Melios Balkana Mama

Οι Melios Balkana Mama η πιο "γκρουβάτη" Balkan Brass Band της Αθήνας επιστρέφει στη σκηνή του "Faust Bar - Theatre - Art" με την μουσική παράσταση "Brass it Up".

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνία Εκδήλωσης 16-02-2015 22:30
Individual Price 6.00€
Τοποθεσία Faust Bar Theater Arts

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, τα αγόρια από τα Βαλκάνια με τα "γυαλιστερά" όργανα απογειώνουν τη διασκέδαση σας και παρουσιάζουν τραγούδια από την καινούργια δισκογραφική τους δουλειά αλλά και όπως πάντα εμπνευσμένες και απρόσμενες διασκευές που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.
"Brass it up"... Δευτέρα 16/2 η σκηνή του Faust παίρνει φωτιά με τους εκρηκτικούς Melios Balkana Mama να εκτοξεύουν τη διασκέδαση σας στο κόκκινο !!

Οι "MELIOS BALKANA MAMA" αποτελούν ένα από τα νέα ελληνικά συγκροτήματα που έχει ξεχωρίσει, ακολουθώντας ένα δρόμο διαφορετικό από την πεπατημένη. Επηρεασμένοι από είδη μουσικής όπως το swing και η reggae, έχουν ένα δικό τους μουσικό στιλ, αφού έχουν ενσωματώσει τα παραπάνω στη βαλκανική μουσική με επιρροές από το βαλκανικό ήχο των χάλκινων πνευστών ο οποίος και αποτελεί τον ήχο-κατατεθέντα τους..

Το ταξίδι των "MELIOS BALKANA MAMA" στη μουσική ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2011. Μέσα σ' αυτό το λίγο χρονικό διάστημα έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στα μουσικά δρώμενα με το Βαλκανικό ηχόχρωμα και τους ρυθμούς της κεντρικής Ευρώπης, μέσα από μια σειρά «πειραγμένων» διασκευών καθώς και με σημαντικές συνεργασίες (Κωστής Μαραβέγιας, Γιάννης Κότσιρας, Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Idra Kayne, κ.α.) και συμμετοχές σε φεστιβάλ και μεγάλες διοργανώσεις (Athens World Music Festival, ARK Festival καθώς και στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους με το soundtrack της ταινίας «Μπλε Καρότσα» σε μουσική του Μέλιου Κατσαμάκη και σκηνοθεσία της Δήμητρας Μπαμπαδήμα).
Μια από τις αγαπημένες συνεργασίες των Melios Balkana Mama ήταν η σύμπραξή με τον Κωστή Μαραβέγια στη μεγάλη του συναυλία στη Τεχνόπολη το καλοκαίρι του 2012. To Μάρτιο του 2013 η συνεργασία τους με τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο στη διασκευή του τραγουδιού «Ενός Λεπτού Φιλί» σε στίχους του Μιχάλη Γκανά και ερμηνεύτρια την Αγγελική Τουμπανάκη αλλά και στις παραστάσεις με τίτλο «Λόγια του Αέρα», στο «Μικρό Παλλάς» που ακολούθησαν, απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές και τους έκαναν ιδιαίτερα αγαπητούς στο ευρύτερο κοινό. Το Σεπτέμβριο του 2013 ανοίγουν την τελευταία συναυλία της καλοκαιρινής περιοδίας του Γιάννη Κότσιρα στη Τεχνόπολη στα πλαίσια της κυκλοφορίας του καινούργιου του δίσκου.(Μουσικό Κουτί)

Αυτή τη στιγμή οι Melios Balkana Mama βρίσκονται στο στούντιο και ηχογραφούν τη καινούργια τους δουλειά που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2014 από τη ΜΙΝΟΣ - ΕΜΙ.

Οι "Melios Balkana Mama" είναι οι:

Μέλιος Κατατσαμάκης ~ Στίχοι, Μουσική, Τραγούδι, Τρομπέτα
Αλέξανδρος Λιβιτσάνος ~ Ενορχήστρωση, Πλήκτρα, Κόρνο
Παναγιώτης Καμβυσίδης ~ Τούμπα
Jim Μποσινάκος ~ Drums
Σπύρος Πελεκάνος ~ Ηλεκτρική Κιθάρα
Παναγιώτης Δανίκας ~ Μπάσο
Jim Σταρίδας ~ Τρομπόνι
Μάρκος Καραβάς ~ Σαξόφωνο
Μυρτώ Καμβυσίδη - Τραγούδι

https://www.youtube.com/my_videos?o=U
https://www.facebook.com/pages/Melios-Balkana-Mama/121667944602571

Πληροφορίες για τον χώρο - Faust Bar Theater Arts

Από το λατινικό Faustus : «ευλογημένος», «ευοίωνος», «τυχερός».
Με τα χρόνια βέβαια μπήκε στη μέση η Αμφιβολία, λίγο πιο μετά η Γυναίκα, η Επιθυμία, πάνω απ΄όλα η Τέχνη ασφαλώς, κι έτσι τώρα πια δεν το αφήνουμε στην τύχη αλλά το κυνηγάμε κάθε βράδυ με μουσική, χορό, θέατρο κι ό,τι άλλο βοηθάει να αδειάζουν τα ποτήρια πιο γρήγορα. Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, δίπλα στην Καπνικαρέα και στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, ένα τριώροφο διατηρητέο, ανακατασκευάστηκε εκ θεμελίων και από τον Οκτώβριο του 2011 φιλοξενεί τις δραστηριότητες μουσικής σκηνής - bar – θεάτρου και λοιπών εικαστικών εκθέσεων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Τηλέφωνο 2103234095