search

In Vivo

Χαριλάου Τρικούπη 79, Αθήνα 106 81, Ελλάδα

No Man's Land

No Man's Land

13 Ιαν 2012 23:00

In Vivo

Οι No Man's Land εμφανίζονται ζωντανά την Παρασκευή 13/1 στις 11 το βράδυ στο In Vivo. Θα παρουσιάσουν κομμάτια από την τελευταία δισκογραφική δουλειά τους "The Drowning Desert", καθώς και δείγματα από το καινούργιο album τους που πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2012.


Έγραψαν για το “The Drowning Desert”:
 
Progressive rock που δεν έχει να κάνει με επιδεικτικά σόλο και πολύπλοκες ενορχηστρώσεις. Ο ήχος τους βασίζεται περισσότερο στην ατμοσφαιρικότητα, στην ανάπτυξη διαφόρων ηχοχρωμάτων που δημιουργούν εναλλαγές διαθέσεων…. δυσκολεύομαι να τους συγκρίνω με οτιδήποτε άλλο, αφού έχουν έναν ήχο μοναδικό, απόλυτα ξεχωριστό.
…ένα ώριμο, πλούσιο album, που ανταμείβει τον μουσικόφιλο ακροατή. Γεμάτο προκλήσεις, αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά ευχάριστο ως ακρόαμα. Το απόλαυσα και με το παραπάνω.
-Jeff Fitzgerald, Aural Innovations
 
Οι No Man's Land υπήρξαν μία από τις γνωστότερες μπάντες της ελληνικής ροκ σκηνής τη δεκαετία του '80. Και επιμένουν ακόμα σ' αυτό το στυλ, ισχυρογνώμονες μεν όσον αφορά την ουσία, ευέλικτοι δε και πάντα δημιουργικοί στην ερμηνεία. Το άλμπουμ «The Drowning Desert» αποδεικνύει περίτρανα πως ο ρόκερ μπορεί να ωριμάζει χωρίς να χάνει την ψυχή του ή να γίνεται γραφικός! Με όπλα μια τρομπέτα που χρωματίζει υπέροχα το σύνθετο ροκ «χαλί» της μπάντας και μια φωνή που εκφράζεται με τη χροιά και το παιχνίδισμα των τόνων, οι No Man's Land σε στέλνουν σε έναν ουτοπικό κόσμο χωρίς να ακολουθούν τις συνταγές των τόσο γνωστών πλέον Calexico, των πρώτων που λάνσαραν την τρομπέτα σαν βασικό στοιχείο του σύγχρονου ροκ. Και όμως, η no man's land των συμπατριωτών μας είναι εξίσου ενδιαφέρουσα - αφήστε δε που βρίσκεται κάπου εδώ γύρω!
- Γιάννης Κολοβός, Καθημερινή
 

Ροκ μελωδίες – έτσι απλά; Όχι δα! Το ροκ παραμερίζει να διαβούν κι άλλης μορφής εμφάσεις όπως ελληνόχρωμοι σκοποί ή λατίνοι απόηχοι ή τζαζέ χρόνοι που ανοίγουν χώρο σ’ έναν λυρικό αυτοσχεδιασμό, οι δε μελωδίες, αν και διόλου προσχηματικές, δεν φορτώνονται το αισθητικό βάρος του αθηναϊκού σχήματος αλλά υποβαστάζουν δομές ευρύτερες της τραγουδοποιίας, που ενθαρρύνουν τη ροκ-ποπ ιδιοσυγκρασία να συμφιλιωθεί με τον καλλιτεχνικό της εαυτό.
-  Αργύρης Ζήλος, Αθηνόραμα
 
Το άλμπουμ της ωριμότητας. Πέντε «περιπετειώδεις» συνθέσεις μακράς διαρκείας που ρέουν συνεχώς, αλλάζοντας πρόσωπα…
- Μάκης Μηλάτος, Athens Voice
 
Οι No Man’s Land είναι ένα συγκρότημα που έχει περάσει μέσα από πολλές μεταμορφώσεις και κατορθώνει, όσο απρόσμενες και να υπήρξαν οι τελευταίες, να καταλήγει με την ίδια μορφή. Γιατί εκεί που σε άλλους το desert rock, οι Can, οι Crazy Horse και οι Van Der Graaf θα φαίνονταν μουσικές φράσεις άσχετες μεταξύ τους, οι No Man’s Land φτιάχνουν ένα μουσικό κείμενο με απόλυτη σαφήνεια.
- Παναγιώτης Φουρκιώτης, Avopolis
 


×