search

Μαύρη Τρύπα

Βάιου 5, Θεσσαλονίκη 546 25, Ελλάδα

Nite Fields + Jane Doe

Nite Fields + Jane Doe

01 Φεβ 2015 00:00

Μαύρη Τρύπα

Nite Fields + Jane Doe

Απευθείας απο τη μακρινή Αυστραλία οι Nite Fields επισκέπτονται την Ελλάδα στα πλαίσια της ευρωπαικής τους περιοδείας για τρείς μοναδικές συναυλίες σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Μην τους χάσετε!

Καταγόμενοι απο το “συντηρητικό” Brisbane, όπως τονίζουν οι ίδιοι, αυτή τη στιγμή συνθέτουν ανάμεσα στη Μελβούρνη και το Σίντνευ με ένα ομολογουμένως ιδιαίτερο τρόπο το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “Depersonalization”  ασπαζόμενοι καθολικά τον 80s shoegaze, postpunk ήχο / κουλτούρα.
Ιδρυτικό μέλος και συνάμα “ηγέτης” του σχήματος, ο Danny Venzin, πιστός στις βασικές αρχές των 80s, το DIY και την αντισυμβατικότητα ή θα κυκλοφορεί νέα μουσικη μέσω του προσωπικου του label, Lost Race είτε θα στήνει με επιμέλεια  την αισθητική των Nite Fields, συνοδεία των εξαιρετικών δεξιοτεχνών Chris Campion, Liza Harvey και Michael Whitney αγνοώντας τις σύγχρονες τάσεις της μουσικής βιομηχανίας, όπως έχει την υποχρέωση να πράξει οποιοσδήποτε θέλει να δημιουργήσει χώρις δόλο και ψευδοκίνητρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την παραγωγή του παρθενικού τους άλμπουμ ανέλαβε ο Nigel Lee Young , ιδρυτικό μέλος των ΗΤRΚ, διεθνώς αναγνωρισμένων για την συμβολή τους στον συσκεκριμένο ήχο και κυκλοφορεί μέσω της   αμερικάνικης Felte Records!

nitefields.bandcamp.com
facebook.com/nitefields

Jane Doe
Οι Jane Doe είναι ένα indie/alternative rock συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που σχηματίστηκε το 2007 και αυτή τη στιγμή αποτελείται από επτά ανθρώπους ο καθένας με το δικό του ρόλο (Stratos Doe – τύμπανα, Dionisis Doe – Ηλεκτρικό μπάσο, Alkis Doe – Κιθάρες, Antonis Doe – Κιθάρες, Moss Doe – Λέξεις, Nik Doe – Ηχοληψία, John Doe – visuals). Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album, “Heaven for Dogs”, το 2008 από τη Run Devil Run Records σε παραγωγή Νικόδημου Τριαρίδη και σε μια πρωτοποριακή κίνηση για την εποχή, επέτρεψαν το ελεύθερο download της δουλειάς τους. Περισσότεροι από 2500 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν και ο τίτλος βρέθηκε σε πολλές λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς. Το 2013 κυκλοφορεί από τη Puzzlemusik ο δεύτερος ολοκληρωμένος δίσκος τους με το όνομα “The Enormous Head of King Splendid”. Στη παραγωγή είναι και πάλι ο Νικόδημος Τριαρίδης και αυτή τη φορά οι Jane Doe «διασκευάζουν» με το δικό τους τρόπο (στιχουργικά και μουσικά) 15 βιβλία και κόμικ που τους εντυπωσίασαν. Ο δίσκος αποσπάει εγκωμιαστικά σχόλια στη πλειοψηφία τους και βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς. Την άνοιξη του 2014 κυκλοφορούν το “Revolution Diaries” στη Puzzlemusik με παραγωγό αυτή τη φορά το Νίκο Λογιωτατίδη (2 by Bukowski). Ο πιο άμεσος και κιθαριστικός δίσκος τους γίνεται δεκτός με ενθουσιασμό ενώ ανακοινώνουν τη ψηφιακή κυκλοφορία του “Recipes for Refugees” το τελευταίο τρίμηνο του 2014 (και πάλι από τη Puzzlemusik), έναν τελείως διαφορετικό δίσκο απ’ ότι έχουν κάνει μέχρι τώρα, δίνοντας τον, μάλιστα, δώρο σε όσους έχουν αποκτήσει την αμέσως προηγούμενη τους δουλειά. Το 2011 κυκλοφόρησαν το EP “Stories about Waves” και το 2014 ένα ψηφιακό single, προπομποί και τα δύο των επερχόμενων δίσκων τους. Έχουν συμμετάσχει σε πλήθος συλλογών (ενδεικτικά «In the Junkyard 3”-2007/Spinalonga, “Little people… big noise”-2007/Run devil Run record, «Συλλογή περιοδικού Sonik”-2008 κα). Έχουνε παίξει στις περισσότερες σκηνές της Ελλάδας, δίπλα στα πιο ενδιαφέροντα σχήματα της αγγλόφωνης (και όχι μόνο) σκηνής όπως FILM, Transistor, Sunny Side of the Razor, Rosebleed κα. Μέσα στο 2013 άνοιξαν με επιτυχία τις συναυλίες των Νεοϋορκέζων A Place to Bury Strangers και των Βρετανών O.Children ενώ το Δεκέμβριο του 2014 βρέθηκαν δίπλα στους Crippled Black Phoenix. Με ένα μεγάλο οπλοστάσιο δυνατών τραγουδιών και, ίσως, το πιο εντυπωσιακό και δυναμικό live act αυτή τη στιγμή (μια δοκιμή θα σας πείσει), το μέλλον των Jane Doe αναμένεται με έκδηλο ενδιαφέρον.

facebook.com/TheJaneDoeBand
youtube.com/channel/UCef-eSTx_i0bux_4wn00zEA

 


×