troy [BRM/FR], Jah Marnyah [UK, Montserrat], One Drop Fwd, Direct Connection, Professor Skank, Fundracar, Palyrria, Locomondo, Vlastur και πάρα πολλοί άλλοι.

FEEL MY BASS productions, www.myspace.com/feelmybassproductions, www.wix.com/iliosporoi/feelmybassproductions


 


×