Maraveyas Ilegal

Ο ξεχωριστός έλληνας τραγουδοποιός, ένας γνήσιος «μουσικός πολίτης του κόσμου», προσκαλεί το κοινό του Μεγάρου σ’ ένα πολύχρωμο πολιτισμικό πάρτυ με μουσική και κομμάτια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και διασκευές τραγουδιών από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνία Εκδήλωσης 28-06-2013 21:00
Individual Price 10.00€
Τοποθεσία Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
  Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Ο Κωστής Μαραβέγιας αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση τραγουδοποιού για την σημερινή ελληνική δισκογραφία. Εξαιρετικός μουσικός, περφόρμερ, πολυοργανίστας και συνθέτης, ξεχώρισε από το ξεκίνημά του με τραγούδια που η μελωδία και ο στίχος τους χαρακτηριζόταν από ευρηματικότητα, χιούμορ, ευφυΐα και χαρούμενη διάθεση.

Για μια μουσική που ακροβατεί ανάμεσα σε μεσογειακές και βαλκανικές αναφορές, με πλούσιες ενορχηστρώσεις, με jazz και bossa nova στοιχεία, χαρακτηριστικά ενός προσωπικού μουσικού ρεύματος και ύφους που τον έχουν κατατάξει σ’ έναν από τους εμπορικότερους και πιο αγαπητούς δημιουργούς της γενιάς του.

Σαν ένας γνήσιος «μουσικός πολίτης του κόσμου» - ιδιότητα που αποδεικνύει σε κάθε του παράσταση – ο Κωστής Μαραβέγιας προσκαλεί όλους τους φίλους του σ’ένα μοναδικό Πικ Νικ στον Κήπο του Μεγάρου, την Παρασκευή 28 Ιουνίου και ώρα 9 το βράδυ, έχοντας στο πλευρό του την αγαπημένη του μπάντα που σφύζει από νιότη και ταλέντο. Στο πιο δροσερό καλλιτεχνικό «στέκι» της αθηναϊκής μεγαλούπολης, στρώνει το μουσικό του καρέ τραπεζομάντηλο και βγάζει απ’το ψάθινο καλάθι του τραγούδια, διαλεγμένα ένα-ένα, προορισμένα να σιγοντάρουν τη διάθεσή μας για μια καλοκαιρινή βόλτα στις γειτονιές της Μεσογείου: από το Μοναστηράκι στη Piazza Navona και από την Barceloneta στην Cote d’ Azur: balcan mediterranean ακούσματα, βαλσάκια και μελωδικές αφηγηματικές μπαλάντες από τον «Ραδιοπειρατή» του 2003, το «Maraveyas Ilegal» του 2007, το «Welcome to Greece» του ’09 και την περίφημη, πιο πρόσφατη «Λόλα» του, αλλά και διασκευές τραγουδιών από κάθε γωνιά του πλανήτη που θα ερμηνεύσει με τον δικό του, μοναδικό τρόπο, παρέα με τους μουσικούς Νίκο Αγγλούπα (κρουστά, ηλεκτρική κιθάρα, πλήκτρα, φωνή), Άγγελο Αγγελίδη (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Jim Staridas (τρομπόνι, ακορντεόν), Κρίτωνα Μπελλώνια (τύμπανα) και Κωνσταντίνο Μάνο (κοντραμπάσο).

Η συναυλία του Κωστή Μαραβέγια αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Minos EMI.

Ο Κωστής Μαραβέγιας (γνωστός και ως Maraveyas Ιlegal) γεννήθηκε το 1974 στο Αγρίνιο και κατάγεται από την Κεφαλονιά. Τραγουδοποιός και πολυοργανίστας (παίζει ακορντεόν, πιάνο, κιθάρα, farfisa και hammond) που αναδεικνύει τους παραδοσιακούς ήχους της μεσογειακής Ευρώπης, ερμηνεύει τραγούδια στα ελληνικά, τα αγγλικά, τα ιταλικά και τα ισπανικά. Ξεκίνησε τη μουσική του πορεία στην Ιταλία όπου εκτός από τις σπουδές του στη Στατιστική, φοίτησε και στο Ωδείο Niccolo Piccini του Bari (αρμονία, αντίστιξη και φούγκα). Έχει επίσης φοιτήσει στην Accademia Musicale Chigiana της Siena, στο τμήμα «Μουσική για ταινίες» με τον Ennio Morricone.

