MF Doom

MF Doom

Η νέα ημερομηνία της εμφάνισης του Doom το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου είναι συναρπαστικότερη από αυτή του Ιουνίου καθώς στους τρεις αυτούς μήνες μεσολάβησε η κυκλοφορία του καινούριου του πρότζεκτ JJ Doom, που είναι ένα μικρό αριστούργημα.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνία Εκδήλωσης 29-09-2012 22:00
Τοποθεσία Bios
Ο ράπερ με τις πολλαπλές ταυτότητες και την σιδερένια μάσκα ζωντανά το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στο BIOS.

Είσοδος: 20 ευρώ (προπώληση 18 ευρώ)*

O ΜF Doom, κατά κόσμον Daniel Dumile, είναι ένα από τα πιο βαριά ονόματα της ανεξάρτητης hip-hop σκηνής παγκοσμίως. ΜF όπως Μetal Face ή και Μetal Fingers, όταν επικαλείται την ιδιότητα του παραγωγού, και Doom από τον  Dr.Doom, τον κακό στους Fantastic Four, κόμικ της Marvel.

Ο Daniel Dumile  πρωτοεμφανίστηκε ως ράπερ  τo 1989 με το ψευδώνυμο Ζevlove X.Την ίδια χρονιά σχημάτισε το γκρουπ KMD με τον μικρότερο του αδερφό DJ Subroc και τον MC Rodan .Όταν ο αδερφός του σκοτώθηκε σε δυστύχημα το 1993, εξαφανίστηκε από το προσκήνιο για 4 περίπου χρόνια ζώντας στους δρόμους της Νέας Υόρκης σχεδόν άστεγος. Το 1997 επιστρέφει ανώνυμα κάνοντας freestyle σε ανοιχτά hip-hop events στην Νέα Υόρκη,  κρύβοντας το πρόσωπό του πίσω από μια μεταλλική μάσκα, η οποία θα γίνει το σήμα κατατεθέν του και θα υπάρχει  στο εξώφυλλο του άλμπουμ Οperation: Doomsday που κυκλοφόρησε το 1999 και σήμανε και δισκογραφικά τη γέννηση του ΜF Doom.

 Η εμπορική επιτυχία ήρθε με τη συνεργασία με τον Καλιφορνέζο Μadlib και το κοινό τους πρότζεκτ Μadvillain. Η κυκλοφορία του άλμπουμ Madvillainy από την Stones Throw το 2004, έκανε τον αμερικανικό τύπο να γράψει διθυραμβικές κριτικές.  Ακολούθησε η συνεργασία με τον Danger Mouse στο κοινό πρότζεκτ Danger Doom με το άλμπουμ The Mouse and the Mask το οποίο γνώρισε επίσης μεγάλη εμπορική επιτυχία κάνοντας τον γνωστό στο ευρύτερο κοινό.

Παρόλη την δημοσιότητα και την αναγνωρισιμότητα, ο MF Doom παραμένει ένας από τους πιο αυθεντικούς ανεξάρτητους καλλιτέχνες της hip-hop κοινότητας, με εξαιρετικά skills και τρομερή λεκτική ευελιξία.

Ο μυστηριώδης σκοτεινός ήρωας με την μάσκα θα βρεθεί στην Αθήνα καλεσμένος του ough!, της QNQ productions και του BIOS δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να δει από κοντά έναν από τους ζωντανούς θρύλους της μουσικής βιομηχανίας.

http://lexrecords.com/artists/doom/

*Ο αριθμός των εισιτηρίων που θα διατεθούν στην προπώληση  είναι αυστηρά περιορισμένος.*

Πληροφορίες για τον χώρο - Bios

Κέντρο συνάντησης για τις τέχνες και τα μέσα του σήμερα

T. 210 3425335