search

Τρίχορδο

Εμμανουήλ Μπενάκη 60, Αθήνα 106 81, Ελλάδα

Νικόλας Σαράντης, Θοδωρής Μέρμηγκας, Ανατολή Κουγιουμτζίδου

Νικόλας Σαράντης, Θοδωρής Μέρμηγκας, Ανατολή Κουγιουμτζίδου

02 Οκτ 2015 22:00

Τρίχορδο

Νικόλας Σαράντης, Θοδωρής Μέρμηγκας, Ανατολή Κουγιουμτζίδου

Το «Τρίχορδο» είναι μια νέα άφιξη στα Εξάρχεια που υποδέχεται με την καλύτερη διάθεση τους κατοίκους της Αθήνας.

Σας περιμένουμε στα εγκαίνια την Παρασκευή 2 Οκτώβρη με ζωντανή μουσική παρέα με τους  Νικόλα Σαράντη (μπουζούκι), Θοδωρή Μέρμηγκα (κιθάρα-φωνή) και  Ανατολή Κουγιουμτζίδου (φωνή) και σας υποσχόμαστε μια όμορφη βραδιά γεμάτη κέφι!

Βιογραφικά Συντελεστών

Νικόλας Σαράντης

Ο Νικόλας Σαράντης ξεκίνησε το ταξίδι του στην μαγεία της μουσικής τεσσάρων ετών με αγαπημένο του παιχνίδι ένα μικρό αρμόνιο που είχε πάντα κρυμμένο στην ντουλάπα του δωματίου του. Υπήρχαν μπουζούκια στο σπίτι, αλλά μέχρι τότε δεν τα άγγιζε καν. Λίγο πριν τα οκτώ ακολουθούσε τη φιλαρμονική της Αράχωβας πιστά, παίζοντας όργανα όπως το βαρύτονο ευφώνιο και τούμπα. Παρακολούθησε μαθήματα μπουζουκιού πλάι στον αγαπημένο του δάσκαλο Στάθη Σκουρλέτο ο οποίος κατά τη δεκαετία του εξήντα ήταν υπεύθυνος στην εταιρία παραγωγής "OSCAR". Ο Στάθης Σκουρλέτος , ο Γιάννης Μωραΐτης και οι υπόλοιποι φίλοι και συνεργάτες ήταν αυτοί που κατάφεραν να εισάγουν για πρώτη φορά το μπουζούκι στο «Ηρώδειο του Αττικού», το τελευταίο προπύργιο της υψηλής κοινωνίας. Σε ηλικία 12 ετών, ξεκίνησε να εμφανίζεται στην Άμφισσα, στην Αράχωβα και τη Λιβαδειά και μέχρι τα 17 του είχε φτάσει στην Αθήνα, όπου και συνεργάστηκε για πρώτη φορά με καθιερωμένους πολλά χρόνια καλλιτέχνες στη «Στοά των Αθανάτων», όπως τον Τάκη Μπίνη, τη Λελα Παπαδοπούλου και άλλους. Αργότερα εμφανίστηκε στις διαδρομές με την Θεοδοσία Στίγκα και τα παιδιά από την Πάτρα, στην «Αστροφεγγιά» με τον Αντώνη Ρεπάνη και την Κατερίνα Σκορδαλάκη, στον «Πίκο» με πολλούς αγαπητούς συναδέλφους, και σε άλλα μέρη της Ελλάδας με πολλούς άλλους καλλιτέχνες. Έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές όπως «Έχει γούστο», «Ζούγκλα», «Πάρτυ της ζωής σου», «ChartS how», «48 στροφές» και σε πολλές ακόμα.

Ανατολή Κουγιουμτζίδου

Η Ανατολή Κουγιουμτζίδου γεννήθηκε το 1984 στην  Πέλλα. Είναι απόφοιτη της σχολής Τεχνολογίας Ηχου και Μουσικών Οργάνων, του Τ.Ε.Ι  Ιονίων Νήσων. Με τη μουσική και το τραγούδι ασχολείται από παιδί.  Από τα φοιτητικά της χρόνια, συμμετείχε στα μουσικά δρώμενα της Κεφαλονιάς  ενώ παράλληλα τραγούδησε σε Θεσσαλονίκη  και Αθήνα.

Θοδωρής Μέρμηγκας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα το 1981. Από τα 16 του χρόνια ασχολείται με την Ελληνική παραδοσιακή και λαϊκή μουσική, παίρνοντας μέρος σε μουσικές παραστάσεις, συναυλίες, με γνωστά ονόματα του χώρου (Παντελής Θαλασσινός, Γλυκερία, Γιώργος Νταλάρας κ.α) Είχε την τύχη να μαθητεύσει και να συνεργαστεί με τους σπουδαίους δασκάλους της παραδοσιακής μουσικής, Δόμνα Σαμίου, Χρόνη Αϊδονίδη, ενώ από το 2006 είναι βασικό μέλος, τραγουδιστής, της "Εστουδιαντίνας" με την οποία έχει πάρει μέρος σε συναυλίες στην Ελλάδα και σε πολλά μέρη του κόσμου. Το 2009 δημιουργούν με τον αδερφό του Νίκο Μέρμηγκα, τη δική τους εταιρία παραγωγής και διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκδόσεων, ANT art productions.


×