search

Bocca Cafe Bar

Ορμύλια 630 71, Ελλάδα

Γεωργία Νταγάκη

Γεωργία Νταγάκη

02 Δεκ 2011 22:00

Bocca Cafe Bar

Γεωργία Νταγάκη


Από την Κρήτη στην Αθήνα κι από κει σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, η Γεωργία Νταγάκη θα περάσει τον φετινό χειμώνα της περιοδεύοντας κάνοντας μια στάση στην Ορμύλια και στo «Bocca».

Λίγα Λόγια:
Η Γεωργία Νταγάκη κατάγεται από το Ρέθυμνο Κρήτης. Οι παραδοσιακοί ήχοι του τόπου της είναι βαθιά εγγεγραμμένοι στο DNA της. Καθόλου τυχαία λοιπόν,  από την μουσική παράδοση της Κρήτης, περνάει σταδιακά και σε άλλα μονοπάτια της σύγχρονης μουσικής ?πάντα με τη συνοδεία της λύρας της. Πειραματίζεται συνεχώς με διάφορους ήχους από την έντεχνη μουσική ως τη rock και τη jazz διαμορφώνοντας τελικά ένα πολύ ιδιαίτερο, πολύ προσωπικό μουσικό αποτύπωμα τόσο σαν μουσικός όσο και σαν ερμηνεύτρια.

Έχει δισκογραφίσει  με τον θρύλο της rock σκηνής ERIC BURDON και τους Animals, με τους οποίους και πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2009 μια μεγάλη περιοδεία σε 25 πόλεις του εξωτερικού. Σημαντική στιγμή και η συμμετοχή της στο συναυλιακό πρόγραμμα του Goran Brecovic το καλοκαίρι του 2008.

Τον Μάιο του 2009 κυκλοφόρησε σε 29 χώρες του εξωτερικού, από την γερμανική εταιρεία world μουσικής «NETWORK MEDIEN» το album της «Secret Love» σε παραγωγή του Νίκου Ζούδιαρη.

Η επιστροφή της στην Ελλάδα την βρίσκει σε μεμονωμένες παραστάσεις είτε μόνη είτε ως φιλική συμμετοχή σε διάφορους συναυλιακούς χώρους, δίνοντας περισσότερο βάρος στην  προετοιμασία του νέου της ολοκληρωμένου δίσκου που θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό το νέο έτος.

Παράλληλα από τα τέλη Νοεμβρίου ξεκινά τη χειμερινή της περιοδεία με μία επιλογή από τα αγαπημένα της τραγούδια ανεξαρτήτως είδους και εποχής, τα οποία παράλλαξε με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκτήσουν ένα κοινό ηχόχρωμα , να δένουν αρμονικά μεταξύ τους, παρουσιάζοντας ένα νέο ζωντανό  ήχο, χωρίς να απαρνιέται τις παραδοσιακές – ethnic ρίζες της και τα τραγούδια της Κρήτης.


Είπαν για τη Γεωργία Νταγάκη:

- Αναμειγνύοντας τα παραδοσιακά κρητικά με το ροκ και την ελληνική μουσική, βγαίνει με το συγκρότημα της στον αφρό και μας δίνει μια αγνή και κάπως αθώα εικόνα για έναν χώρο που τα τελευταία χρόνια παραδέρνει μέσα στο χυλό της σόου μπιζ...
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, “Ε”, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

- Her vocal artistry is unusually refined: she can go from husky to crystalline in a phrase, and negotiates angular harmonic changes with graceful ease.
MICHAEL CHURCH, THE INDEPENDENT UK, SEPTEMBER 2009

- Η λυράρισα που γοήτευσε τον Eric Burdon.
ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ, “Κ” ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009

- Θα αργήσω να ξεχάσω τα ρίγη που με διαπέρασαν εκείνο το φθινοπωρινό βράδυ που ένας αγαπημένος φίλος είχε την έμπνευση να ακούσουμε το CD μιας νεαρής Κρητικιάς που ανακάλυψε τυχαία σε ένα δισκάδικο του Πειραιά. Μετά από ένα καλό δείπνο και αρκετή τζαζ, η φωνή της Γεωργίας Νταγάκη και η γλύκα της λύρας της γέμισαν με ομορφιά τον χώρο ακρόασης... Είναι μεγάλη η χαρά της συζήτησης με μια γνήσια και απίστευτα ταλαντούχα καλλιτέχνιδα. Και η συγκίνηση εξίσου... ΦΑΝΗΣ ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ, HIFIDELITY,  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011

Η Γεωργία Νταγάκη έρχεται στην Ορμύλια στις 2 του Δεκέβρη στο Bocca.

Μαζί  της οι:
Βαγγέλης Καλημέρης - Τύμπανα
Χρήστος Κεχρής - Μπάσο
Ζωή Ευσταθίου - Πλήκτρα
Γρηγόρης Ντάνης - Κιθάρες

Τιμή: 15€ με ποτό
Τηλ. Κρατήσεων: 6989 959 523 & 6983 859 581


×