Ο πρώτος του δίσκος με το συγκρότημα X-Darawish κυκλοφόρησε το 1998 στην Ιταλία. Το 2003, το πρώτο κεφάλαιο στη σόλο δισκογραφία του Κωστή Μαραβέγια με τίτλο «Ραδιοπειρατής», σηματοδότησε την άφιξη ενός νέου προσώπου στην ελληνική μουσική σκηνή. Ακολούθησε, το 2007, το δεύτερο άλμπουμ του, «Maraveyas Ilegal», ενώ το τρίτο άλμπουμ «Welcome To Greece» κυκλοφόρησε το 2009 με ανάλογη επιτυχία από τη νεοσύστατη τότε Ilegal Productions. «Η Λόλα» είναι ο τέταρτός του δίσκος, ο οποίος συνοδεύεται και από βιβλίο που ο ίδιος έγραψε και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε συνεργασία με την ΕΜΙ.

Ο Κωστής Μαραβέγιας έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα σημαντικά μουσικά φεστιβάλ της Ιταλίας, Γερμανίας, Αυστρίας, Βελγίου και Ελλάδας. Στις 16 Οκτωβρίου 2010 στο Groer Sendesaal του Βερολίνου, έδωσε μία από τις σημαντικότερες συναυλίες του μπροστά σε 900 θεατές  του Ραδιομεγάρου Μουσικής του Βερολίνου καθώς και σε εκατομμύρια άλλους ακροατές, αφού η συναυλία μεταδόθηκε ζωντανά από το Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB), τον κρατικό ραδιοσταθμό της πρωτεύουσας της Γερμανίας και πολλούς άλλους συνεργαζόμενους ευρωπαϊκούς σταθμούς και ευρωπαϊκά δίκτυα.

Το 2011 διασκεύασε με τον Πάνο Μουζουράκη το τραγούδι «Φίλα με ακόμα» (Bacciami ancora) τραγουδώντας και παίζοντας ακορντεόν. Το single σημείωσε μεγάλη επιτυχία και κέρδισε δύο μουσικά βραβεία Mad Awards 2011. Την τηλεοπτική σεζόν 2011-2012 παρουσίασε το μουσικό ντοκιμαντέρ «Μεσόγειος» στην ΕΤ1, ένα μουσικό ταξίδι στις μεσογειακές χώρες στη διάρκεια του οποίου ο Κωστής Μαραβέγιας συναντούσε ντόπιους μουσικούς και τραγουδοποιούς (Vinicio Capossela, Ludovico Einaudi, Riccardo Tesi, Orchestra Di Piazza Vittorio, Mariza, Teresa Salgueiro, Cristina Branco, Deolinda, Cristina Hoyos, Amparo Sanchez, Macaco, Massilia Sound System, Mercan Dede, Baba Zula, Yasmin Levy, Ψαραντώνη κ.ά.) κι έπαιζε μουσική μαζί τους.

Προπώληση εισιτηρίων: €10.

Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: €12,00

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333 και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr

Πληροφορίες για τον χώρο - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι ένας δημιουργικός πυρήνας πολιτιστικής δράσης, εκπαιδευτικής προσπάθειας και κοινωνικής ανάπτυξης, μια πολιτιστική στέγη οργανωμένη με σύγχρονο τρόπο. Αποτελεί δυνατό παράδειγμα για την επιτυχία που μπορεί να έχει η δημιουργική συνεργασία ανάμεσα στο κράτος και τον ιδιωτικό φορέα.

Στόχος είναι πάντα η υψηλή ποιότητα των εκδηλώσεων. Ο προγραμματισμός του Μεγάρου Μουσικής έχει ως κύριο άξονα την κλασσική μουσική αλλά δεν περιορίζεται εκεί. Σημαντική θέση στον προγραμματισμό έχουν πάντα η κλασσική μουσική και η όπερα, αλλά και το σύγχρονο ρεπερτόριο και η μουσική από όλο τον κόσμο, οι νέοι δημιουργοί, ο χορός, το θέατρο, ο κινηματογράφος, και η εικαστική δημιουργία. Ιδιαίτερη θέση κρατάει πάντα στο πρόγραμμά η ελληνική μουσική.

Τηλ. 210 7282000